Alexander Albon u Red Bullu od VN Belgije!

Iz Red Bulla smo dobili potvrdu da će od VN Belgije uz Maxa Verstappena biti dosadašnji vozač Toro RossaAlexander Albon!

Pierre Gasly je imao vrlo težak prvi dio sezone. Najbolji rezultat mu je bilo četvrto mjesto iz Silverstonea i to je jedina utrka koju je završio ispred Maxa Verstappena. U svim ostalim utrkama nije uspjevao biti ni blizu Maxu, što i njegov bodovni saldo u poretku vozača jasno pokazuje.

Sad će od Belgije voziti za Toro Rosso zajedno s Daniilom Kvjatom, a Albon će zauzeti njegovo mjesto u Red Bullu.

“Red Bull je u jedinstvenoj poziciji da ima četiri vozača pod ugovorom te ih po potrebi može rotirati između Red Bull Racinga i Scuderie Toro Rosso. Tako smo odlučili dovesti na preostalih devet utrka Alexandera Albona kao momčadskog kolegu Maxu Verstappenu kako bi imali što više korisnih podataka te na vrijeme donijeli pravu odluku o vozaču koji će uz Maxa voziti 2020.”

“Svi u momčadi pozdravljaju Alexa i pružamo mu punu potporu u novoj fazi njegove karijere,” službeni je stav momčadi o dovođenju Albona umjesto Gaslya.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

Svaka momčad ima svoju politiku, ali… gasly nije ni dobio pravu priliku, istina, loši rezultati (a i loša vožnja) su doveli do ovog, al je trebao imat barem sezonu do kraja, pitanje je sada… do kada albon mora pokazati što zna…? što ako albon do kraja također ima loše ili prosječne rezultate? opet će za slijedeću sezonu nekaj kemijati…pa sve ispočetka…
možda nije samo do gaslyjeve vožnje, možda niti nije imao pravu podršku u momčadi (max je prvi vozač, to je jasno, a i možda jednostavno bolje izvlači brzinu iz svog bolida)…

White Lion

Najbolje bi bilo da F1 dopusti Red bullu jos jednu momcad pa nek se decki voze i igraju kako zele. Ljudi ne shvacaju u kolikoj je prednosti Red Bull u odnosu na sve ostale bas zato sto imaju dvije ekipe, a to se najbolje vidi preko Honde koja se jako mucila sa McLarenom jer nije mogla uspređivat podatke dok sad u Red Bullu to moze sa vecom lakocom nego sto to rade Renault, Ferrari i Mercedes jer su Red Bull i Toro Roso prakticki jedna momcad gdje Toro Rosso ustvari sluzi za experimentiranje pa ono sto je dobro se prenese… Read more »

sennad

To je tako kako si napisao, isto tako mogu i oni formirati B momčadi . Niko im ne brani. Pa kome se isplati nek izvoli. ☺

F1 fan

Još samo da alfa napravi isto sa giovinazzijem

F1 fan

Hvala Bogu

ferrari 012

Kvyat po meni je bolji izbor

Pero_Zdero

Najprljavija politika vodstva jedne momčadi u F1.

mozese23

zao mi Kvyat-a, ali jbg

scenario 7

Jesam reko, ja sam dao do Mexica jos fore, al gle ovo… “Mi planiramo zadrzati vozace” kaze Mr.Marko, i evo doslovno utrku kasnije ode Gasly.. Covijek od rijeci nema sta..

Tomislav Radić

Možda je pod “zadržati” mislio da će zadržati sva četiri vozača u F1, i RBR i STR, ne nužno u onoj ekipi u kojoj su počeli sezonu ali ipak su ih zadržali.

scenario 7

Aha, igra se rijecima. Neznam, koliko sam ja citao njegove izjave i gledao tokom prijenosa, jasno je bilo da se izjave odnose na RBR i na to hoce li Gasly ostati unutar RBR. Rekao je jasno da ne planraju nista mijenjati.

F1 fan

Ti jasno ne Kužiš engleski koji mu je los inače

sennad

Pogodio si. Ja sam bio vise za Rusa,ali s obzirom da je jednom ugrizen od uprave , vjerujem da bi bilo sudara. Bolja opcija je Albon 😊

Related Posts