Lewis Hamilton slavi na VN Rusije, dvostruko slavlje za Mercedes!

Lewis Hamilton je pobijedio na Velikoj Nagradi Rusije i svojom pobjedom je produžio Mercedesov nepobjedivi niz na stazi u Sochiju! Do drugog mjesta je došao Valtteri Bottas koji je izdržao nalete trećeplasiranog Charlesa Leclerca pred kraj utrke.

Prijelomni dio utrke se dogodio u 27. krugu. Sebastian Vettel, koji je na početku utrke došao do prvog mjesta, izlazi iz boksa iza Leclerca. Krug poslije Vettelu otkazuje MGU-K na motoru i odustaje iz utrke, pritom izazivajući virtualni Safety Car. Hamilton i Bottas su startali na medium gumama te nisu bili u boksu pa su dobili ‘besplatno’ zaustavljanje, gurajući obojicu ispred monegaškog vozača.

Četvrti je završio Max Verstappen, a na petom mjestu završio je Alexander Albon koji je u završnoj fazi izborio svoju poziciju. Konstantan kroz cijelu trku je bio šestoplasirani Carlos Sainz. Sedmi je bio Sergio Perez.

Na osmom mjestu je završio Lando Norris, a iza njega se smjestio Lance Stroll. U krugu osvajača bodova je završio još Nico Hulkenberg.

Slika

TIJEK UTRKE:

Za razliku od vozača Ferrarija koji su startali na softu, Mercedesovi Bottas i Hamilton krenuli su u utrku na medium gumama. Sebastian Vettel imao je najbolji start na gridu, projurio je pored Hamiltona a zavjetrina iza Charlesa Leclerca mu je pomogla da preuzme vodstvo u utrci. Kimi Raikkonen je pogrešno procijenio start i pritisnuo je papučicu gasa prije nego što je smio. Najviše pozicija na startu je izborio Sergio Perez koji se probio na sedmo mjesto nakon što je krenuo kao 11.

Već u prvom krugu smo vidjeli Safety Car nakon što je Daniel Ricciardo izbacio Grosjeana sa staze. Na kraju trećeg kruga sigurnosni automobil povlači se u boks i utrka se nastavlja.

Vettel je uhvatio odličan tempo nakon restarta utrke i imao je 1.3 sekunde prednosti u šestom krugu kada se dozvolila upotreba DRS-a. Hamilton je na trećem mjestu s četiri sekunde zaostatka za Vettelom, ali je i na medium gumama za razliku od vozača Ferrarija. Bottas u sedmom krugu napokon prelazi Carlosa Sainza koji ga je uspio preskočiti na startu.

Stvari su postale zanimljive na vrhu u sedmom krugu utrke. Naime, Vettel bi trebao propustiti Leclerca da preuzme vodstvo utrke na što Nijemac odgovara da bi njegov momčadski kolega trebao smanjiti zaostatak ako želi da se to ostvari. Hamilton je 2.7 sekundi iza Leclerca, a Vettel istovremeno reda najbrže krugove utrke.

U 9. krugu suci su potvrdili očekivanu kaznu za Raikkonena nakon što je prerano startao u utrku. Finac je dobio kaznu prolaska kroz bokseve. Ferrari javlja Leclercu da će napraviti takozvani ‘swap’ za vodstvo kasnije u utrci i da se trenutno koncentrira na utrku.

Nešto niže u poretku, Verstappen se probio do šestog mjesta 3.3 sekunde iza Sainza. Nekoliko krugova poslije prelazi i Sainza za peto mjesto, ali je njegov zaostatak za vodećim vozačem velikih 35 sekundi. U 20. krugu utrke Vettel ima 4.3 sekunde prednosti u odnosu na Leclerca koji je 2.8 sekundi ispred Hamiltona.

Albon se žali na kočnice dok Lando Norris odlazi u boks na promjenu guma, na stazu se vraća na 14. mjestu ispred Georgea Russella. U 23. krugu Leclerc postaje prvi od vodećih vozača koji odlazi u boks. Vraća se na četvrtom mjestu. U 26. krugu Ricciardo odustaje iz razočaravajuće utrke koja je za njega pošla po zlu već u prvom krugu.

Krug potom Vettel odlazi u boks, a njegova promjena guma je potrajala malo duže. Leclercu je bilo rečeno da stisne po gasu i Monegažanin prestiže momčadskog kolegu! Veliki šok se dešava u 28. krugu! Vettel odustaje iz utrke zbog problema s MGU-K i na stazu izlazi virtualni SC!

Da stvar bude gora za Ferrari, Mercedesi su prvi i drugi te će dobiti besplatno zaustavljanje i Leclerc će pasti na treće mjesto. Tijekom VSC-a Russellov Williams također doživljuje mehanički problem i Britanac je prisiljen zaustaviti svoj bolid kod zavoja broj 8. To je izazvalo i pravi sigurnosni automobil.

