Lewis Hamilton na pole positionu za VN Abu Dhabija!

Lewis Hamilton u Mercedesu je došao do pole pozicije u Abu Dhabiju, prvi put nakon VN Njemačke. Drugo mjesto je zauzeo Valtteri Bottas u drugom Mercedesu, a treći je bio Max Verstappen u Red Bullu.

Dva Ferrarija su nakon još jednih kaotičnih kvalifikacija za njih završili na četvrtom i petom mjestu – Charles Leclerc pa Sebastian Vettel. Alex Albon je došao do šeste pozicije, a mladi Lando Norris do sedme pozicije odmah iza najbrže šestorice. Krug desetorice zatvaraju Daniel Ricciardo, Carlos Sainz i Nico Hulkenberg.

Q1 – eliminirani vozači: Grosjean, Giovinazzi, Raikkonen, Russell i Kubica

Prva kvalifikacijska runda za posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju je krenula u 14h prema našem vremenu. Prvi je na stazu izašao Alex Albon u Red Bullu te je za njime većina vozača izašla na stazu. Prvo mjereno vrijeme je postigao upravo Albon – 1.37.699. Nakon 10 minuta vodeći je bio Lewis Hamilton s malom prednosti nad Maxom Verstappenom. Jedini koji nije postigao vrijeme do tada je bio Vettel koji se izvrtio na startno-ciljnoj ravnini.

Ipak, nakon još jednog kruga je uspio postaviti vrijeme koje je bilo dovoljno za petu poziciju. U drugim pokušajima su Mercedesi poboljšali svoja vremena. Staza se jako poboljšavala pri kraju Q1 te je najveća žrtva ispao Romain Grosjean koji je završio na 16. mjestu. Uz njega su ispala dva vozača Alfe RomeoGiovinazzi i Raikkonen, te dva WilliamsaRussell i Kubica.

Q2 – eliminirani vozači: Perez, Gasly, Stroll, Kvjat i Magnussen

Kao što smo i očekivali, vodeći vozači su odmah izašli na stazu na medium gumama. Prvi je to bio Albon, ali je iza njega to napravio i Max Verstappen. Dva Ferrarija su se odlučila izaći na soft gumama, a Hamilton ipak na mediumu. Valtteri Bottas nije izašao na početku Q2, ali je nakon malo manje od 10 minuta napravio krug na mediumu i došao do druge pozicije.

U zoni ispadanja su prije drugih pokušaja bili Kvjat, Norris, Stroll, Gasly i Magnussen. Svi vozači su dvije minute prije kraja sesije bili na stazi kako bi pokušali poboljšati svoja vremena, a vodeći su izašli kako bi u slučaju velikog poboljšanja vremena osigurali prolaz u Q3. Sergio Perez je na kraju završio kao 11. te je prvi vozač koji će moći birati komponentu gume za start utrke. Charles Leclerc je sve iznenadio te napravio najbrže vrijeme na medium gumama te će na njima krenuti, a svi ostali vodeći nisu poboljšavali svoja vremena.

Q3 – Lewis Hamilton došao do prvog pole positiona nakon VN Njemačke

Tijekom pauze između Q2 i Q3 smo vidjeli kako se na bolidu Verstappena provjerava prednji lijevi ovjes zbog prelaska preko visokog rubnika u petom zavoju. Svi vozači osim Ricciarda su odmah izašli na stazu napraviti prve brze krugove u Yas Marini. Dva Ferrarija su u prva dva sektora imali prednost od dvije desetinke, ali su u zadnjem sektoru sve izgubili. Poredak je nakon prvih pokušaja bio: Hamilton, Verstappen, Bottas, Leclerc i Vettel.

Daniel Ricciardo je u međuvremenu postigao svoje vrijeme te je došao do sedme pozicije. Hamilton je na kraju poboljšao svoje vrijeme za osam stotinki, a Bottas je došao do druge pozicije jer Verstappen nije uspio popraviti svoje vrijeme. Ferrariji su jako dugo čekali u boksevima te je na kraju Charles Leclerc ostao bez svojeg drugog pokušaja jer nije stigao do ciljne crte prije isteka vremena. Vettel je uspio ući u drugi mjereni krug, ali nije poboljšao svoje vrijeme te je ostao na petoj poziciji. Treba napomenuti da će svi vozači iza Bottasa startati utrku s jednog mjesta više nego što su se kvalificirali zbog kazne koju će Finac dobiti zbog promjene pogonske jedinice.

31 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Bravo Ham sad idemo na 84. 🙂

Ferrari sve utrke od USA (direktive) izgubio brzinu na pravcu. Svi su diplomati i rješilo se bez kazni na zadovoljstvo svih. Najveći balavac kojeg boli ona stvar je Max i izletio se na USAGP sa onom izjavom, ali bio je u pravu.

mody

max taj balavac je presao hamiltona ubrazilu kao montoya šumahera i dana ce ga napadat očerkuj max attack

uriah

Uživam čitati ferariste,kako im je svatko kriv za nesposobnost ekipe(a ne vozača).Pa udari po mercedesu i svima ostalima.Čitam da hoće Hamiltona za 2021 sezonu.Ako je budala može d oći kod njih .oni su u stanju zajebati svakoga vozača.Osobno ne volim hama kao čovjeka,jer se preserava,ali je vrhunski vozač,a to nikako da probave neki na forumu.Max je bezobrazan,ali mislim(naravno moje mišljenje)da iza toga stoji njegov otac iz kojega izvire agresija,jer nikada ništa značajno nije postigao dok je vozio formulu.Neprijeporno je dečko u top 5,a ovo što se događa Vetelu ,je samo nesposobnost vodstva Ferarija.Nije on zaboravio voziti,oni su njega sjebali!

