Albon dobio novog trkaćeg inženjera

Red Bull je napravio izmjene u svom tehničkom timu. Iskusni Simon Rennie vratit će se u akciju na stazu od VN Velike Britanije ovog vikenda kao novi trkački inženjer Alexa Albona. Rennie je najpoznatiji po surađivanju s Markom Webberom 2013. godine i s Danielom Ricciardom od 2014. do 2018. godine, razvijajući ga u pobjednika utrka.

Nakon toga izabrao je poziciju u tvornici, a njegova želja da odstupi sa staze igrala je ulogu i u Ricciardovoj odluci da napusti momčad krajem 2018. godine i pridruži se Renaultu.

Albonov prethodni trkački inženjer, Mike Lugg, ostat će s Red Bullom, ali će od sada preuzeti neku od pozicija u tvornici.

“Očito kao momčad, to nije bio idealan početak sezone, ali osim odustajanja, uspjeli smo skupiti i nekoliko dobrih bodova”, rekao je Albon o početku ove sezone.

“Mislim da će se automobil od sada samo poboljšavati, tako da se osjećam pozitivno. Znamo područja na kojima trebamo raditi, a pošto je Silverstone domaća utrka u blizini tvornice, to nas dodatno motivira”, dodao je Albon

O predviđanjima za nadolazeću utrku u Silverstoneu, Alex je još dodao:

“Mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu. Povijesno nam je to bila prilično dobra staza i stvarno volim ovdje voziti.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro
Related Posts