Na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Štajerske, druge uzastopne utrke na Red Bull Ringu, u bolidu Alfe gledat ćemo Poljaka Roberta Kubicu, a svom rezervnom vozaču priliku će dati i Williams.

Robert Kubica napustio je baš Williams krajem prošle godine i prihvatio ulogu rezervnog vozača u momčadi Alfa Romeo Racing. Dobio je povjerenje na predsezonskim testiranjima, kad je dvaput imao priliku odraditi poludnevni program, a ovog će vikenda nastupiti i na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Štajerske.

“Veselim se povratku u akciju ovoga tjedna, posebno nakon dugačke stanke tijekom koje je cijeli automobilistički svijet bio u ulozi promatrača. Moj je cilj, kao i uvijek, pružiti što je moguće više podataka našim inženjerima i dati im povratne informacije iz kokpita.”

“Vikend će biti novo iskustvo za sve jer će se utrkivati na istoj stazi koju su vozili prije nekoliko dana. Zato će važna stvar biti korištenje svih prikupljenih podataka tijekom Velike nagrade Austrije i testiranje preinaka koje želimo napraviti na bolidima”, izjavio je Kubica.

Poljak će u petak od 11 pa do 12:30 voziti bolid C39 umjesto Antonija Giovinazzija, a pritom na Red Bull Ringu neće biti jedini od rezervnih vozača. Williams je odlučio dati priliku Jacku Aitkenu, umjesto Georgea Russella. Aitken je 24-godišnji Britanac, koji ove sezone vozi za Campos Racing u Formuli 2.

Budući da se druga utrka zaredom vozi na istoj stazi, standardnim vozačima nije preveliki gubitak propustiti jedan slobodni trening, a u sezoni u kojoj neće biti dodatnih testiranja, ovakva je situacija idealna rezervnim vozačima za prikupljanje iskustva i testiranje.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
147 kt

FORZA ROBERT.

avatar
Član
Desmosedici

Drago mi je opet vidjet Nosonju..neka su dali i njemu da se malo provoza po Oestereicringu.