Šef Racing PointaOtmar Szafnauer, predstavio je u izjavama nakon današnje prezentacije novog bolida visoke ciljeve svoje momčadi:

“Želimo biti bliži vodećoj trojki nego što smo bili do sada i želimo biti vodeći u sredini poretka. Prošla je godina bila pomalo teška godina za nas. Završili smo na sedmom mjestu, na zadnjem u sredini poretka, ali ove godine želimo napraviti korak naprijed i biti tamo gdje inače možemo biti.”

Otmar je rekao kako to zahtijeva mnogo rada kroz zimu, a istaknuo je i odlične rezultate McLarena te resurse Renaulta i konkurencije, kao zapreke s kojima se Racing Point mora boriti da bi pobijedio konkurenciju:

“Čak je i Toro Rosso s Hondinim pogonom stvarno dobro proradio krajem prošle godine.”

Naglasio je da je momčad u povijesti uspijevala nadmašiti konkurenciju, a obratio je pažnju i na (ne)predvidive faktore:

“Nakon starta u prvom krugu, ne znate što će se desiti. Grosjean još uvijek vozi Formulu 1 i može naletjeti na vas, nikad ne znate.”

Szafnauer je uvjeren da je momčad odradila odličan posao na novom automobilu. Računa naravno i da je Mercedes kao njihov dobavljač pogona odradio odličan posao. Pohvalio je i vozače koji su naporno radili u simulatorima i pripremali se za novu sezonu.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o