Bottas: Zeznula me žuta zastava

Drugoplasirani na današnjim kvalifikacijama za VN Toskane u Mugellu, Valtteri Bottas, smatra da je mogao doći i do prve startne pozicije. Imao je najbrži prvi sektor, ali onda se Esteban Ocon ispred njega izvrtio što je rezultiralo žutim zastavama.

“Žuta zastava mi je definitivno zasmetala. Imao sam brzinu, ali nisam dobio priliku. Razočaravajuće je to jer sam bio brz cijeli vikend”, rekao je Valtteri.

“Prvi krug u Q3 nije bio dovoljno dobar, ali osjećao sam da definitivno mogu pronaći još nešto vremena i bio sam samouvjeren da to mogu, ali nije bilo šanse za to kad je pokazana dvostruka žuta zastava.”

“Na kraju, trebao sam odraditi bolji posao u prvom krugu, a Lewis je očito uspio pronaći brzinu. Njegov prvi krug bio je bolji od mog i to je to.”

Finac se ipak nada dobrom startu sutra, iako mu to u zadnje vrijeme baš i ne ide od ruke. Računa na faktore koji bi mu mogli pomoći.

“Dugački je dio od starta do prvog zavoja, a tu su i zavjetrina i vjetar koji puše direktno u prednji dio bolida”, rekao je Bottas.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gezamadjar

Kakva Te je zastava zeznula u Monzi???????????????????????
Hočeš biti svjetski prvak,a ne možeš prestići ni ti jedan bolid,bilo s dobrim vozačem i bolidom bilo sa slabijim bolidom,a za vozača bi se dalo razmisliti.

Dejan

Bottas je solidan vozac i iskreno na pocetku sezone sam ja osobno mislija da ima šanse pritisnut Hamiltona.Racuna sam na to da se vec “udomacija” u momcadi,ima brzinu,dozu Finske hladnokrvnosti i mirnoce ali mora se priznat kako ga je Hamilton izdominira.Pisao sam da ce kvalifikacije i ulazak u prvi zavoj donosit kljucnu prednost u utrci jer realno je da između njih dvoje nece biti nekakvih posebnih trkacih duela u samoj utrci.E bas u tim kvalifikacijam je Hamilton konstantno brzi ono sto se kaze za dlaku ali puno je takvih dlaka ove sezone vec do sada pa mora bit jako frustrirajuce… Read more »

Pratiteljcro

Tako sam i ja mislio ali pokazalo se da je bottas verzije 2.0 puno bolji od 3.0 verzije 🙂

Dejan

Nijanse su to ali upravo one cine razliku prvaka i viceprvaka…

LHx6

Bottas vozi najbolje Quale u karijeri. Nevjerojatno je koliko je blizu sve to. Austrija Bot pobjeđuje 0.012s Austrija 2 Ham po kiši vozi lud krug Mađarska Ham 0.102 Britanija Ham 0.313 Britanija 2 Bot 0.063 Spanjolska Ham 0.059 Belgija Ham opet vrhunski krug Italija Ham 0.069 Italija 2 Ham 0.059 To su tako male razlike i još je više frustrirajuće za Bottasa što vozi bolje nego ikad i opet nije dovoljno. Nadmetanje njih dvojice je poslastica sama za sebe. Ako se potrudi svatko može u tome uživati. U utrkama nekako Ham ipak radi malo bolje krugove na duži period i… Read more »

Related Posts