LHx6

Pojasni kako su Vettela zajebali u Ferrariju? Ne znam od kad pratiš F1, ali Vettel se vrtio i radio greške i 2010. u kojoj je skoro izgubio i od Webbera (vozača broj 2) i od Alonsa u lošijem bolidu. Te 2010. (i ostale godine) prednost RBa je bila tolika da je sve te greške mogao i nadoknaditi snagom bolida. Vettel vozi isto ovako cijelu karijeru samo je to bilo manje uočljivo za njegove fanove. Ova 2019. je toliko bolna samo zato jer je tu mladi Leclerc koji se želi dokazati i ne želi biti drugi vozač.

147 kt

Sta su radili klosari iz mercedesa dok su koristili zivotinje za ispitivanje o stetnosti ispusnih plinova i dok to nije izaslo u javnost.

Pratiteljcro

Gdje si to cuo? Daj link.

147 kt

Bilo ti je nekih pol god iza dizel geta. U njemackoj se svi zgrazali. Cak se i Merkelica obrusila na te klosare.

west 44

Šta lažeš klošarčino crvena kad je ispitivanja radio VW uz pomoć evropskog istraživačkog instituta a radi se o majmunima ,majmune lažljivi crveni!!!

147 kt

Kultura sto je to. Za tebe samo jedna stvar. Debela knjiga naslova BONTON. Ili ogledalo u stanu da se pogledas.

west 44

Najviše mrzim tendenciozne lažove kao ti klošaru!!!

147 kt

Ukucaj si na netu koristili su zivotinje u istrzivanjima o stetnosti ispusnih plinova. Izbacit ce ti Telegram. Hr. Prosurfaj.

147 kt

Jel treba vise. Sve ti tu lijepo pise. To su humana istrazivanja. Dno dna.

mody

sutra max attack na lewisa u 1 zavoju leclerc treci mouzda i on napravi nesto nadam se da ce ovo bit najboljs utrka dosada na sterilnoj stazi,,,sve su bile dosadne

Panzer

Ajmo sutra po 84-tu!

mody

dosadio je ionako je prvak

west 44

Dosadan si ti pa živiš!!!

mody

west dosadan si i ti ps komentirap ne volim kad netko dominira nema sta dokazivati nadam seda je ovo kraj dominacije merđa

svakako

Treba abu dhabi izbaciti iz kalendara zato što osim što je jako ružna staza izuzetno odgovara mercedesu.
Evo bacio sam vam kost, bio bi red da se pobijemo malo komentarima za kraj dosadne sezone, zanimljivije je ovdje nego na stazi.

mody

slazem se ov a staza nema nista interesantno , bezlična

mody

izbacio bi abudabi bahrein soči,kinu vratio estoril imolu argentinu nurbugring

mika.KA

tata se vratio i opet sve po starom 😉

klepesina

Tata je uvjek tu uglavnom nedeljom radi punom parom ostalim danima i nemora al eto da se javi malo i subotom

sladjan87

Lewis , svaka cast .

sladjan87

Recite vi sto god hocete Binotto je mlakonja i nesposobnjakovic , niti je Vettel krivac za stanje u Ferrariju niti Leclerc .

Pratiteljcro

…ali nije ni binoto, vec inzinjeri koji kreiraju bolid od sasije preko aera! Tu ferari nemoze nista jos od kraja schu ere. U schu eri su imali najbolji grip a nakon tog vremena su osrednji bas na tom aero podrucju. Fer je dobar jedino na ravnome, pogotovo ove sezone, znaju napraviti samo jak PU a sve ostalo na bolidu je “druge klase” tj postoji netko i u RBu i u Mercu koji ocito radi bolji posao kad stvaraju bolid. Da je toto na pitwalu ferarija ove sezone mozda bi i uzeli koji bod vise, nekazem da nebi, ali brzina bolida… Read more »

sladjan87

Slazem se ali nisam mislio na bolid vec na ono sto Toto radi u Mercedesu . Toto je sef a Binotto se zove sef .

Pratiteljcro

Lako je biti gospodin i pricati diplomatski kada imas najbrzi bolid :wink

Berislav

Svojevremeno se moglo pročitati kako je Enzo izjavio da je aerodinamika samo za one koji neznaju napraviti motor.

west 44

Jel to onaj što je svojevremeno ugrađivao mjenjače od traktora u Ferrarije,kakav klošar!!!

mika.KA

iz godine u godinu isto!
ak ne zajebe vozac zajebu stratezi A ako ni oni ne zajebu onda zajebe bolid!

Related Posts