Utrkivanje se nastavilo u 33. krugu s Hamiltonom na čelu poretka i Bottasom da mu čuva leđa. Na Leclercu je da obrani Ferrari, a veliku korist od ovog Safety Cara imao je Verstappen koji je bio oko 40-tak sekundi iza vodećih. U prvih deset su još Sainz, Magnussen, Norris, Albon, Perez i Stroll.

Hulkenberg, koji je bio jedan od gubitnika Safety Cara, prestiže Strolla za deseto mjesto. Situacija na vrhu poretka trenutno i nije previše zanimljiva. Leclerc, unatoč činjenici da je u DRS zoni, ne uspijeva prestići Bottasa. Hamilton to lijepo iskorištava i diže svoju prednost na četiri sekunde.

Magnussen, koji se nadao borbi za peto mjesto sa Sainzom, gubi mjesto od Albona koji je savladao Danca uz pomoć DRS-a. Perez je iskoristio prostor i sam prestigao Magnussena koji je sada osmi, a još je i dobio pet sekundi vremenske kazne.

Šest krugova do kraja utrke, Leclerc je javio Ferrariju da mu daju sve što imaju na raspolaganju da proba zadnji juriš za Bottasom. Zaostaje 1.2 sekundi za Fincem, a i da smanji taj zaostatak, teško je vjerovati da će uspjeti prestići Bottasa u preostalim krugovima.

Leclerc nije uspio ozbiljnije ugroziti Bottasa. Hamilton pobjeđuje ispred Bottasa i Leclerca, a Vettel za utjehu dobiva nagradu vozača dana.

 

141 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MS791

Vidim i tu i na ostalim portalima, pa i na službenoj Ferrari stranici FB, navijači Vettela žele da on bude prvi vozač u ekipi i da se njemu podredi Leclerc di kraja sezone, vjerojatno i iduće godine. Šta je to uopće Vettel napravio ove sezone, dakle tu ne brojim četiri naslova, isključivo ova sezona, osim Njemačke i sa začelja na drugo mjesto što je još napravio da bi trebao biti prvi vozač?

west 44

Počeo je rat navijača Leclerc vs Vettel!!! Samo tako baš vas je simpatično čitat kako se pljujete a tek šta će bit mili bože.

Desmosedici

Neće biti ništa..Mattia će to kontrolirati a vozači će gurati sebe i momčad naprijed..ono kao nekad Rosberg – Hamilton..ako bude kakvih nesporazuma to će se rješavati u hodu..slijedeća sezona će biti 1-2 position za Ferrari..došlo je vrijeme..ne pomažu nikakve spačke.

west 44

Halo jel ti čitaš šta sam napisao, ja govorim o navijačima jednog i drugog po portalima a ne o ekipi i vozačima !!! Baš me boli ko će koga kontrolirat i gurat naprijed u Ferrariju!!!

mika.KA

ma Desmosedici je u deliriju!! ego mu je sjeban…

west 44

ili mu opet loša ganđa!!!

Desmosedici

Ja sam vam rekao kako će to izgledati..a vi bi htjeli da to bude kako vi želite..i da se mi navijači Ferrarija svađamo..nećete to gledati..gledat ćete Beep!..Beep!..Hahahaha!

r.u.m.

Drag mi je Leclerc i ima brzine ali se vidi da je još neiskusan imao je ppace za napasti Botasa i to trebaš iskoristiti odmah poslje saftx cARA 1/2 kruga imaš priliku kada se radi o bolidima koji imaju slične performanse,jer da je Mercedes jučer bio brži Hamilton bi se od njih odljepio samo tako a on je bio u 10 krugova još uvijek na 5 sec. Leclerc je i u prošloj utrci pokazao da u nekim stvarima ne zna ili još nema hrabrosti kada treba zagrist i riskirat ja sam siguran da bi Vetel pokušao preči jučer Botasa da… Read more »

Desmosedici

Sve se slažem.

LUTHER

kod leclerca se tu još radi o neiskustvu, brz je, agresivan je… ali trebat će još vremena da dođe na vrhunsku razinu…za ferrari je bitno za slijedeću godinu da sjedne vodstvo momčadi sa vozačima i otvoreno vele kak stoje stvari, tj tko će imati prednost, tko je vozač br 2 i sl… uzalud ti brz bolid, taktika i sl ak se njih dvojica počnu međusobno izguravati…ak se ne uspostavi kakva takva pravila igre, pitanje je vremena kad će se njih dvojica na samom stazi “potuči”, a al hamilton rosberg…ali, iskreno bilo bi zanimljivo gledat

MS791

Teško je pratiti bolide ispred, pogledaj samo Hamilton u monzi kako je sjebo glume kolko je ganjao Leclerca i nije ga mogao proći, a i drs nikako da otvore poslije SC.

Gezamadjar

Jedno pitanje piscu članka.Gdje je to vidio da je Ricciardo izbacio Grosjeana???

