Nico Rosberg stao je na stranu trenutačno najstarijeg i najiskusnijeg vozača Formule 1, Kimija Raikkonena, radi kritika da je Kimi mogao ostvariti više uspjeha u karijeri. Nije da se prvak svijeta iz 2016. ne slaže s tom tvrdnjom, ali ističe da je Kimi birao svoj put i da zbog toga ne zaslužuje kritike.

Nakon dva desetljeća i 302 utrke, mnogi misle da je sada 39-godišnji Raikkonen trebao osvojiti više od jednog naslova, a ukupno 21 pobjeda, drugim riječima, nedovoljna je brojka za vrhunske vozače.

“Moglo bi se reći da je Kimi mogao postići više da je radio napornije”, rekao je Rosberg.

No, Rosberg je rekao da ne kritizira Raikkonena zbog njegove radne etike:

“S druge strane, on je baš svoj u ovom sportu. Ne postoji ispravan ili pogrešan način. Nitko ne može reći da netko mora raditi kao lud. On radi ono što želi i što je dobro za njega. Morate to cijeniti. ”

“Nije to način na koji sam se približio ovom sportu, bilo mi je važno da radim što više mogu.”

Objasnio je Rosberg, koji je morao teško raditi da pobijedi „neprijatelja“ Lewisa Hamiltona i priznao da više nije imao snage u sebi za još jedan okršaj s Lewisom.

Pred Kimijevom 303. utrkom ovog vikenda u Njemačkoj, statistike govore da je Raikkonen slavio 103 puta na podijima F1, 21 puta kao pobjednik, s tim da je titulu svjetskog prvaka osvojio 2007.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o