Wolff: Imati njemačkog vozača u njemačkom bolidu bio bi dobar marketinški potez

Nakon službene objave o odlasku Sebastiana Vettela iz Ferrarija na kraju ove sezone, Toto Wolff je rekao da Mercedes takav razvoj događaja jednostavno mora uzeti u obzir pri odlučivanju o vozačkoj postavi za 2021. Toj izjavi sada je dodao da bi bila odlična marketinška priča kad bi Nijemac vozio za Mercedes.

Sebastian Vettel na kraju godine napušta Ferrari, no kakva je budućnost pred njim nije poznato. Mnogi su spremni prognozirati da će Nijemac put vozačke mirovine jer ostale se momčadi baš ne otimaju za njegove usluge. Jasno je da neće biti ništa od povratka u Red Bull, McLaren je popunio vozački par za sljedeću sezonu, a kao jedna od opcija spominje se Renault, koji će imati slobodno mjesto nakon odlaska Daniela Ricciarda na kraju sezone.

Međutim, Toto Wolff je svojim izjavama dao naslutiti da Vettelov dolazak u Mercedes ne treba u startu isključiti, iako se to čini malo vjerojatnim. Nijemac u bolidu Srebrnih strijela – to bi za Wolffa bio izvrstan marketinški potez.

“Naravno da je njemački vozač u njemačkom bolidu dobra marketinška priča. Mi u Mercedesu fokusirani smo isključivo na uspjeh, a Sebastian je netko tko je stvarno dobar”, rekao je Wolff za austrijski ORF.

Mercedes još nema potvrđene vozače za 2021. Lewisu Hamiltonu i Valtteriju Bottasu ističu ugovori na kraju ove sezone, no očekuje se Britančev ostanak u momčadi s kojom je do sada osvojio pet naslova prvaka. Eventualno bi se mogao dogoditi Bottasov odlazak, ali još je jedan vozač koji napeto čeka poziv Mercedesa – George Russell.

“Opcija s Vettelom je na stolu, ali moramo se zapitati i što ćemo s Georgeom Russellom. Ipak, nije nam to glavna briga u ovom trenutku, prije svega se želimo koncentrirati na naše trenutne vozače”, izjavio je Toto pa vezano za Vettelovu situaciju dodao: “Sebastian vuče sve konce. Sam može odlučiti želi li se povući ili pristupiti drugoj momčadi. Još uvijek postoje neka zanimljiva mjesta za njega.”

Ono što Wolff definitivno želi izbjeći je situacija u kojoj je sada Ferrari. Vettelov odlazak objavljen je prije prve utrke sezone i atmosfera je narušena, a do kraja godine ipak moraju pronaći način za suradnju.

“Sigurno se nećemo dovesti u tu poziciju. Pomalo je teško raditi kad cijelu godinu imaš vozača koji će biti član nekog rivala sljedeće godine. Što ćeš napraviti s inovacijama i učenjem kad znaš da taj vozač sve to može upotrijebiti protiv tebe već iduće godine? Zbog toga su sada mnogi timovi u teškoj situaciji, u kojoj mi ne želimo biti”, kaže Wolff.

McLaren će imati takav problem s Carlosom Sainzom, a Renault pak s Danielom Ricciardom, nakon što je prošlog tjedna objavljeno kako će oni na kraju sezone napustiti svoje dosadašnje ekipe.

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Wolfu je samo marketing u glavi

Mercedes došo u Formulu i na silu osvojio sve iz čistog marketinga i zarade i reklame da poveća prodaju cestovnih vozila.

Odavno pročitano i odurno.

Pa to može odradit bilo koji proizvođač automobila, samo ako uloži dovoljno milijardi i naravno malo pritisne FIA za neke stvari.

Pustite sad LH44 i njegovih 47 naslova i razmislite malo o ovome.

Gigi

Vidli smo kako je Toyota prosla tako da ti teorija ne drzi vodu.

svakako

Ni Toyota ni BMW ni Honda nisu uložili dovoljno milijardi a još manje su dovoljno pritisli FIA tako da eto.

