Na poznatoj utrci GT automobila, “Liqui-Moly Bathurst 12 Hours” u Australiji, Samoborac Martin Kodrić i njegovi timski kolege, Dominic Storey i Fraser Ross, stigli su s McLarenom 720 do uvjerljive pobjede u kategoriji “Silver”.

Za hrvatskog automobilista, Martina Kodrića, 2020. godina nije mogla bolje početi. Samoborac je od prošle godine dio McLarenovog programa za GT utrke, a na početku nove sezone dobio je odličnu priliku – natjecati se na slavnoj australskoj utrci 12H Bathursta, na stazi Mount Panorama.

Kodrićevi momčadski kolege za ovu utrku bili su Australci Dominic Storey i Fraser Ross, a natjecali su se u kategoriji “Silver” s McLarenom 720 S GT3, za Team 59Racing.

Da će imati što za reći u toj utrci, pokazali su već na kvalifikacijama, kad su zauzeli 17. poziciju ukupnog poretka, a prvu u svojoj klasi.

Poludnevnu utrku odradili su fantastično. Dogurali su do osme pozicije ukupnog poretka i uvjerljivo pobijedili u kategoriji silver, čak dva kruga ispred drugoplasirane trojke De Angelis/Hart/Watson u Aston Martinu. Kodrić, Ross i Storey bili su klasa za sebe i donijeli McLarenu veliku pobjedu, a za samoborskog vozača ovo je sasvim sigurno jedan od najvećih uspjeha u karijeri i još jedna potvrda njegove klase.

U jednom dijelu utrke Martin Kodrić je držao i najbrži krug utrke s vremenom 2:03,396, no u samoj završnici desetinku brže vozio je Južnoafrikanac Van Der Linde u Audiju.

Na prvih sedam pozicija ukupnog poretka bili su isključivo timovi iz kategorije GT3 pro, a pobjedu su slavili Gounon, Pepper i Soulet u Bentleyju. Barnicoat, Blomquist i Parente u McLarenu bili su drugi, a Van Gisbergen, Whincup i Götz u Mercedesu osvojili su treću poziciju.

Photo: www.facebook.com/martinkodricracing

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o