Mike-ferrari

I jos da se nadovezem utrke i onoga sto sam ja primjetio
Leclerc je imao setup za kvale Seb za utrku odatle i strategija Leckler naprijed Seb iza i imamo 1.2.
Charli nije imao tempo u utrci i jedina greska u strategiji je ta sto suu stavili soft gume umjesto mediuma ili cak harda
Njegov bolid je imao manje downforca i klizao je i trosio gume kao u nekim utrkama za prije u sezoni
Kod klizanja gume se brze trose i kraj
Kvar na Sebovom bolidu je napravio krs za nas tim i to je to

Mike-ferrari

Pobijedilo se 1 puta nakon ljetne stanke i tu su odmah price o nekom drzanju lekcije Pobijedilo se na srecu i nista drugo osim 1, 2 Ferraria nebi ovdje bilo bez obzira na bilo koju strategiju bilo koga Naravno tu sad cijede zuc i frustracije za zadnjih 5 utrka Mika opel ima veze sa fordom koliko i ti sa Hakinenom Alfe su bile na opelovim tj GM platformama duzi niz godina Inace opel je u svakom pogledu bolji i zreliji auto od Fiata govorim iz prve ruke Pozivam sve kvazi navijace da se povuku i nesramote blago receno glupim izjavama… Read more »

mika.KA

sinek,a da opel nije bio na alfinim motorima?
da ti pomognem,prvi serijski common-rail JTD motor!!!
ovo za forda sam bezveze napisao (necu valjda sa mercom usporedivati 😉 )!

Mike-ferrari

VM motori firma potpisuje motore 1.3 Jtd 1.6jtd 1.9jtd i 2.0jtd koji su se ugradjivali i u Opel
Sasija tj platforma mjenjaci …. sve GM
Nista alfa

F1 fan

Legendo jtd su alfini motori, i bili su u Opelu i fiatu. I to su najbolji dizelski motori. Prvi sa common rail sustavom. Drugo, jts benzinski je od Opela i platforma je na 159 od Chryslera i mijenajc od Opela. Nemoj se sramotiti jer nisi informiran

Mike-ferrari

Naci imas net pa procitaj tko potpisuje te motore i platfoŕmu GM na kojoj se i vectra kotrljala
Informiran sam vise nego dobro
Mjenjac je GM takodjer M32 M23 F40
Mozes ih pronaci u fiatima opelima sabovima ovisno o motoru i NM do kojih trpi pojedini od navedenih mjenjaca
Ugl pricati da su alfa ili fiat svemir za opel je notorna glupost
Kako su ciji inzinjeri sto oko detalja podesili nije ni bitno
Bitno je da se radi o slicnom ili istom proizvodu
1.3 u corsi i puntu je isti motor

Mike-ferrari

Italian manufacturer VM Motori S.p.A. has designed and built several different diesel engines for many third-party applications. Fiat is the actual owner, and sells projects to automotive manufacturers like GM, Jeep, and other companies. VM Motori offers different range of engines depending on the applications: automotive, industrial, marine, and power generation.

Mike-ferrari

2.0 se primjerice proizvodi i u Italiji i Njemackoj
Cije pameti je plod neznam ali samo je premijerno predstavljen u alfi (1.9jtd)
Sto neznaci da ga je dizajnirala i proizvela vjerovatno.je fiat ili direktno VM motori

r.u.m.

U Opelu su Alfini motori 2.0 ili 1.9 (za male 1.3 nisam siguran).

Desmosedici

Da, da..to su sve Alfini motori..Alfa je prva uvela..i ismislila..common rail sustav ubruzgavanja za diesel motore..legendarna Alfa 156 sa common rail 1.9 JTD motorom..ja sam imao benzinski Twin spark..dvije svjećice po cilindru..motor ispred svog vremena..samo mu je trebalo kvalitetno gorivo i kvalitetan servis.

mika.KA

znaci bivsi alfista?

Desmosedici

Stvarno si u k…. Pa rekao sam ti da sam imao dvije Alfe..imam još jednu..moram je sredit i registrirat.

Hardex

Dobro je izjavio Verstappen neki dan da zaostaju za Ferariem i Hamiltonom……Bottas kao da i nije u Mercedesu☺😉

west 44

Bogami za njih je i Bottas danas bio svemir a bormež i za još neke!!!

west 44

Vidim kolo se odigralo ,mačak se vratio doma!!!

Desmosedici

Evo nakon ovih dolje sprdanja, vi sa mnom i ja s vama, mislim na one koji to zaslužuju, da rezimiram kako sam ja vidio današnju utrku i zbivanja na stazi. Start..Seb odlično povlači ispred Lewisa, ulazi u zavjetrinu Charlesa, napada i njega..i prestiže ga. Sad kakav je dogovor bio, mi ne znamo, to znaju samo oni i uže vodstvo momčadi.Charles ga je mogao pokušati omesti..zatvoriti mijenjajući pravac ali mislim da bi ga Seb svakako prestigao. Seb je dalje bio brz i nije smetao Charlesa, već mu je i odmicao. Iako je to navodno bio dogovor nisu im mijenjali pozicije i… Read more »

uriah

Nisam stručnjak kao većina ovdje.Dogodilo se to što se dogodilo,vjerujem da je Seb imao kvar,išlo na ruku ovim drugima i gotovo.No neki detalji su mi upali u uho.Stalno se govori da je Ferrari od ljeta napravio brži bolid od Merca.Po onome kada je Leclerc lovio Botasa ne bi se reklo(bez obzira na gume), i razgovor Hama kada je bio oko 3.5 sec ispred Botasa:da li da dignem tempo?Znači da imaju u rezervi još snage.E sada zašto su na kvalama lošiji,nemam pojma.Btw očekivao sam ,s obzirom na stazu,puno više pretjecanja,jer su oni iza svi tu negdje.