Desmosedici

Toyota je uložila mnogo, BMW ne znam..ali glavna pogreška im je bila što se nisu povezali s Englezima i njihovim moćnim lobijem..Toyota s bazom u Njemačkoj a BMW Sauber u Švicarskoj..tu su slomili zube..jedino Ferrari može sebi dozvolit taj “luksuz” ali zato i ispašta. Mercedes je to shvatio, momčad locirao u Englesku, dao lovu i tehnologiju, a ostalo prepustio Englezima.

west 44

A bmw williams to si preskočio ,normalno da ljudi nisu mogli napravit ništa od ovih crvenih bandita i Maxa Mosleya u kooperaciji.Zamisli jadan Ferrari ,nevini u cijeloj priči ,patetično po običaju od manipulatora i lažova Desmosedicija!!!

LHx6

Na silu 🙂

Svakim danom učimo nove termine kojima umanjujemo trud pobjednika 🙂

svakako

Samo uči, imaš ti još puno toga za naučiti ako pogledaš malo dalje od LHx6.

svakako

I da, ja ne umanjujem ničiji trud, njihovih 7 naslova je njihovih, samo način na koji su došli do njih je za rasprave (ne mislim tu da je nešto bilo ilegalno, nego upravo na ovo što sam gore napisao “na silu”), ali ne sa vama nego s nekim tko gleda malo dalje i dublje od onog što se dešava na stazi, a svakako se zanimljivije stvari dešavaju van staze nego na njoj već duže vremena.
Pozdrav

mozese23

100% Daimler forsira

mozese23

dva britanca u njemackom timu, vrlo tesko

Junior

Sta god Wolff kaze, misli suprotno od toga.

LHx6

Kako bi Desmo rekao, evo malo iz drugog tiska.

Allegedly, Ferrari was in talks with Sainz during the winter break. According to reports, Sainz and Ferrari’s agreement was done before the scheduled race in Australia. Throughout all of this, Sebastian Vettel was never in the picture.

Desmosedici

To su samo špekulacije..naravno da je Ferrari pregovarao i sa Sainzom i sa Ricciem..možda i još s nekim..velike momčadi uvijek imaju osigurač, ako nešto ne pođe po planu..Vettelu je ponuđen dosta solidan ugovor i na njemu je bila odluka..ono što se reče pravo prvokupa..da je rekao Da, Sainz bi ostao U Mclarenu, a Ricci u Renaultu. To je tako..a nagađanja su bila razna..to nitko nije znao sigurno..sad likuješ kao da si ti znao, a ja bio budala.

LHx6

“Vettelu je ponuđen dosta solidan ugovor”

Solidan za prosječnog Hrvata ili za najboljeg vozača po izboru GP1 portala?

Desmosedici

Nije vrhunski, ali je ipak solidan ugovor..Seb je rekao Ne i ja to cijenim..to je njegova odluka.

mika.KA

sva vrata se otvorila mercedesu za jos jedan naslov.
ni u ferrariu nece biti bajno poznavajuci sebovu narav.
sve u svemu zanimljivo

LHx6

Zato što potencijalno neće podržati Vettela za naslov nego samo Leclerca?

west 44

Vettel definitivno neće imat iste uvjete kao Leclerc pošto će mu većina podataka o bolidu biti uskraćena barem od polovice sezone ako ne i cijelu!!!

LHx6

Ok, ali pitam jel zato Mercu otvoren put do naslova?

Kao da je Vettel taj koji je prijetnja iz Ferrarija 😉

west 44

Po mome ni Ferrari, ni Vettel ,ni leclerc nisu nikakva prijetnja Mercedesu .Glavni konkurent će biti Red Bull!!!

Desmosedici

Ovo je evolucija lanjskog bolida, nema ništa radikalno novo, tako da nema razloga za to, barem ne do nekih većih nadogradnja, ako ih uopće bude u ovoj krnjoj sezoni. Pri kraju sezone, ako se nadogradi neka tehnička novotarija, sigurno će mu biti uskraćeni podaci..vozač je tu da vozi, ako bolid bude dobar ne smeta što ne zna baš sve o tome kako to funkcionira.

Desmosedici

Naslov je naslov..ako Seb bude u prilici da osvoji naslov a Mali više ne bude u igri, Ferrari će maksimalno podržati Seba..Zar ti to nebi tako napravio?

LHx6

Ja bi napravio da su i Seb i Lec u konkurenciji za naslov od starta sezone bez prvog i drugog vozača.

Sve dok Ferrari ne potrvdi da je netko od njih lošijeg statusa za pretpostaviti je da su jednakog.

Desmosedici

Tu se potpuno slažemo.

Related Posts