Pandemija koronavirusa zaustavila je svijet sporta, a isto vrijedi i za sva automoto natjecanja. Svjetska prvenstva trenutno miruju i čekaju bolje dane, a Svjetska automobilistička federacija odlučila je odgoditi FIA Motorsport Games za sljedeću godinu.

Krajem prošle godine svjedočili smo prvom izdanju “FIA Motorsport Games”, održanom na stazi Vallelunga u blizini Rima. Igre su bile vrlo uspješne, a pamtimo i nastup te vrlo dobar rezultat hrvatskog nacionalnog tima u karting slalomu, kojeg su činili Stefani Mogorović, Sandro Ivanjko i izbornik Darko Kozarac.

Drugo izdanje Igara trebalo se održati od 23. do 25. listopada 2020. godine u Marseilleu, odnosno na stazi Paul Ricard, no uzevši u obzir širenje virusa COVID-19, FIA je iz sigurnosnih i logističkih razloga odlučila odgoditi motorsportske Igre za 2021. godinu.

Ova odluka trebala bi smanjiti logistički i financijski pritisak na potencijalne sudionike Igara. Budući da sva automobilistička Prvenstva mijenjaju svoje kalendare prilagođavajući se aktualnoj situaciji, velika je mogućnost da bi došlo do podudaranja nekih termina. Na ovaj način, svi će sportaši svoju pažnju moći usmjeriti na Igre 2021. i pravovremeno početi s pripremama za nastup u Marseilleu.

FIA i promotor SRO Motorsport Group najavljuju da će uložiti dodatan napor u pripremi Igara te pomoći nacionalnim savezima pri formiranju njihovih nacionalnih timova.

“Nažalost, zbog krize uzrokovane virusom COVID-19, odlučili smo odgoditi Motorsport Igre 2020 za sljedeću godinu. To će otvoriti mogućnost nacionalnim savezima, timovima i našem promotoru SRO-u za bolju pripremu”, izjavio je predsjednik FIA-e Jean Todt.

Novi termin održavanja Igara u Marseilleu je od 22. do 24. listopada 2021. godine, što osnivač i direktor SRO Motorsport Grupe, Stephane Ratel, smatra dobrim potezom.

“Event je zamišljen za kraj sezone i svaku su naciju trebali predstavljati najtalentiraniji natjecatelji, međutim mnoga će natjecanja potrajati duže nego što se predviđalo pa bi i Igre pale u vrlo aktivan period. Kako bismo izbjegli takvo preklapanje termina, počinjemo s planovima za 2021. i drago nam je da smo potvrdili novi datum sa stazom Paul Ricard.”

Hrvatski auto i karting savez također je imao namjeru slati brojniji nacionalni tim na Igre u Marseille, a ovako će dobiti još više vremena za realizaciju tog plana.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o