MS791

Nisu napravili bolji bolid nego su ga poboljšali za staze sporije da se ne događa Mađarska

Desmosedici

Eto tako. A na brzim stazama ..pravcima..Ferrari je brz zbog aerodinamike..Mislim da je PU tu negdje sa Mercedesovom..ne zaboravite da Mercedesov bolid ima veliki downforce i veliki otpor, drag, a njihova “zvijer” sve to dobro vuče..znači da je to jako snažno..

Pratiteljcro

Cini si da je merc i dalje u prednosti sto se downforca tice jer taj zadnji sektor je konstatno bio njihov. Uvijek bi bot pobjego lecu bas u zadnjih nekoliko zavoja prije ravnine dok je ferkan puno bolji na ravnome.

MS791

Ali kako onda objasniti Singapur? Gdje nema ni blizu toliko ravnog?

Neutralac

Kakve ovde rasprave i teorije padaju, nevjerovatno…Po meni je stvar vrlo jednostavna…Bio je dobar plan za prvo i drugo mj.! Odma me zacudilo kako je Lecrerc imao los start i kasnije sam dobio i razlog za isto( dok komentatori nemaju pojma i pricaju o mogucem iskupljenju” radi prosle utrke)..Jer inace budimo realni bez dogovora tesko da bi Vettel dosao na 1. Mj…Bio je “brzi” ali lec je bio u prljavom zraku, zasto bi trosio i gume ako je bio dogovor za zamijenu pozicija te i postavke motora su upitne.Ferrari nije pogrijesio sc im je poremetio planove – bez sc i… Read more »

MS791

Konačno neko razuman

papaya

Zasto nije napravia najbrzi krug??i dosa je ispred SV,to nitko ne spominje,da je prije kvara SV pao iza njega kroz box..i tako …znaci vracena mu je pozicija

papaya

Koliko si jak kad bottasa nemos prić

Neutralac

U cemu je lakse prićć Bottasa u 190ci ili 123ci?

djdragan

Vetel je i na prosloj trci a i na ovoj imao drugacije podesen auto i prosto je bio brzi na stazi. Sainc je imao najbolji start a posle njega Vetel a Kimi usrao motku. Lekler je lose startovao i to je razlog sto je i on izgubio poziciju, Kakvo crno davanje zavetrine, mozda je to i bio dogovor ali Vetel bi duel dobio bez obzira ko je bio ispred sa takvim startom. Steta sto se Sainc malo zbunio inace je vec bio dobio Luisa i mogao je lagano da ga zatvori. Luis jeste imao tvrdje gume ali mu start nije… Read more »

sladjan87

Da li je zaista otkazao MGU k na bolidu Sebastiana Vettela ?

svakako

Mercedes pobijedio i opet krkanluk i seljakluk na vrhuncu ovdje na portalu.
Ništa novo ni pametno.

ZMija

nije tacno
ovdje ima par bolesnika
ostalo je normalno iznosenje cinjenica ,znanja misljenja ili emocija
druga stvar je sto i ti par bolesnika misli isto samo u jazbini iz koje su izasli nema dovoljan broj rijeci kojim bi se normalno izrazili

MS791

Za ove zagrižene navijače Vettela što pišu da je namjerno parkirao tamo bolid, jel ga tako namjerno i prošle godine u Njemačkoj parkirao u reklame u sigurnom vodstvu? Pričate gluposti.

MS791

Ili u monzi ona pirueta? Vettela se cijelo vrijeme uspoređuje sa Schumacherom u Ferrariju, velik je to pritisak, ali Vettel nije i nikada neće biti Michael Schumacher, Schumacher nikad pod pritiskom nije uletio u ogradu ili radio piruete po stazi pogotovo ne u kasnijoj fazi karijere kad je vozač iskusan kao što je i Vettel. Dok naprimjer Leclerc barem zasad ima ono nešto Schumacherovski, šta će bit dalje u karijeri niko ne zna. Tako da nije Vettel žrtva nego se neka konačno posloži i za početak odveze i kvalifikacije kako treba. A ne čekati hoće li doći to taktičke pobijede.… Read more »

djdragan

U Ferariju ili mislis uopste?
Mislim da tvoj nik sve govori.
Samo pogledaj kakve je greske MS radio u Mercedesu, dalje nema potrebe da se vracas.

MS791

Tu njegovu glupost da se vraća u tim godinama ponovo u sport uopće ne uzimam za usporedbu jer to mu nije trebalo, da mislim na njegove vožnje tokom prvog dijela karijere u godinama kakvim je i Vettel sad

F1 fan

Jel ti leclerc ove godine parkirao u njemačkoj i u Bakuu pokazao vozačko umijeće hahsh. I danas kad nije mogao pratit vettela i pola utrke se vozio iza bottasa

MS791

Pa da Leclerc još tri puta ove godine razbije bolid nikom ništa dečko vozi drugu sezonu i ima 21 godinu, a Vettel ima četiri naslova i 12-13 sezona. Mislim svaka usporedba je suvišna.

