Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Fernando Alonso, izjavio je kako trenutno ne razmišlja o svojim planovima za 2021. niti će o tome razmišljati sve dok se trenutna situacija vezana za pandemiju koronavirusa ne završi.

Iako je Španjolac Formulu 1 napustio na kraju 2018. prije svega razočaran činjenicom kako se uslijed trenutnih pravila prvenstvo već neko vrijeme svodi isključivo na borbu tri iste momčadi, spekulacije o njegovom mogućem povratku na grid nikada nisu u potpunosti prestale.

Odlazak iz Formule 1 za dvostrukog svjetskog prvaka nije značio mirovanje i odlazak iz svijeta motorsporta jer Španjolac se okušao u brojnim drugim kategorijama natjecanja pri čemu je zadnji takav nastup upisao na legendarnom reliju Pariz – Dakar koji je usput rečeno završio na 13. mjestu.

Iako trenutno s momčadi McLarena ima isplanirane nastupe u natjecanju IndyCar i Indy 500 i ta su natjecanja trenutno odgođena ali unatoč tome Alonso je izjavio kako u ovom trenutku ne razmišlja o nekim odlukama vezanim za budućnost i utrkivanje općenito.

“IndyCar i Indy 500 serije objavile su svoj novi kalendar natjecanja ali dok god se ova situacija ne završi iskreno rečeno, nemam previše volje i želje razmišljati o utrkivanju,” izjavio je Španjolac.

Zbog bitnijih promjena pravila za 2021. tridesetosmogodišnji Alonso iskazao je interes za povratak u natjecanje Formule 1, no nakon trenutnih događaja i odgode pravila za 2022. i sam Alonso naglasio je kako će o svojoj budućnosti razmišljati vjerojatno tek nakon ljeta.

“Odluku ću vjerojatno donijeti tek nakon ljeta. Moram pričekati i vidjeti kako će se sve skupa razvijati, a neke stvari ovise i o mom eventualnom novom nastupu na reliju Dakar,” zaključio je Alonso.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

alonso nista od poivratka u f1 u koju momad da ides,,,ja bi g voilio vidjet uwillamsu