Svijet utrkivanja dirljivim se porukama oprašta od legendarnog Sir Stirlinga Mossa

Svijet automobilizma ovog se Uskršnjeg vikenda oprašta od legendarnog britanskog vozača, Sir Stirlinga Mossa, koji je preminuo u nedjelju ujutro u 90. godini života.

Stirling Moss je u svojoj karijeri četiri puta osvajao titulu viceprvaka svijeta, a smatra ga se jednim od najvećih vozača u povijesti Formule 1 koji nikada nije uspio sjesti na tron namijenjen prvaku.

U vozačku mirovinu otišao je 1962. godine, a sve do danas ostao je jedna od omiljenih osoba u svijetu Formule 1, ali i utrkivanja općenito. Nakon vijesti o njegovoj smrti, putem društvenih mreža oglasili su se brojni pojedinci i timovi.

Aktualni prvak svijeta, Lewis Hamilton, nedavno je imao priliku odraditi jedno snimanje s Mossom u povijesnim bolidima, a na svom Twitter profilu napisao je:

“Danas se opraštamo od Sir Stirlinga Mossa, legende utrkivanja. Nedostajat će mi naši razgovori. Istinski sam zahvalan jer sam dijelio neke posebne trenutke s njim. Moje su molitve i misli uz njegovu obitelj. Počivao u miru.”

Moss je 1955. godine vozio za Mercedes, a njemačka je momčad objavila sljedeću poruku.

“Danas je sportski svijet ostao ne samo bez iskonske ikone i legende, već bez džentlmena. Naša momčad i obitelj Mercedes Motorsporta izgubile su dragog prijatelja. Sir Stirling, nedostajat ćeš nam.”

Ovom se porukom od Mossa oprostio Piero Ferrari, potpredsjednik Ferrarija: “Stirling Moss simbolizirao je motorsport. On je istinska osobnost koja je ostavila neizbrisiv trag u povijesti utrkivanja. Bio je izuzetno svestran i zbog toga je pobjeđivao u tako mnogo različitih kategorija, od Formule 1 preko utrka sportskih automobila do utrka izdržljivosti. Također je imao nevjerojatna postignuća na cestovnim utrkama poput Mille Miglia, gdje je postavio rekord koji nikad nije srušen.”

“Iako nije pobijedio u Svjetskom prvenstvu Formule 1, sasvim sigurno je legendarna figura i bio je Ferrarijev rival koji je zaslužio strahopoštovanje i divljenje. Moj je otac rekao da ga je Stirling podsjećao na Tazija Nuvolarija, zbog ljubavi prema utrkivanju u bilo kojem tipu automobila, a to je nešto što je ostalo uz njega sve do samog kraja njegove karijere.”

Evo još nekih oproštajnih poruka koje su objavili bivši i aktualni sudionici Formule 1.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

d nije bilo fangia on bi bio 5 puta prvak

Related Posts