BritishEmpireF1

Crvi crveni

Desmosedici

Opet te dugo nije bilo..Jesu li te konačno pustili na slobodu?

BritishEmpireF1

Tri pobjede I Boga su za gradu drzali. Dok im Hamsta nije ocitao ponovo najskolskiju lekciju. Ne igraj se crvena dijete plamenom jer I since su za tebe ubojite. Eto vas sestu godinu za redom Hamilton poducaca osnovama ali vas minijaturni mozak nezna ni osnove osnova svladati.

sladjan87

Nije Hamsta ocitao nikome lekciju vec ekipa Mercedesa koja govori Hamsti kad da promijeni brzinu .

MS791

Najbolji su mi ovi što se jave samo kad Hamilton pobijedi. Jad i bijeda od takvog navijača. Ferrari od 2007 nema naslov ja sam već onda odavno trebao prestati pratiti F1 i navijati za Ferrari, pogotovo 2014 kad nisu ni blizu vrha bili

mody

ovo nije fer oni mu javljaju da propusti leclerca 5 sekundi prednosti ,nek ih puste da se bore na stazi mislite da bi pironi pustio gillesa i onda mu motor crknuo kao namještaljka,, ma ferarti je mogao danas bit bolji

Letecibalkanac

Sve uredu gledati stvari navijacki, iz perspektive on je mladji treba da pobjedjuje, ali… Neovisno o tome sto je momak osvojio pole, njegov tempo u je u obje ove utrke bio daleko ispod Vettela. Ako su u Ferrariju zeljeli da isprave stvar nisu nas trebali staviti pred ekrane da gledamo i slusamo idiotizam i maloumnost “velikog vodje” Binotta vec su trebali narediti da ga Vettel propusti odmah nakon drugog zavoja. Drugo, Vettel je u Singapuru imao 1 krug, a danas su Lecrercu dali koliko god mu krugova treba na novim gumama da prestigne Vettela. Iskreno odvatan dan za Ferrari i… Read more »

djdragan

Evo i od mene plus iako obicno nikada ne kilkam na te paceve. Ne mislim da je normalno gledati kao on je mladji neka pobedjuju. Zasto bi to bilo tako, to nikada nije bilo niti treba tako biti. Jedino ispravno je da pobedjuje brzi na trci, trka je ono sto se boduje, PP se ne racuna osim u statistike i daje vozacu malu prednost u trci. Vetel je u zadnje dve trke brzi jer je tako postavio auto i ispostavlja se da je to daleko bolje i efikasnije. Ferari su se danas poneli maloumno, oni su ne za otkaz nego… Read more »

Letecibalkanac

I ne samo. Vec drugu utrku za redom momak mentalno pada kada ga Vettel obidje. U Singapuru je Vettel napravio 5 sec razlike, a ovdje preko 4 sec. Nije niti jednom pokusao da napadne Bottasa….da ne idem dalje. Ljudima nikako nije jasno da su utrke te zbog cega se vozi u ovom sportu.

dadoMKCG

opet zavjera CIA-e, FIA-e, UEFA-a, KGB-a, MOSSAD-a, MI-6, UDBA-e protiv crvene žgadije. kad Lewis ode u penziju i Merc odluči dase povuće bit će opet crveni šampioni ako pobijede Red Bull, McLaren, Renault i Williams. strpljenja strpljenja.

josip599gtb

Di si bio prošle tri utrke sa svojim jadnim komentarom

dadoMKCG

gledao. pa treba da svatite da seMerc već priprema za 2020 sezonu. bace vam mrvice a vi se upalite kao svjećice na božićnom drvetu i onda vam pokažu ko je gazda i otjeraju vas u mišiju rupu

josip599gtb

Bla bla bla… I lani u to doba se merc pripremao za novu sezonu ili… Merc bi dao sve da su mogli prismrditi pobjedama u belgiji digičiji i singapuru… Nemoj se tješit… Svi od vodečih već debelo rade na bolidu za 2020

MS791

Ma uopće ignoriraj ove kvazinavijače koji su ti samo kad se pobijedi. Vidiš da spominje gluposti koje nemaju veze s F1

Desmosedici

Gdje si Dado kućo stara? Nije te bilo čut ovih zadnjih utrka..Sigurno ti šlepa nije radila?..Hahahaha!

Desmosedici

Zašto voziš to crveno FIAT-ovo smeće..IVECO, što li je to?..Kupi Mercedes pa se vozi ko pravi Balkanac..nemaš para isto ko Mika koji vozi FIAT-e i Alfe..a patite od kompleksa manje vrijednosti..Hahahaha!

mika.KA

zato ti vozis opela!! pazi ono OPEL!! sta je to? skupili škartne komade od forda i sklepali ono OPELAAA…
koje ime: OPEL HAHAHAHA

Desmosedici

Industry Automotive
Founded 21 January 1862; 157 years ago[1]
Founder Adam Opel
Headquarters Rüsselsheim am Main, Hesse
, Germany..Šta kažeš?..Hahahaha!

mika.KA

opel, sta je ono munja ili šta već od znaka?
jel ga pojela hrđa?

