Alexander Albon je bio vrlo sretan nakon ostvarenog petog mjesta u utrci za VN Rusije. Rezultat je još slađi nakon starta iz boksa zbog promjene podnice na bolidu.

Albon priznaje kako je dosta profitirao zbog virtualnog sigurnosnog automobila nakon odustajanja Sebastiana Vettela. Dodaje kako je zadovoljan postignutim unatoč velikom gubitku downforcea u “prljavom zraku”.

“Sretam sam ovim rezultatom nakon problema u subotu. Napravili smo što smo mogli i ostvarili maksimum. Imao sam dosta sreće sa sigurnosnim automobilom, no unatoč tome imali smo brzinu. Cijela je momčad uradila odličan posao.”

“Staza je takva da mnogo gubite prateći druge bolide, a još gore je kad se nalazite u koloni, ‘vlakiću’, više bolida. Vrlo je malo osjećaja ulične staze i osjećaj je kao da se nalazite u tuneli gdje je sav zrak na jednom mjestu.”

“Gubitak downforcea je bio toliki da nisam mogao pretjecati onako kao što bi u Spa ili Monzi, ne možete samo kasnije kočiti od vozača ispred i ubaciti se ispred njega. No čim bi se stvorila prilika za pretjecanje, iskoristio bi je,” rekao je Alexander.

Albon smatra kako za iduće utrke mora što ranije u vikendu pronaći pravi ritam kako bi izvukao što bolji rezultat krajem vikenda.

“Prvi slobodni trening je uvijek problematičan, a kako vikend prolazi ide sve bolje i bolje. Nedjeljom je više-manje uredu, jedino trebam što ranije u vikendu pronaći taj potreban ritam i brzinu.”

“Sve će doći na svoje, potrebno mi je još više krugova. Iza sebe ostavljam težak vikend, no sretan sam krajnjim ishodom,” izjavio je Albon.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Ja sam očekivao da će Alex biti proglašen vozačem dana jer dovesti se kao peti a krenuti iz boxa nije mala stvar. Indikativno je da je najviše vremena u cijeloj utrci izgubio upravo iza vozača Toro Rossa. Jako se dugo vukao iza njih. Bio je iza jedne čudne borbe koja uopće nije kamerom bila toliko pokrivena, a koja se vodila više za čast nego koliko se sjećam za 12 mjesto. Dva vozača TR našla su se u jednom trenutka u izravnoj i nimalo prijateljskoj borbi gdje koliko se sječam Kvyat bio na hard a Gasly na medium gumama. Gasly je… Read more »

avatar
Član
Desmosedici

Mislim da je Albon opravdao očekivanja..mogao bi još napredovat ako ga momčad podrži.