Paul di Resta: Alonso je bolji izbor za Renault od Vettela

Razgovori i glasine o budućnosti Sebastiana Vettela ne prestaju biti goruća tema Formule 1.

Kako trenutno stoje stvari, četverostruki svjetski prvak nema ugovor za nadolazeću sezonu i sve je izglednije da će se povući u mirovinu nakon šest sezona u Ferrariju u kojem nije uspio osvojiti titulu prvaka.

Neki su spominjali Renault kao moguću opciju za Nijemca, a Paul di Resta jedan je od onih koji sumnjaju u kompatibilnost Vettela i francuske momčadi

“Ne mislim da je Sebastian Vettel dobar odabir za Renault,” rekao je bivši vozač F1 za Sky Sports.

Ustvari, Britanac smatra da je Fernando Alonso pravi odabir za Renault. Alonso se na kraju 2018. umirovio iz Formule 1 i svoju sreću potražio u drugim motorsport kategorijama, ali već ga se tjednima usko povezuje s momčadi Renaulta s kojom je osvojio dva naslova prvaka.

“Fernando je već bio tamo. Nekima se sviđa ideja o njegovom povratku, nekima ne. Međutim, on je netko tko ima reputaciju, netko tko će pokrenuti momentum i pokazati strast za utrkivanjem. Kada sve zbrojite i oduzmete, on se čini kao pravi izbor.”

Ted Kravitz, poznati reporter koji radi za Sky Sports, slaže se s di Restom.

“Ako je Alonso dostupan, trebate ga zgrabiti s obje ruke i ne puštati. Trebaju ga platiti koliko god je potrebno i živjeti s posljedicama ako ne bude sretan. Ako je Alonso za povratak onda ovo uopće ne bi trebala biti rasprava – morate ga dovesti u svoje redove,” kazao je.

Što se tiče Vettela, njegove opcije su minimalne. Valtteri Bottas izjavio je kako je njegovo mjesto više-manje sigurno i da Mercedes neće angažirati Vettela, unatoč izjavama Tote Wolffa koji je zaintrigiran s tom idejom.

Samo će vrijeme otkriti što će biti s Vettelom, ali bila bi šteta za sport da višestruki svjetski prvak ode u mirovinu dok ima još toga za pokazati.

 

 

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ecclestone: “Mercedes mora ozbiljno razmišljati o tome da uzme Vettela” Matteo Novembrini 19. svibnja – 12:31 Bivši šef F1 zalaže se za angažiranje Seba u Mercedesu. Budućnost Sebastiana Vettela tek se treba pisati. Jedino sigurno je njegov oproštaj od Ferrarija krajem 2020., dok se za sljedeću godinu svaka hipoteza mora uzeti u obzir: govorimo o Renaultu, Racing Pointu koji će postati Aston Martin i Mercedesu, ali također se ne smije odbaciti za nijemca i mogućnost povlačenja. Najzgodnija medijska pjesma je angažiranje Vettela od strane Mercedesa, hipoteza koju bi, prema Bernieju Ecclestoneu, Mercedes trebao ozbiljno razmotriti. Imati Nijemca u njemačkom automobilu… Read more »

johhan peacedohan

I ja cijenim da je Alonso bolji izbor za Renault. To mi je potpuno neprirodna sredina za Vettela a volio bih gledati još dugo te se nadam da će dobiti mjesto pored Hamiltona, što bi bilo toliko rizično za Mercedes ali neupredivo za navijače i gledatelje. S druge strane vjerujem da bi se bolje osjećao i veću motivaciju našao u budućem 🇬🇧 Aston Martinu nego u 🇫🇷 🏎.

Desmosedici

..i Paul di Resta je talijanskog podrijetla..i rođak sa Dariom i Marinom Franchittijem. Ferrarijev dizajner Simone Resta je Resta bez onog “di”.

Panzer

Ma ko bi reko da je Talijan!