Gezamadjar

Neočekivano ali tim slađe.Bravo Lewis.

F1 SF

Bravo Ferrari! Super obavljeno. Covjek vozi brze u utrci 23 krugova i onda ga naravno decki pocaste s odlicnom strategijom. Valjda po zazluzi! Ok razumijem da je Leclerc veliki talent, i vjerojatno u jednom krugu je trenutno brzi od Seba, dali zbog lose forme Seba ili zbog neodgovarajuce bolida, to mi navijaci neznamo. Ipak mislim da je Seb ukupno brzi u utrci, Leclercu treba jos iskustva. A ovo odustajanje Seba nakon boksa, pitanje dali je kvara uopce bilo! Nakon ovakih odluka boksa i ja bih ga sam parkirao sa strane. Razlog da zamjene pozicije, dao mu je slipstream! Na 800… Read more »

Pratiteljcro

Nije mu samo dao slipstream kako kazes vec nakon slipa lec ga nije zatvorio, pustio ga je da prodje naprijed i leclercov poso je odradjen. Nije zatvorio nutarnju stranu ostao je lijevo da vetel moze proci.preocito…

F1 SF

ma je sa svim se slasem nije ga zatvorio desno ali ipa uz tako dobar start s treceg mjesta vec je imao toliko vise brzine da bi ga tako i tako preteko ili s lijeve ili s desne strane

Pratiteljcro

Ne bi frende pogledaj ponovo, da je Lec zatvorio nutarnju dosli bi pred zavoj skoro poravnati ali zavoj je desni i lec je u prednosti a poslje tog zavoja ko ziv ko mrtav….

F1 fan

Tko je driver of the day ?

F1 SF

Netko iz mase…
Nezasluzeni cetverostruki prvak svijeta…

F1 fan

To ti tako misliš da je nezasluženi.. Ipak si ograničeni balkanac

F1 SF

F1 fan daj malo se skuliraj. Ja sam Sebov navijac od njegove prve pobjede i pogotovo od kad je MSCH otisao iz f1. Ovaj komentar od gore Nezasluzeni je samo moje nezadovoljstvo na komentare o Sebu. On to ne zasluuzuje, jos ima vatre u njemu…nije fer da ga se tako lako otpisuje. A danas je to pokazao, 3, 4 kruga za redom najbrzi krug.
Toliko od ogranicenog balkanca!

F1 fan

Oprosti, nisam skuzio da se rugas ovima, jer ih je previše
Moje isprike

ig

e moj lec na sta se ti das nagovorit ?? a u ferrariju su totalni nesposobnjakovici, ham ponovo slucajan pobjednik

Desmosedici

Čestitke Mercedesu..uvijek se uzme ono što ti drugi ponudi..i zato treba imati jaku momčad..i ponekog starog Engleza u direkciji utrke koji uvijek može pomoći kad zatreba..kad se lomi utrka..Što ćemo prijatelji?..Virtual safety car or afety car?..Krrr..Krrr..!..OK.. I understand!

papaya

Misliš

Desmosedici

Ne mislim..Znam!

mika.KA

ja ja i samo JA

Desmosedici

Ti,ti i samo ti..nemaš pojma..Hahahaha!..Nisi mi rekao kako je bilo na Afa susretu?

mika.KA

pitaj mamu.bude ti ona sve ispricala

Desmosedici

Stvarno ću se pobrinut da te idući put potjeraju sa susreta ..i namažu katranom..Hahahaha!

JarnoTrulli

Mercedes je s pravom ciljao na sc ili vsc krenuvsi s medium gumama, isplatila se kocka inace mislim da bi ferrari opet imao 1-2 iako je lewis imao race pace s ferrarijima. Ne znam zasto ferrari pa cak i redbull ne koriste medium u Q2 jer su i na mediumu brzi za pola sekunde od svih ostalih…pogotovo na ulicnim utrkama di se ocekuju sudari/odustajanja Nazalost jos jedna ne pretjerano zanimljiva utrka s malo preticanja.. Ferrariju se desila karma jer su vettela isli “preveslat” ostavivsi ga duze na stazi Isto tako ne mogu vjerovat za Bottasa da nakon odlaska safety cara… Read more »

Crnac

Kako je ono Senna jednom rekao: Drugi je najbolji od svih gubitnika, ili tako nekako.

Panzer

Uh. A sta sad?

147 kt

Nista. Vi nastavljate sa svojim proljev izjavama a mi i dalje ostajemo navijaci Ferraria. To nas razlikuje od vas. 90 ANNI DI EMOZIONI.FORZA FERRARI.

Panzer

Kako si naletio panjino, samo sam te čeko!

papaya

Pa ne razlikuje nas,i mi ostajemo navijaci mercedesa

Gezamadjar

SAd zovu HAK.

