Ferrari u Maranellu proizvodi dijelove za respiratore i zaštitne maske

Od samog početka krize uzrokovane koronavirusom, Ferrari je nastojao na ovaj ili onaj način pomagati zdravstvenom sustavu Italije. Najnovija aktivnost momčadi iz Maranella je proizvodnja dijelova za respiratore i zaštitne maske.

Momčadi Formule 1 doista se iskazuju u ovom kriznom razdoblju pandemije koronavirusa. Dok su njihove tvornice i trkaći pogoni zatvoreni, mnogi timovi na različite načine pomažu zdravstvenim sustavima svojih zemalja u borbi protiv teške bolesti.

Većina momčadi svoje baze ima u Velikoj Britaniji pa je njihov doprinos britanskoj zdravstvenoj organizaciji itekako vidljiv, dok u Italiji velike napore ulažu Ferrarijevi djelatnici. Italija je jedna od najpogođenijih zemalja ovom pandemijom, a još u ožujku je obitelj Agnelli donirala deset milijuna eura za borbu protiv koronavirusa. Nabavljeni su respiratori, osigurana vozila za talijanski Crveni križ.

Trenutno, umjesto rada na novim automobilima, Ferrarijev razvojni odjel bavi se proizvodnjom ventila za respiratore i dijelova za zaštitne maske, kako bi zdravstvenim radnicima i pacijentima olakšao borbu protiv koronavirusa.

“U sljedećim danima Ferrari planira proizvodnju nekoliko stotina dijelova opreme koja se već distribuira nekim uključenim kompanijama, u koordinaciji s talijanskim stožerom Civilne zaštite. Oprema je namijenjena bolnicama u Bergamu, Genovi, Modeni i Sassuolu, kao i zdravstvenim djelatnicima u gradiću Medicina blizu Bologne”, stoji u službenoj izjavi.

Ferrari u proizvodnji opreme surađuje s tvrtkom Mares, inače proizvođačem opreme za ronjenje, kao i kompanijom nazvanom Solid Energy, koja proizvedene dijelove koristi za transformaciju Decathlonovih maski za ronjenje u zaštitnu opremu medicinskih djelatnika izloženih zarazi.

28 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Dobro, biću fin, ne treba me brisat. Mislio sam i ja objavit ovu vijset jer je ovo sve isto ovako objavljeno prije dva dana u talijanskim medijima..i slike u iste. Odustao sam, jer sam znao kako će to izgledat..da će se uvijek isti likovi izrugivat time..a neka to rade, kad im se dopušta. Drugo sam nešto htio reć. Znači, kad dođe do krize, tada kako se to kaže..svaka ptica ide svome jatu. Ferrari surađiva sa Maresom i ovim drugim nabrojenim firmama ..znači daje svoje znanje i resurse da pomogne svojoj državi..svome narodu. Mercedes isto to radi, pomaže narodu, ali nigdje… Read more »

LHx6

Mercedes AMG Petronas F1 Team je Britanska firma.

Čudi me da to ne znaš s obzirom da znaš sve.

Desmosedici

To znamo ja i ti..zna i dosta pametnih ljudi koji prate F1..ja to stalno i govorim i pišem, ali neki ovdje to ne žele znati..žele misliti da je to “Švabo”, pa skaču na zadnje noge kad im se narugam na tu temu..zato Njemci navijaju za Ferrari a Englezi za Mercedes..Mislim da je Mercedes kao kompanija to jako lukavo odigrao..vidio je i shvatio kako stvari funkcioniraju u svijetu F1 i tko tu vodi glavnu riječ..oči im je otvorio i Toyotin poučak..Toyota kao najveća kompanija u auto industriji, u svijet F1 je ušla dosta naivno, misleći da se sa upornim radom, novcem… Read more »

Desmosedici

P.S. Neću te “špijat” administratoru..inače bi te morao obrisat..mene su u onoj drugoj kolumni o Vettelu obrisali samo zato što sam rekao da si pravno potkovan pa da ti nije kasno da upišeš pravo.

Pratiteljcro

Drugim rijecima pogledajte kako je moj ljubljeni ferari dobar , a ne ovi smradovi nezele pomagati svojima. Ferari je gospodar bog i direktor svemira.

Desmosedici

Tko je to rekao? Ti to nešto izmišljaš..nešto što ja nisam ni rekao ni mislio. Rekao sam da u krizi svaka ptica ide svome jatu..svatko pomaže svome..Ferrari talijanima a Mercedes Petronas Brackley englezima..Što je tu pogrešno ili loše? To je problem jedino za navijače Mercedesa koji se poistovjećuju sa “švabima”.

Pratiteljcro

“Nijemcima valjda pomaže VW. Zbunjen sam..ne znam jeli tako. Molio bih nekoga tko je u to upućen da mi to rastumači..recimo Panzer.”
Kuvas kuvas! Pa se poslje kao sada pravdas tipa nisam ja nista misl blablabla

Desmosedici

Eto, rastumačili ste mi..Hvala! Znači Mercedes Petronas AMG HP je britanska firma, nema veze sa Njemačkom, pa prema tome nema ni obvezu..mislim moralnu..pomagati ljudima u Njemačkoj..samo svojim navijačima u Engleskoj. Hvala još jednom! Pozdrav!

west 44

Nije Britanska nego Njemačka sa sjedištem u Brackleyu i Brixworthu !!! Vlasnik firme je Daimler Ag sa 60% dionica ,Toto Wolf sa 30 % i pokojni Niki sa 10%.Mercedes Benz preko svoje podružnice Mercedes Benz Grand Prix limited trenutno je uključen u formulu 1 kao konstruktor i to pod imenom Mercedes Amg Petronas formula one team. Znači nema veze s Njemačkom kao otprilike ni Ferrari s Italijom!!!

