Lewis Hamilton najbrži uoči kvalifikacija u Sočiju!

Lewis Hamilton je postavio najbrže vrijeme posljednjeg slobodnog treninga za VN Rusije na stazi u Sočiju. Drugu poziciju je zauzeo Valtteri Bottas u drugom Mercedesu, a do trećeg mjesta je došao Carlos Sainz u McLarenu.

Tijek treninga:

Treći slobodni trening za VN Rusije je krenuo u 11 sati po hrvatskom vremenu, kao po rasporedu. Prvi su na stazu, nakon pet minuta, izašli vozači McLarenaSainz i Norris.

Nakon desetak minuta nekoliko vozača se pridružilo dvojicu iz McLarena na stazi, a prvi koji je pokušao postaviti brzo vrijeme je bio Valtteri Bottas na soft gumama. Ipak, u zavoju broj 7 je išao široko te je morao odustati od prvog brzog kruga. Hamilton je napravio sličnu pogrešku u istom zavoju te je završio na visokoj pasici gdje je izgubio puno vremena.

Nakon dvadesetak minuta treninga najbrži je bio Bottas, a iza njega su bili Ricciardo, Hamilton, Magnussen i Norris. Pola sata nakon treninga Max Verstappen je izašao na stazu te odmah postavio vrlo dobro vrijeme i došao na drugu poziciju – bio je sporiji manje od pola desetinke u odnosu na Valtterija Bottasa.

Uoči posljednjih 20-ak minuta treninga većina vozača je bila u boksevima te su čekali pravi trenutak za zadnji test prije današnjih kvalifikacija u Sočiju. U drugom izlasku na soft gumama Bottas je poboljšao svoje vrijeme za skoro tri desetinke, ali je i dalje vrijeme bilo sporije od jučerašnjeg vremena tijekom FP2 što je posljedica temperature staze.

Vrlo brzo iza njega je došao Hamilton koji je ‘skinuo’ vrijeme Valtterija za preko sedam desetinki sekunde. Dva Ferrarija su postavila svoja brza vremena i došla privremeno na četvrto i peto mjesto u poretku. Sainz je došao do treće pozicije u jednom trenutku, a Ocon je dobrim krugom došao do četvrte pozicije.

Max Verstappen je u drugom pokušaju imao problema te nije poboljšao svoje vrijeme iako je u prvom sektoru postavio najbrže vrijeme od svih vozača pa možemo očekivati Nizozemca visoko u poretku.

Kvalifikacije se voze od 14 sati po hrvatskom vremenu!

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

evo za urednike gp portala https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwLkj9gNx6QzcPyB5RuFRuv0yNjmQ4XOXpVGmInGF2RqWE6w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

uhh..zapravo,njima vec ide na zivce LH sa svojim majicama

Desmosedici

Kakvog ti problema imaš sa rasizmom..zapravo, svi mi?..To je za nas marginalna tema..kao narod nismo nikad u tome nismo sudjelovali niti zbog toga moramo imati nekakve komplekse krivnje, koje ćemo eto ispraviti sa ovakvim kampanjama kao što to sada rade po “zapadnom svijetu”..zapravo, pokušavaju sa sebe oprati kolektivnu krivnju.

mika.KA

ja nemam nikakvog problema. ali nek svako radi sta hoce. sta onda ako LH obuce majicu za potporu? sto to koga ima smetati?
mislim nije profesionalno.

west 44

Ovdje pol pozicija ne donosi nekakvu prednost zbog dugačkog pravca i zavjetrine vozača iza!!!

Desmosedici

Tako je..možda će zbog toga Bottas “osvojiti” pole position.

mika.KA

hoce ferrari u q2?

west 44

Ne znam hoće li Bottas ali znam tko neće!!!

FerrariHR

Weste, kućo stara, moram se složit sa tobom jedanput, neće Ferrari sigurno. Pogodiš i ti ponekad ko ćorava kokoš zrno.👍

Related Posts