Desmosedici

A sad bjež iz Rusije..Ide Žukov sa gomilom T-34..Hahahaha!

Gigi

Znaci Vettel stane pokraj staze, udu mercedesi u box i reziser pokaze Ferrarijeve mehanicare a oni izgubljeni dal da vade gume ili ne, totalna konfuzija cim se dogodi nesto nepredvideno. Na kraju naravno Lec popusi od Bottasa jer im je 2 kruga trebalo da se odluce.

Desmosedici

Živnuo si danas..i odmah se obahatio..nismo se tako dogovorili..Hahahaha!

Gigi

A ti odma naso krivca hahah, direktor utrke hahaha

Desmosedici

Ma nije on krivac..on je tu da samo oportuno pomogne..iskoriti priliku..znaš kako to ide kad negdje imaš prijatelja..mi mislimo da se to tako radi samo na Balkanu..radi se to svugdje po svijetu, samo malo lukavije i sofisticiranije nego kod nas.

Gigi

Ali nisu dosta pametni kad si ih skuzio, moraju jos uciti hahaha. Inace kolko sam skuzio vsc je bio kad je Vettel stao ali kasnije je villiams, ako se ne varam, poljubio ogradu pa je sc. izasao na stazu.

Desmosedici

Kužiš stari moj?..Kužiš ti moj k…. ..Hahahaha!

Gigi

Zato imamo tebe, centar svemira, da nam sve pojasnis.

Desmosedici

Nemoćan sam, tebi se ne može ništa objasnit..zato ćemo se sprdat..Hahahaha!

LUTHER

meni je generalno nejasno, pogotovo kod ferrarija, i to godinama, pa.. uvijek moraš biti spreman na vsc ili sc, pa makar i dva kruga prije bili u boxu, uvijek je dobro imati u “rezervi” neki set guma, pozvat u box na brzu promjenu i iskoristiti situaciju… to je jedan od razloga mnogobrojnih pobjeda mercedesa i red bulla kroz godina, čak i kad nisu bili brzi..upravo te brze rakcije na određenu situaciju… eh…

aprenrecaj

Sve moguce cestitke Hamiltonu i mercedesu,zasluzena pobjeda!!!
Za Ferrari mogu samo reci da su dobili sta su zasluzili,cak se usudim reci da je Vettel “samo onako” zaustavio auto bez ikakvog kvara i potpunosti ga podrzavam u tome!!

F1 SF

Za mercedes nema tu nikakve zasluge, uzeli su ono sto im se dalo. Ferrari je bio cijelo vrijeme brzi, barem Seb. I ja mislim da ga je parkirao….

aprenrecaj

Zasluzili su ne s time sto su bili brzi,vec dovoljno reci pametni ….!!

klepesina

Onda nisi slusao tim radio Nike Seb nista parkirao sam i na svonu ruku Vec se jasno i glasno cula naredba iz boxa Sebastien stp the car stop the car imidiately znaci nesto je ogromno bilo u kvaru.Potom je seb rekao gays are u serius

Desmosedici

Izgorjela je “centralina”..upravljačka elektronika na ERS-u..prijetilo je da izgori izolacija i mogući strujni udar..zbog toga je bilo: “Sebastian stop the car imidately”.

MS791

Sreća ti nekad da nekad ne. Tako je to jbg, iako vsc je najveća glupost u F1. Ili žute zastave ili SC. Šteta, ali u odnosu na mađarsku bolid je puno bolji i treba ga još poboljšati za samu utrku. Na tome treba raditi do kraja sezone i onda nastaviti u novoj, da se bude konkurentan na svim stazama

147 kt

Cestitke na pobjedi. Glavu gore i na rez. 90 ANNI DI EMOZIONI. FORZA FERRARI.

sladjan87

Binotto nije covjek koji moze da vodi Ferrari . Bravo za Mercedes . Smrdi nesto . Zar Vettelu iz boxa treba javiti da su mu otkazale kocnice ? Smijesno .

klepesina

kakve kocnice ne govori se za kocnice Sebastian stop the car stop the car imidiately tu je nesto debelo odvalilo plus parkira na sred staze kad kocnice odu lijepos e dovices u box bez problema i ugasis ga

sladjan87

Pardon , MGU k

josip599gtb

Budala ima sreče više nego pameti

Gigi

Jel vidis majstore sad svoje ponasanje, vec par puta si cvilio tu kako drugi navijaci vrijedaju Ferrari a sto ti sad radis? Kreni prvo od sebe pa onda prigovaraj drugima.

josip599gtb

A ko tebe kaj pita

josip599gtb

Kaj prošle tri utrke ti net nije radio ili…. Nekak si se obahatio danas

papaya

Bas zasluzuje taj naziv???

josip599gtb

Ok… Može bit i slučajni prvak ak ti tak lakše

Panzer

Slučajno si ti starom ispo iz pimpeka pa se i danas hvata za glavu!

