Wolff: Nećemo gubiti san, ali svi smo ljuti zbog propuštenih prilika

Toto Wolff priznao je nakon Velike nagrade Singapura da je momčad Mercedesa odradila utrku sasvim pogrešno. Srebrne strijele slovile su za favorita utrke na stazi Marina Bay, no na kraju na pobjedničkom postolju nije bilo niti Lewisa Hamiltona, niti Valtterija Bottasa. Osvojili su četvrto i peto mjesto.

Britanac je u kvalifikacijama izborio mjesto u prvom startnom redu, pored osvajača pole positiona Charlesa Leclerca, ali loš odabir strategije u utrci je Hamiltona bacio s druge na četvrtu poziciju.

U Mercedesu su čekali s pozivom svojim vozačima na promjenu guma, što su u konačnici iskoristili Sebastian Vettel i Max Verstappen, koji su zahvaljujući undercut strategiji prošli ispred Lewisa.

U intervjuu nakon utrke Toto Wolff nije krio nezadovoljstvo: “Nismo postigli ono što nam se nudilo. Mislim da se glavna propuštena prilika dogodila u kvalifikacijama jer su kvalifikacije najvažniji segment utrke u Singapuru.”

“Također, propustili smo priliku primijeniti undercut, čiji je efekt iznenadio čak i Ferrari, a nakon toga morali smo odlučiti između branjenja treće pozicije od Maxa i pokušaja pobjede u utrci. Za to je postojala mala šansa, ali riskirali smo i žrtvovali treće mjesto, uz podršku koju smo imali od Valtterija u toj situaciji.”

Undercut je na stazi Marina Bay bio toliko moćan da je Vettel ranijim ulaskom u boks preskočio ne samo Hamiltona na drugom, već i Leclerca na prvom mjestu. U Mercedesu se mogu pitati što su oni čekali.

“Nećemo sad gubiti san zbog toga, ali svi smo ljuti. Mogu vam otkriti da smo imali sastanak inženjera i vozača, a zajednički je osjećaj da smo ovoga vikenda sve napravili pogrešno. Svi osjećamo isto, iziritirani smo jer smo propustili previše prilika”, rekao je Wolff pa objasnio što je momčad željela postići zadržavanjem Hamiltona na stazi.

“Mislili smo da u gumama ima više života. Naša jedina šansa za overcut ležala je u velikoj gužvi oko Strolla i Giovinazzija. Ferrari ih je brzo dostizao, a nadali smo se da bi u toj gužvi mogao zapeti Ferrarijev vlak. Međutim, dogodilo se to da su Lewisova vremena odjednom postala lošija od Giovinazzijevih. To je bio kraj igre za nas.”

Hamilton je nakon utrke izjavio da je Mercedes lagano mogao doći do pobjede u Singapuru, no umjesto toga Ferrari je slavio svoj treći uzastopni trijumf. S obzirom na visoko postavljene standarde, tek jednu pobjedu na posljednjih pet utrka (ili dvije pobjede na posljednjih sedam) možemo već okarakterizirati kao svojevrsnu krizu Srebrnih strijela.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

vec su prvaci i opet ne valja ne moze se non stopobjedivati prvih 6 utrkas u dobili ne mogu samo ni pobjedivat kamoli sreceda je sada počelo prvenstvo bilo bi zsnimljivije tumislim od kanade,, ne znam kad se zadnji put prvenstvo rjesavalo u zadnjoj utrci,ne volim dominacije nijedne ekipe dabogda se dogodine 3 ekipe borile za prvaka

147 kt

Ni ja sinoc nisam mogao spavat od brige.

mika.KA

znaci,danas si umoran?

west 44

Šta je jajaro jel ti patronažna zaboravila reći da popiješ tablete za spavanje!!!

147 kt

Tebi je kultura stvarno stran pojam. Ah. Nazalost ti moras zivjet s tim do kraja života.

Desmosedici

Malo smo se odmorili od Mercedesa..mislim da dijelim mišljenje većine koji prate F1..jer je to bilo tako dosadno..iritirajuće..konačno i besmisleno..kompromitiralo je ovo takmičenje..sad je vrijeme da i Mercedes pobijedi..sada neće to nikoga iritirat.

mika.KA

da,ovo je bas bila zanimljiva utrka u P.M.!!!

west 44

I najbolji griješe ,nema nazad ,samo naprijed po nove pobijede!!!

mika.KA

kaj ti je,wolff se igra sa ostatkom grida da ostali ne pizde,kukaju,placu 😉
doci ce na naplatu “nabrijavanje” crvenih motora cec u sljedecim utrkama.imat ce mehanicari pun K posla 😉

Related Posts