Kimi Raikkonen vjeruje da bi Formula 1 bila bolja i zanimljivija kad bi se zabranile analize podataka. Brojevi kvare sport, smatra Finac, a timovi bi bez podataka teže donosili odluke o strategijama i utrke bi postale uzbudljivije.

Jedna od glavnih tema u svijetu Formule 1 je, što napraviti kako bi utrkivanje postalo atraktivnije za publiku. U razgovoru za austrijski magazin Motor Profis, Kimi Raikkonen dao je svoj prijedlog.

“Kad bi bilo moguće, maknuo bih u potpunosti analizu podataka. Više se ne bi moglo podešavati bolide uz pomoć tolikih podataka, vratilo bi se podešavanje prema osjećaju, a određene kvalitete činile bi razliku.”

Vozač Alfa Romeo Racinga dao je NASCAR seriju za primjer.

“Utrkivanje na ovalnim stazama čini se vrlo laganim, ali u stvari je daleko od toga. To je čisto utrkivanje. Shvatiš li da nisi dovoljno brz, možeš razgovarati s ostalima, ali zapravo moraš sam doći do svojih zaključaka.”

“U Formuli 1 podaci ti kažu sve što trebaš znati. Kada bi morao sam podešavati bolid bez gledanja u računalo, to bi bio posve drukčiji sport”, kaže Raikkonen.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
delmusa

Kada bi morao sam podešavati bolid bez gledanja u računalo, to bi bio posve drukčiji sport”, kaže Raikkonen. Bila bi doista dinamičnija svaka utrka, jer bi razlike na stazi bile osjetne… mnogo veče šanse bi imali kvalitetniji vozači, koji unazad 100 utrka nisu imali još ni postolje… rang kvalitetnije, mislim na vozače koji su pored silnih telemetrijskih, elektronskih podataka, uvijek informacijama iz ruke s volana inžinjerima prenosili što im je potrebno… vettel je vozač kome je tu veliku ulogu čak weber servirao, poslije kimi u ferrariu ! ( jedan od razgovora u četiri oka,monežanina i finca je bio taj da… Read more »

avatar
Član
sennad

100% upravu