Vozač McLarena Lando Norris smatra da je na njegovoj momčadi pritisak da u 2020. godini napravi korak naprijed u odnosu na prošlosezonski uspjeh. U sezoni 2019. momčad iz Wokinga nadmašila je konkurente iz Renaulta u borbi za četvrto mjesto u konstruktorskom poretku te tako nakon nekoliko slabijih godina ostvarila svoj najbolji rezultat u hibridnoj eri.

Uz jaku vozačku postavu koju čine Norris i Carlos Sainz te restrukturiranu upravu koju predvodi visokocijenjeni Andreas Seidl, očekuje se da će McLaren i u novoj sezoni predvoditi sredinu poretka. U razgovoru za službeni podcast Formule 1, mladi Britanac je priznao da momčad osjeća dodatni pritisak u nastojanju da napravi dodatna poboljšanja:

“Dosad smo vozili samo na jednoj stazi, a ona možda i ne pokazuje u potpunosti što tko može, a neke momčadi ni ne daju svoj maksimum i skrivaju svoje mogućnosti. Mislim da će borba u sredini poretka biti vrlo neizvjesna. Tri najbolje momčadi i dalje će biti malo ispred ostalih. Ostvarili smo određeni napredak, no siguran sam da su to uspjele i ostale momčadi.”

“Na momčadi postoji pritisak da napravimo još jedan korak dalje kao što smo to učinili prošle godine. Mislim da to želi većina navijača, no u Formuli 1 nije baš jednostavno napraviti mnogo brži bolid i biti na istoj razini s najboljim momčadima. Na dobrom smo putu, ostvarili smo napredak, no očekuje nas još posla,” dodao je Norris.

U McLarenu će saznati na čemu su jednom kada sezona napokon počne, a to bi se trebalo dogoditi početkom idućeg mjeseca u Austriji, čime će započeti serija od osam utrka u deset tjedana. Nakon prisilne pauze u kojoj je bio ograničen na svijet virtualnog utrkivanja, Norris je rekao da jedva čeka povratak na stazu u pravom bolidu.

“U Austriji sam ostvario jedan od najboljih rezultata prošle godine, osvojio sam šesto mjesto, tako da se veselim toj utrci. U Budimpešti također uživam, tamo sam odradio svoje prvo testiranje u Formuli 1, tako da oduvijek volim to mjesto i imam dobra sjećanja na njega.”

“Prepuno je akcije: tu su Spa i Monza, bit će mnogo staza na kojima se zaista možemo utrkivati i pritom se dobro zabaviti, pa mislim da imamo dobar kalendar. Raspored je zgusnut, no mislim da ćemo u svim stazama istinski uživati,” zaključio je Norris.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o