Desmosedici

..eto vidiš. Talijan ko Talijan..laže, petlja..ne možeš mu ništa vjerovat..Hahahaha!

LHx6

Kod tebe samo stereotipi na maksimum. Taijani, nijemci, britanci..

Desmosedici

Ne..ti sada pokušavaš meni podvaliti ono što..ne baš ti osobno, ali ova tvoja”balica” iliti ekipa istomišljenika, ovdje stalno piše i potencira..ja se samo rugam sa tim njihovim stereotipima..po tome su talijani uvijek nešto najgore: nesposobni, korumpirani i prevaranti..nijemci su “švabi”koji su iznad svih po tehničkoj perfekciji i ozbiljnosti..a englezi su posebna priča: sve najbolje i najsposobije što postoji u svijetu F1. Ponavljam, ovo što ja napišem samo je parodija na ta razmišljanja a ne moj osobni stav..za mene postoje sposobni i nesposobni ljudi, bilo to šefovi momčadi, inžinjeri, mehaničari ili vozači..nažalost postoje i moćni ljudi koji upravljaju sa svim tim,… Read more »

LHx6

U Mercu su 2 slobodna mjesta. Sve je još otvoreno.

west 44

Imaju, jedno portira,drugo zaštitara!!!

Desmosedici

..ima i mjesto clowna animatora za navijače..jer nema navijača u Njemačkoj..natječaj je otvoren..javite se.

LHx6

Hehe, istina je da neće Merc svakoga. Onaj tko je brz doći će u obzir.

Desmosedici

Tako je. Tu vozač treba biti brz i po mogućnosti komercijalno ili politički interesantan.

LHx6

Ako ostane Hamilton onda je politika i komercijala, a ako izaberu Vettela onda mora da je brzina. Tako nekako?

Desmosedici

Ne mora se tu ništa birati..obojica imaju i jedno i drugo..pa mogu i zajedno..da vidimo tko je brži u istim uvjetima.

klepesina

Ako cemo pricati o brzini Nesto ne vidjesmo tu brzinu zadnjih 5-6 godina osim pirueta razno raznih gresaka sudara i ostalih gluposti kao sto je namjerno udaranje Lewisa pod safetom u Azerbejdzanu i tako se to ponavlja na skoro svakoj trci ovo su dokazane cinjenice nista izmisljeno niti navijacki.

klepesina

btw sve i da dodje a nece u merc jel mislis da bi vetel dobio isti status kao Lewis odmah da ti kazem da ne bi zna se ko je Lewis i kakv je njegov status u Mercu Vetel bi jedino morao da se zadovolji cinjenicom da bude vodonosa Lewisu i da bude zadovoljan sto vozi Mercedes i sto uopste ima mjesto u f1

LHx6

Mjesta su slobodna u najboljoj ekipi. Najbolji vozači će sjesti na ta mjesta. Ako Ham dobije pedalu i dođe Vettel jasno je da je Vettel po mišljenju Merca bolji vozač. Nema priča više o lošem tajmingu ili manjku sreće. Mjesta su slobodna vozači su fit i na tržištu.

klepesina

Lol Ham dobit pedalu mislio sam da sam sve cuo al izgleda nisam prije ce merc otic iz svjeta automobilizma nego sto ce Ham dobit pedalu.Ham moze iz Merca jedino ako dobije poziv Ferarija u suprotnom ostaje u Mercu do zavrsetka svoje karijere ili u slucaju povlacenja istoimene ekipe iz F1

Desmosedici

Vi to nešto gatate? ..Ili imate kristalnu kuglu?..ja sam ovdje u nemilosti, nadam se da me neće zbog ovoga obrisati.

147 kt

Imaju kristalnu kuglu ili su vidoviti Milani.

Desmosedici

Mene su jednom obrisali baš radi ovog vidovitog Milana..ja sam autor te, kako bih nazvao..parodije, šale..ali valjda tako vrijeđam ovu gospodu koja mene vrijeđaju u skoro svakoj rečenici kad mi se obraćaju.

Related Posts