Haasov vozač Romain Grosjean došao je u centar pažnje nekoliko puta tijekom utrke za VN Velike Britanije, ponajprije zbog agresivnog branjenja pozicije prilikom napada Carlosa Sainza i Daniela Ricciarda. Pokazana mu je crno-bijela zastava, dobio je naknadno i upozorenje sudaca, ali kaže da ne žali zbog svojih poteza.

Za razliku od svih ostalih vozača koji su otišli u boks na promjenu guma nakon incidenta Daniila Kvjata, Francuz je sa svojim Haasom ostao na stazi i tako privremeno preuzeo petu poziciju. Dugo je kružio stazom na starim medium gumama i trudio se održati iza sebe društvo iz McLarena i Renaulta.

Pritom je Grosjean malo i pretjerao. Kad ga je Sainz prvi put napao, napravio je nagli trzaj volanom kako bi blokirao napad, zbog čega mu je pokazana crno-bijela zastava upozorenja. Nešto slično je ponovio i u dvoboju s Ricciardom, a suci su mu nakon utrke uputili službeno upozorenje.

Međutim, Grosjeana to previše ne dira jer ističe da nije napravio ništa što ranijih godina nije radio Max Verstappen, a da pritom ne postoje pravila koja bi branila takvu vožnju.

“Mislim da smo prije nekoliko godina stvarno željeli donijeti pravilo koje bi branilo promjenu smjera u zonama kočenja i to zbog načina na koji se Max branio, ali nikakva pravila nisu propisana. Da, ja sam danas malo testirao granice, dobio sam upozorenje, ali ne žalim zbog toga. Znam da sam pokušao napraviti najbolje što sam mogao.”

“Mislim da sam u oba slučaja taj pokret napravio malo prekasno, ali ostavio sam prostora u širini bolida. Žele razjasniti da ne smijemo mijenjati putanju tako kasno i ja se s time slažem, ali tih pravila nema i Max Verstappen je to često koristio u svom utrkivanju pa sam pomislio – zašto ne?”

“Zašto ne bih to iskoristio u svoju korist? Nemamo svaki dan priliku voziti se na šestom ili sedmom mjestu u utrci, tako da sam želio napraviti sve što sam mogao da bih se obranio”, objašnjava Grosjean.

Osim što je iritirao vozače oko sebe, Grosjean svojom agresivnom obranom nije napravio previše dobroga za sebe ili za momčad, osim možda činjenice da je neko vrijeme bio u fokusu kamera. Kad je napokon otišao u boks, pao je daleko u poretku i utrku završio na 16. mjestu.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
4matic

što znači “rano” ili “kasno” pri brzini od 300 km/h + :)?

avatar
Član
Pratiteljcro

Posteno xD

avatar
Član
Pratiteljcro

Sa tim spornim potezom vise je podsjecao na magnusenove kasne trzaj obrane a ne maxove jer max je u proslosti 2 puta mijenjao smijer sto nije uredu ali max nikada nije ovako iznenada zatvarao vrata i stvarno je blesav potez od groznog jer imao je vremena zatvoriti puno ranije i tako bi bio lisen svih rasprava. Sto je uopce ocekivao od takvog “hu-bu” branjenja? Da se reno zabije u njega?

avatar
Član
Pratiteljcro

Samo za ove sto NERAZUMIJU i lupaju minuse. “Mislim da sam u oba slučaja taj pokret napravio malo prekasno, ali ostavio sam prostora u širini bolida” Uopce nije bitno dali si ostavio mjesta vec sto se nisi obranio na normalan nacin u PRAVO VRIJEME kao svaki normalan vozac nego si bezpotrebno isforsirao rizik! Prostor je ostavio, da, za to ga se ni nekrivi vec sto je u zadnji cas NAGLO cimnio volanom, e tu je problem i zato si dobio upozorenje od sudaca! Nego sto se dogodilo? gro je ostao na svojoj DESNOJ trkacoj putanji i onda u zadnji cas… Read more »

avatar
Član
Desmosedici

??????

avatar
Član
Pratiteljcro

Dodatak, i dodatno pojasnjenje od webera i ricciarda: https://www.youtube.com/watch?v=Jenh8N00-8w
Summa summarum gro nezna sta prica.

avatar
Član
Worf

dobro je i rekao. ostavio je doslovce pola staze.
pravila su jasna da nema mijenjanja smjera na kocenju, da se ne dogodi redbull u azerbajdzanu gdje je netko mogao ozbiljno stradati.
ali ovako u direktnoj borbi, staze ima koliko hoces, jos ispada da je tvoje samo cekati dok ovaj prede, ni amo ni tamo.