Hamilton: Ovo je velika čast

Današnji pobjednik VN Eifela na Nürburgringu, Mercedesov Lewis Hamilton, dostigao je rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda u Formuli 1. Lewis je odličnim vožnjama zasluženo došao do 91 pobjede u karijeri, a na suzne oči navijača Formule 1 radi ovog uspjeha natjerao je Mick Schumacher, darivajući Lewisa s očevom kacigom.

“Ne znam što bih rekao, odrastao sam istinski ga idolizirajući. “Igrao sam Michaela” u video igrama, vidjevši njegovu dominaciju, nisam ni sanjao da ću biti negdje blizu njegovih pobjeda. To mi je velika čast”, rekao je Lewis.

“Devedeset jedna pobjeda i ništa nije lakše nego prije, gotovo je sve teže. Sjećam se svoje prve u Montrealu, bio sam tako mlad. Tada nisam imao toliku pažnju kao sada. Sada je to fizički i mentalno zahtjevno, ali na drugačiji način”, objašnjava Hamilton.

Što se tiče same utrke, Lewis je ugrabio priliku i odmah je iskoristio:

“Uspio sam paziti na gume, vidio sam kako se Bottas pomalo muči s guljenjem guma, znao je da ga mogu pritisnuti i pogriješio je na kočenju. Red Bulli su opet bili brzi, imamo ozbiljnu borbu, baš sam sretan.”

 

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

nema konkurenciju od 2014 lako je tako ni rivala ni loš auto,

robif

Svaka čast obojici na 91 pobjedi….i malome sta je dao kacigu…NEK MU TATA,ĆALE,BABO ILI ŠTA VEĆ STANE NA NOGE….tome se nadam

FerrariHR

Ovo mi je najbolji trenutak utrke. Mnogi osporavaju i Michaela i Hamiltona, ali povijest je tu.
Ostat će upisani zlatnim slovima u F1 povijest. Nije lako bilo pobijediti 91 put ni Schumiju ni Lewisu. Ma koliko mislili neki da je to lako.
Posebno mi je drago što je Lewisu očevu kacigu dao upravo njegov sin, lijepa gesta.
Čestitke Lewisu Hamiltonu, podrška Schumacheru.
🇩🇪🇬🇧

klepesina

Bravo za komentar

F1 Majstor

Mislio sam nesrto komentirati citajuci clanak ali kad sam procitao tvoj komentar shvatio sam da bi bilo suvisno bilo kaj napisati.Bravo majstore za komentar i bravo za velemajstore ovog sport Lewisa i Schumija.

FerrariHR

Hvala i tebi i klepesini. Ovo su činjenice i takve ih treba i poštivati. Obojica su ispisali povijest.

Desmosedici

Bravo kolega!

FerrariHR

Desmo
🍻

Related Posts