Alonso svjestan što ga čeka 2021., a nadanja usmjerava prema “ravnopravnijoj” 2022.

Fernando Alonso vraća se u Formulu 1 od sljedeće godine. Dvostruki prvak svijeta ponovno će voziti za Renault, čime je razveselio veliku bazu svojih navijača. Nakon objave svog povratka, otkrio je i kakva su mu očekivanja…

Renaultovu vozačku postavu za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2021. činit će Fernando Alonso i Esteban Ocon. Španjolcu je to već drugi povratak u francusku momčad, a dolazi kao zamjena za Daniela Ricciarda, koji će na kraju ove sezone preseliti u još jednu bivšu Alonsovu momčad – McLaren.

Fernando izražava nadu da će velika promjena pravilnika Formule 1, koja će na snagu stupiti 2022. godine, Renaultu pružiti priliku za povratak u vrh poretka.

“Moja prvotna namjera bila je otići iz Formule 1 na kraju 2018. i vidjeti kakav je život izvan tog F1 okvira, a usput razmisliti o promjeni pravila za 2021. Ta je promjena odgođena za godinu dana zbog Covida, ali ipak, mislim da se isplati biti u sportu tijekom 2021. u svojstvu pripreme za mene, nakon što dvije godine nisam vozio ove bolide, ali i za momčad kako bi nakon toga imala dobru sezonu”, izjavio je Alonso.

Kasnije ovog mjeseca Fernando će navršiti 39 godina pa se postavlja logično pitanje; koliko je on u ovoj fazi karijere spreman čekati i raditi na razvoju Renaultova bolida?

“Svjestan sam kako stvari stoje, nisam dvije godine proveo pod zemljom. Gledao sam televiziju i znam da će samo jedna momčad pobjeđivati u 2020., a vjerojatno i u 2021. Takva je situacija i s ostalih 19 vozača na gridu, a pokušat ćemo raditi na našem timu i našoj budućnosti.”

“Nadam se da će pravila u 2022. godini donijeti dozu ravnopravnosti u sport i da će s time doći i dobra akcija jer će momčadi biti ujednačenije. Dovoljno je još vremena za razmišljanje i rad na tim projektima, za hvatanje zaleta koji nam je potreban”, ističe Španjolac.

Šef Renaultove momčadi, Cyril Abiteboul, objasnio je da Fernando tijekom ove sezone neće voziti za Renault.

“Ne mislim da su njemu potrebni nastupi na prvim slobodnim treninzima kako bi se prilagodio na sve procedure u trkaćem bolidu Formule 1. To nam nije plan. Vidjet ćemo hoće li se otvoriti kakva prilika, ali uvijek imamo mogućnost vožnje bolida iz 2018.”

“Kažem, nemamo nikakav dogovoreni plan. U nekom će trenutku on doći u našu tvornicu i upoznati momčad. Neke članove momčadi već poznaje, a neki su novi. Odlična je prilika da uoči sljedeće godine može provesti nešto vremena s nama i prilagoditi se na naš način rada, a jasna stvar je da će to biti dodatna motivacija našim djelatnicima.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Dobrodošao natrag, ali mora biti strpljivi. Od kako se Renault vratio u F1 svako malo najavljuju uzlet prema vrhu da bi se onda pomirili s borbom za 4. mjesto. Ako im se slučajno dogodi da pogode koncept za 2022 onda će biti prema ovom planu, ali prema njihovim rezultatima u zadnjih par godina, meni se čini vjerojatnijim da neće pogoditi. Ipak vjerujem da će nova pravila odraditi svoje i omogućiti ujednačavanje bolida do 2024. godine. Samo je pitanje da li će Alonso imati toliko dugo strpljenja, i da li će tako dugo zadržati formu i brzinu. Nitko ne može prevariti… Read more »

Ayrton Mclaren

Sretno Fernando! Veliki vozač, ali nije imao sreće u karijeri….drago mi je što se vraća i što će se boriti protiv ovih mladih vozača koji malo po malo preuzimaju F1 u svoje ruke.

LHx6

Nema što za izgubiti. Nakon katastrofe u McLarenu gotovo je nemoguće da će bit lošije.

Renault je proizvođač koji je dokazao da može biti višesteuki prvak. Ako se sve poklopi zašto ne i 2022.

Prost je lakoćom u dominantnom bolidu 1993. osvojio prvenstvo s 39 godina. U Williamsu s Reanultovim motorom.

NoOne

Istovremeno sam i sretan i tužan zbog njega. Mislim da će se naći u istoj situaciji kao i Michael Schumacher kada se vratio…. A Renault nažalost je jako loš. Momentalno je Merc liga za sebe i očekujem da će samo ta ekipa pobjeđivati. Volio bih da se varam, da konačno F1 postane zanimljiva zbog natjecanja, a ne zbog isčekivanja nekakvog neminovnog ishoda.

mody

moj nando tesko daces vise ista napraviti e da da je o naj zuto plavi renault 2006 kad je leio stazom,,, sada samo merceesi harace druga vremena good job lewis,,, f1 se puno promijenila ,samo 1 momčad je jaka sve se zna unaprijed u nedjelju smo imali dobru trku nadam se da cemou nedjelju imati kisu recimo,, ne bi volio da mercedesi dobijaju non stopzelim dase u ovoj kratkoj sezoni naslov prvaka rješava uzadnjoj utrci

Related Posts