Kvjat opleo po Kimiju nakon sudara u Singapuru: Danas je platio cijenu

Velika nagrada Singapura bila je vrlo loša utrka za vozača Toro Rossa, Daniila Kvjata. Rus je ove godine imao mnogo dobrih nastupa i zaradio brojne pohvale za svoje nastupe u povratničkoj sezoni nakon izbivanja iz Formule 1, no na stazi Marina Bay nije ga išlo.

Prvi incident dogodio se u 11. krugu kad se branio od napada Sergija Pereza u bolidu Racing Pointa. Kvjat je imao kontakt sa zidom u zavoju broj 16 pa nakon toga otišao u boks. Gubio je tijekom utrke dvoboje s Danielom Ricciardom i Lanceom Strollom, gotovo mu ništa nije polazilo za rukom.

“Danas nisam dobro pretjecao. Imao sam prilika, ali zaribao sam svaki potez i vozio doista slabo. To je prva utrka ove godine nakon koje mogu podići ruku i reći da sam vozio jako loše. U redu je, takve se stvari događaju. Bacamo ovu utrku u kantu i okrećemo se sljedećoj.”

Ključni trenutak dogodio se u 50. krugu, kad je na kočenju za prvi zavoj krenuo u napad na Kimija Raikkonena. Postavio je svoj bolid s unutrašnje strane, Kimi to nije vidio ili očekivao te je došlo do sudara zbog kojeg je Finac morao odustati.

Raikkonen je nakon utrke preuzeo odgovornost i rekao: “Vidio sam krajičkom oka da dolazi, ali bilo je prekasno i došlo je do dodira.”

S druge strane Kvjat, koliko god bio kritičan prema svom nastupu, poštedio nije niti Alfinog vozača: “Mislim da je epizoda s Kimijem bila jedina epizoda u kojoj je on pokušao počiniti samoubojstvo, da vam budem iskren. Mnogo se micao prilikom kočenja, a onda samo skrenuo prema meni. Često to radi, a nažalost, danas je platio cijenu.”

“Iznenađen sam jer ja sam napadao i jasno sam to pokazao. Ako se branite, onda se branite. Ako ostavite vrata otvorenima, onda neka budu otvorena. Ovo je bilo samoubojstvo za njega, a pokušao je ubiti i mene.”

Rus je stigao do cilja, ali tek na slabom 15. mjestu. Njegov momčadski kolega, Pierre Gasly, imao je mnogo bolju utrku i osvojio je osmu poziciju.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Iskrice mudrosti lete na sve strane. Dakle i ako je Kimi preuzeo krivicu, i ako je Danil priznao da je vozio najgoru utrku sezone i da mu je žao što se sve to desilo, i najmanje važno, i ako su ta dva lika bili glavni protagonisti cijele ove drame, imamo par komentatora koji su sve to gledali na TV prenosu i koje se ne slažu sa gore navedenim. Balkan factory. Nekim je presudilo da je Rus kriv zato što je Rus, a Kimi je stari lisac pa on nemože napraviti grešku. Drugima je presudilo ono što je Kvyat uradio prije… Read more »

Desmosedici

Ti nam to dijeliš packe?..Glumiš nekog”Engleza”? Najlakše je tako..uteć kad si bio najpotrebniji, materijalno se situirat i dijelit packe..rugat se sa onimna koji su tu ostali da dijele dobro i zlo..pa ćeš se opet star vratit i opet nam svima dijelit packe..mudrost svijeta kojemu ne pripadaš.

johhan peacedohan

Evo ti plus od mene, razotkriven sam totalno, jedino što malo više vučem na Francuza nego Engleza. Živio ti meni sto godina u sreći i veselju.

Desmosedici

To”Englez”nisam mislio da živiš u Engleskoj..nego da se tako ponašaš..živio i ti meni..i vrati nam se..da nam dijeliš packe..mudrosti iz svijeta..Hahahaha!

MS791

Ako je ovo pokušaj ubojstva šta je onda ono kad je kvjat roknuo Vettela u zid

MS791

U Rusiji prije dvije tri godine

Desmosedici

Slažem se sa svima vama dolje. Kimi je ušao normalno u zavoj, a Kvyat prebrzo, pustio je bolid do pasica, zapravo zbog brzine centrifuga ga je odnijela do pasica i udario je u Kimija.

djdragan

Kvjat mi je drag vozac ali ovde prdi bez veze jer i da Kimija nije bilo on ne bi mogao da skrene bez da presece stazu i tek bi nekako preko ivicnjaka uspeo da se vrati na stazu. Mnogo previse je tu brzine uneo u krivinu da bi mogao skrenuti. Kimi jeste skretao sto je i normalno, meni je normalno da nije ocekivao tako nemoguc manevar jer je Kimi stari lisac i zna sta se moze a sta ne moze izvesti. Kvjat je prosto nastavio ravno kao da krivina u levo i ne postoji, ni mrvicu nije skrenuo kada je… Read more »

igo

rus je napravio pogrešku, a ne kimi. čisti dive bomb! kaže da je kimi skrenuo na njega….LOOOL. naravno da je skrenuo u taj zavoj, a to kaj je on zaronio optimistično da može sa razmakom od jednog bolida na kočenju raditi pretjecanje je definitivno njegova greška. koji lik taj rus!

mody

grosjeain je najgori sta se tice sudara nema skim se nijesudarao, najopasnii čovjek na stazi

LUTHER

uff, kad te kritizira “torpedo” onda znaš koliko je sati.. kimi je možda mogao ostavit malo više mjesta, al kvyat je “uletio” u taj zavoj ipak malo preoptimističnoo… a s obzirom da kimi nije prljav vozač, to kaj se desilo, sigurno nije bilo namjerno..

Related Posts