Desmosedici

Dobro kad je tako..Kad Englezi ozdrave pravit će onda one ventile za disanje i za Švabe?

west 44

Nemoj ti vodit švabinu brigu!!!

Desmosedici

Moram voditi brigu o njima. Ja sam germanofil..od kad sam prvi put nabio nogom loptu navijam za Njemačku nogometnu reprezentaciju -Elf..jako sam ponosan na njih..a tek na Bayern Munchen..jedva čekam kad će uskoro oboje opet osvojit EP i SP i onu “kantu” Lige Prvaka. Nego, opet ste me zbunili. Ti kažeš jedno, a LHx6 drugo..obratno. Moram presudit da si ti u pravu kad se formalno pravno gleda vlasništvo, to je njemačka momčad.. ali postoji ali.. i LHx6 u nekako pravu kad se to gleda emocionalno. To je sjedištem i s većinom osoblja..glavnih ljudi..osim Totta..to je prava engleska momčad..i po duhu… Read more »

west 44

Stari glavni je onaj tko plača i njega se pita a sve ostalo su finese!!!

Desmosedici

Rekao sam bezbroj puta da je Mercedes to ovako lukavo odigrao upravo da zato da nebi doživio sudbinu Toyote. To im je bio dobar poučak. Mercedes kao kompanija je većinski vlasnik momčadi, OK..ali je sve ostalo prepustio englezima..oni tu kolo vode..u momčadi vlada njihov duh, politika i kultura ..oni guraju svoje interese kao što su uvijek činili 500 godina po cijelom svijetu.

Panzer

Nikad Svabo nece zapovjednistvo prepustit drugom,onda ti ne poznas njih,pa u ww2 sve ss divizije koje su dolazile iz razlicitih zemalja imale su domace ljudsvo ali je zapovjednistvo bilo Njemacko.Tako rade i ovdje ,sve odluke donosi Stutgart preko Tote Wolfa. Tu nesto pises ko kolo vodi pa nije li Ferrari bio najbolji kad na celu nisu bili Talijani,mozda bi trebali vratit tu praksu.Englezi imaju najbolje fakultete u svijetu na podrucju aerodinamike i tehnike pa je i to razlog zasto prevladavaju u F1 i zasto su medju vodecim strucnjacima na tom polju.Uvijek uzimas u momcad najbolje iz cijelog svijeta normalno ako… Read more »

Desmosedici

Ferari ima sjedište u Maranellu, u svojoj zemlji, što znači da je gazda u svojoj kući. Naravno, zapošljava stručnjake iz cijelog svijeta..to je tako..svijet se globalizirao..stručnjak je stručnjak..toga treba dovesti i platit. Kad si u svojoj kući tada tu vlada tvoja kultura i tvoja pravila..ako nisi kod svoje kuće, džabe sve, ne može to biti tvoje koliko god ti to nadzirao ili plaćao. Ovoj momčadi Mercedes AMG HP ću “priznat” da je njemačka kad im bude pisalo sjedište Stuttgart ili negdje u Njemačkoj. Jesi li me sad razumio? ..I neka pomoćne respiratire prave i za Nijemce.

Desmosedici

P.S. Kad Englezi imaju takve stručnjake na području aerodinamike i tehnike, zašto im je propala njihova domaća autoindustrija..njihove marke..pa sada rade njemačka auta u tvornicama u svojoj zemlji koja su konstruirali njemački stručnjaci a ne engleski.

Panzer

Njemacki narod sam sebe vrlo dobro brani od virusa za razliku od nesposobnih Talijana,jednih od najgorih u svijetu !

Desmosedici

Dobro..kad već Mercedes ne pomaže Njemcima nego Englezima, pošteno bi bilo da im se revanširaju pa da njihova perjanica Vauxhall pomogne Njemcima..uff..zaboravio sam i to je kupio PSA u kvoti Opela.

west 44

Glava dinja!!!

Desmosedici

Neću ni tebe “špijat” administratoru da te obriše..mene bi inače obrisao.

Desmosedici

P.S. Slabo si i informiran. Trenutno najgore stanje sa Corona virusom je u GB..ne idi ni slučajno u Brackley.

LHx6

Vijest iz 2021. “Ferrari i WHO postigli su tajni dogovor oko legalnosti respiratora” 😉

LHx6

Nije ti smiješno jer je “na račun Ferraria”? Kužiš kako si ograničen i svađalački nastrojen i samo gledaš komentar za i protiv nekoga za koga navijaš.

Panzer

Ma nema vrlo sofisticirana oprema na nivou proizvodjaca plastike iz Cucerja!

Desmosedici

Evo jednu prispodobu: Čovjek se iz gluposti i zloće izrugiva sa ovim..a jednog dana mu se može dogodit da mu to zatreba da mu spasi život..ta plastičina kao iz Čučerja koju proizvode neki neposobni talijanski prevaranti.

Panzer

Ako mi to bude trebalo odem u Cucerje po to, ne treba mi Ferrari!

Desmosedici

Pazi usput na socijalnu distancu..dva metra gemišta na šanku.

Related Posts