Alonso se smatra jednim od najkompletnijih vozača: Dao bih si ocjenu 9 u svemu

Fernando Alonso priprema se za svoj povratak u Formulu 1 nakon dvogodišnjeg izbivanja. Na kraju 2018. Španjolac je napustio F1 i okrenuo se nekim drugim izazovima, no ranije ove godine dogovorio je suradnju s Renaultom od 2021. Treći put u karijeri bit će član momčadi s kojom je osvojio dva naslova prvaka svijeta.

Da Španjolcu nikad nije nedostajalo samopouzdanja i vjete u vlastite mogućnosti, to nam je poznato. Tako se na konferenciji za medije, organiziranoj u svrhu promocije Amazonove dokumentarne serije Fernando, susreo s pitanjem slaže li se s tvrdnjom da je on jedan od najkompletnijih vozača u Formuli 1.

“Moram se složiti. Smatram se prilično kompletnim, možda bih si dao ocjenu devet u svemu. Možda je neki vozač brži u kišnim uvjetima ili subotom ili je netko na startu bolji od mene, ali mislim da sam blizu vrha u svim okolnostima i kategorijama. U Prvenstvu je to dobra stvar za imati. Kad imate top sportaša koji je dobar u bilo čemu, na kraju pobjeđujete”, odgovorio je Španjolac.

Da je svestran, dokazao je u protekle dvije godine kad je vozio Dakar Rally, Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti i Indy 500, utrku na kojoj mu pobjeda još uvijek ostaje nedosanjani san.

“Kroz moju karijeru, kad su motori bili V10 ili V8, uvijek sam bio u vrhu. S Michelinom ili Pirellijem, bili smo na vodećim pozicijama. Kišni uvjeti uvijek su bili dobri za mene, a sad kad sam otišao u druge kategorije, voziti Dakar Rally i završiti u prvih pet bilo je ugodno iznenađenje za mene. Skočiti u bolid pa voditi na utrci Indy 500 isto je bilo iznenađenje za mene.”

“Tako otkrijete da ste vozač koji se može prilagoditi bilo kojem automobilu, okolnostima ili kategoriji i počnete to upotrebljavati u vlastitu korist. Svjesni ste svojih ograničenja i njih pokušavate sakriti, kako ne biste dali priliku svojim rivalima ili suparnicima. Svoje kvalitete pokušate naglasiti i to je ono što ja namjeravam učiniti – pokušati naglasiti svoje kvalitete bolje nego što to čine drugi”, poručio je Alonso.

https://www.facebook.com/RenaultFormula1Team/posts/4011631258863851

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Indolentni mužek! Niš nebute vidli više od njega. Samo bu se osramotil i otišal sa još jednom svađom na leđima. Baš me zanima što će mu na drugoj utrci sezone prvo zasmetati? Motor, gume ili sjedalo koje žulja? Prst na čelo ili prst u gubicu, ništa ne može vratiti propuštene prilike radi vlastite napuhanosti. Po meni on slabo uči.

mody

stalno nesto place i hvali se jednostavno pobjegao j iz mclarena tada jakog i unistio je sebi karijeru a 2010 i 2012 je imao priliku sadasnji renault je isti kao mclaren od 2015 do 18 nista novo za alonsa vozikat cese

loni

Alonso je efikasan vozač, ne prosipa puno bodova nedjeljom. Prilično dobro “čita” utrku iz bolida, dok neke kolege trebaju pitwall za… koji sam ja sad?
Ako mu Enston i Viry isporuče dobar alat, Alonsito će se pobrinuti za ostalo.

robif

Dobar si -BIO- ali shvati da su dosla neka druga vremena i neki novi klinci.Bio si mi simpatican,ali zadnjih sedam – osam godina malo kenjaviš previše…malo si EGO spusti na zemlju

west 44

I onda dođe mali crnac i rastoči ga u svojoj ROOKIE sezoni!!!Znači mali crnac je bio ROOKIE a ova prznica dvostruki svjetski prvak!!!

Deyo

Sada bih trebao iskoristiti program da izlupam ti sto vise minusa, ali necu 😀 Opsesija je dakle nejverojatna stvar, a kada netko pokvari iluzije onda stvara mrznju 😀 Ali, ajde da krenemo korak po korak. Ovo je Montoyina izjava iz tih vrijemena. Siguran sam da ce ga ti i tvoja druzina u odgovoru koji ce te mi napisati ispljuvati, kao uostalom i sve koji kazu nesto o tvom idolu. Dakle, tamo negde 2007. MOntoya je ovo izjavio : “Then he went to McLaren, and when (wife) Connie and I heard that Lewis was going to be his teammate, we said… Read more »

west 44

Znači tko je vozio bolid ?- mali crnac a ne Ron Dennis i Alonsa je u kvalifikacijama 6-2 pobijedio mali crnac a ne Ron Dennis i u kojoj momčadi su bili zajedno ROOKIE i Alonso nego u Mclarenu!!! Ta prznica je davno dobio po lampi ali očito još nije prebolio poraz!!!

Deyo

😀 😀 😀 Period F1 od 2010. do 2013., kada je Fernando bio u Ferrariju, i kada su Ferrari i McLaren bili izjednaceni kako tako : 2010. Fernando 252 / Lewis 240 2011. Fernando 257 / Lewis 227 2012. Fernando 278 / Lewis 190 2013. Fernando 242 / Lewis 189 E, sada, dragi moj, stavi prst na celo, pa razmisli sto bi bilo da je ta McLaren – Honda mogla parirati Mercedesu, ili ono sto stalno govorim, da su svi razvijali PU i isto vrijeme sa pravom razvoja, sto bi Fernando uradio tvom idolu!! Izvini sto ti razbijam iluzije o… Read more »

west 44

Slušaj rekao sam ti gore kako je ROOKIE oprao svjetskog prvaka u istom autu i to je jedino relevatno i bitno . Znači prvo moraš pobjedit timskog kolegu a onda ideš dalje i nauči gradivo!!!

madgalico

Najjaci su mi oni koji sebe hvale. Tko zna jel vozio autice na sudaranje u lunaparku? Jel se i to broji? Hehe Indy ce osvojiti kad Sato ode u mirovinu..hehe

F1 Majstor

Svaki pravi sportas mora sebe smatrati najboljim i vjerovati u sebe.Ako nije tako nema ni uspjeha.Alonso je iznio cinjenice.Ne vidim razlog zasto bi to tumacio kao hvalisanje.Razumijem da ti nije simpatican ali napisat tako nesto o svjetskom prvaku u F 1 je malo ispod pojasa.Ni menj nije omiljen vozac ali ne mozes osporiti cinjenicu da je jedan od boljih u ovom sportu.

Deyo

Dakle, uz svo duzno postovanje, bez namjere vredjanja, ali neki tvoji komentari, a pogotovu ovaj koji je nevidjena glupost, pokazuju koliko se ti razumijes u moto trke, pa me ni ne cudi ponasanje tebe, tvog drugara LH6/West44 i jos par vas iz te grupe, ali da ti odgovorim. Indy 500, kao i sam Indy i NASCAR, bazirani su na tome da je sve oko strpljenja, strategije, a i srece. Jer, desi li se udes, pit stop je odmah zatvoren, ide formacijski krug, i moze se desiti da onaj tko je bio prvi padne na 10 ili 15 mjesto. Tokom ovih… Read more »

Desmosedici

Da..to mi se ne sviđa kod Indya..sve što gradiš kroz utrku možeš začas izgubit, ni kriv ni dužan..a isto tako možeš i profitirat.

Pratiteljcro

Sato je kurton spram Alonsa hehe

Related Posts