josip599gtb

Smiri živce nervozni

ZMija

sta reci a ne zaplakati
hahah
verstapen i albon 4 i 5

moglo je i bolje
i naravno cestitke doktoru voznje

i dajte nek neko one odvede na ucenje taktike

ZMija

e ko mi udari minus garant ovi iz red bula

ZMija

ma koji mi ovo udaraju minuse nek se jave sta imaju protiv

ZMija

ma ljudi nisam ja nista kriv gledali ste ko i ja
vidjeli ste sta je bilo i sta sada ja kriv pa udri po minusima

ZMija

sta reci a ne zaplakati
hahah
verstapen i albon 4 i 5
00 Odgovori
29.09.2019. 14:51
avatar
Član
zmija

moglo je i bolje
00 Odgovori
29.09.2019. 14:52
avatar
Član
zmija

i naravno cestitke doktoru voznje f1

F1 fan

Mala škola vožnje by Sebastian Vettel
Prvo seb zgazi malog na startu i utrci a onda Ferrari zgazi seba sa svojim odlukama da ga drže dugo vani i još mu uzmu pola sekunde u pit stopu. Znaci Ferrari kao ekipa puca sama sebi u nogu sabotira vozača koji je vozio zaredom 14 krugova najbrži krug..

MS791

Ajd ne seri, da ga Leclerc nije povukao na startu kao što su dogovorili nebi bio naprijed. Niko nije sabotirao Vettela, vratio se iza Leclerca iz boxa kako je planirano da vrati poziciju jbg kvar se može desiti bilo kome.

F1 fan

Daj trol jedan obični jesi pratio utrku? Tko je bio brži vozač danas. Ne bi me čudilo da je seb sam stao nakon onog. Živim za dan kad će otići iz ove žabokrečine od momčadi. Dno dna od momčadi. Mogli su imati 1-2 ali imaju sad 3. Mjesto. Mali kmečavac se pola utrke vozio iza bottasa sa svom snagom u bolidu koji je bio odvrnut do kraja. Ima 2 pobjede a ponaša se ko da ima 4-5 naslova.

MS791

Kak su mogli imati 1-2 ako je imao kvar?? Jel ti kužiš da je bio dogovor u momčadi prije utrke. I da su vratili Leclerca naprijed odmah na početku napravio bi veću prednost jer je zadnje vrijeme uvjerljivo brži od Vettela pogledaj su samo jučerašnje kvalifikacije. Ja navijam za momčad i oba vozača ali trenutno i u zadnje vrijeme Charles je brži. A ti si žabokrečinom zovi svoje doma trolu blesavi a ne ekipu koja postoji dok ti nisi bio ni u planu da te se izrodi

helgrozd

Kakvo ‘povlačenje’, tj. kako to da nije ‘povukao’ i Hamiltona?

F1 SF

Jesi navijac Ferrarija, ali daj malo pogledaj realno. Da je u utrci bio brzi od Seba normalno da ce ga pustit isto kao u Spa sto ga je pustio. Kad je brzi brzi je, tu je gotova prica. Seb je imao odlican start a Leclerc nije. Da je dobro startao nebi mu kolega s trece pozicije dosao u priliku napraviti slipstream

MS791

Ajde još jednom pogledaj start pa reci da Leclerc nije dobro startao. Dečko se odvojio u početku, dok Vettel nije ušao u zavjetrinu, i sa Leclercovog bolida se vidi da cijelo vrijeme pogledava u retrovizor da prati Vettela dal’je prošao Hamiltona i da ga pusti. Da nije bilo dogovoreno uvjeren sam da bi Leclerc zatvorio unutarnju stranu

Pratiteljcro

https://www.youtube.com/watch?v=47Pn2bII_sg pogledaj na 1:06 i vet i lec imaju identican start a vet je gaino zbog slipstreama.

djdragan

Takve su startne pozicije i ovde to znaci. I Ljiga je juce izjavio da prva startna pozicija i nije mozda najbolja na ovoj stazi. Sta je Vetel trebalo da uradi, da ne napadne iako je brzi? Sam uticaj Ljige i njegove zavetrine na Vetelovo preticanje Luisa je ravno nuli. Zavterina je pomogla Vetelu da pretekne Ljigu ali sta je tu sporno, bio je iza i iskoristio na pravi nacin. Luis da je malo bolje startovao isto je mogao da hvata Liginu zavetrinu ali je em imao tvrdje gume em malo losije startovao. Sve su to gluposti, tim vozacima samo treba… Read more »

Pratiteljcro

ajde pogledaj ponovo na 1:06 i upali taj glupi mozak!
-Vise razmisljanja manje navijanja!!-

papaya

Vettel odlican do kvara

maxfile44

gdje su sad oni 44 sto su dislajkovali babu vangu ? hammer time

mika.KA

hvala seb,hvala ferrari!!! 🙂 🙂

sladjan87

Pravi komentar . Cestitke Mercedesu .

MS791

Jbg kvar se dogodi, ali iskreno ne razumijem uopće ovaj virtualni sc, ili daj samo žute zastave i SC.

F1 SF

Bravo Mercedes, svaki bod je bitan!

Bravo mika.KA napredujes , izjave su ti “normalnije”

Related Posts