Leclerc najavio, a onda i pokazao agresivniju vožnju: Austrija mi je otvorila oči

Charles Leclerc najavio je da svojoj vožnji planira dodati dozu agresivnosti, nakon što je iskusio dvoboj s Maxom Verstappenom u Austriji. Da to nije bila samo fraza, pokazao je na Silverstoneu, u novom okršaju s Nizozemcem.

Na Velikoj nagradi Austrije vozač Ferrarija ostao je bez pobjede svega tri kruga prije kraja, kada ga je Verstappen prestigao prilično agresivnim manevrom, kojeg su suci nakon dosta vijećanja proglasili trkaćim incidentom.

Leclercu je ta situacija očito bila vrijedna lekcija. Najavio je uoči britanskog Grand Prixa da će voziti agresivnije, a to je i napravio. U prvom dijelu utrke vodio je dugotrajnu i žestoku borbu za treće mjesto s Nizozemcem u Red Bullu, ali nije popuštao i ovoga je puta znao sačuvati svoju poziciju.

“Mislim da mi je prošla utrka otvorila oči. Pokazala mi je koliko daleko možemo ići u određenim situacijama i mislim da je odlično za Formulu 1 da se vozači mogu boriti na taj način i na samoj granici”, izjavio je Leclerc.

Iako je sredinom utrke izgubio treće mjesto jer su u Ferrariju ponovno bili neodlučni po pitanju strategije, monegaški je vozač na kraju ipak došao do postolja. Pomogao mu je sudar Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena.

Četvrto je to postolje zaredom za mladog vozača Ferrarija i došao je na samo tri boda zaostatka za Vettelom u ukupnom poretku vozača.

“Ovo je vjerojatno utrka u kojoj sam najviše uživao otkad sam u Formuli 1. Odlično je što sam završio treći, iako smo imali težak dan.”

“Za vrijeme prva dva stinta bili smo tamo gdje smo i željeli biti. Na tvrđoj komponenti guma bili smo vrlo jaki, ali nažalost prilikom izlaska sigurnosnog automobila izgubio sam nekoliko pozicija. Na kraju, vrlo sam sretan zbog trećeg mjesta i zbog borbi koje sam vodio na stazi.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ig

nedovoljno se i on trudi, trebao je biti drugi jer je botas iso na kraju u boks.a on je bio na sveukupno oko 10s iza a kad je fetel napuco verstapena on je valjda usporio i smijo se ili nek mi neko objasni kako je odmah naraslo na 20s iza botasa, a vec je radio slicne greske kad je pustio gas a utrka jos nije gotova , hamilton se najvise trudi + bolid i zato je tu di je.

Desmosedici

Hamilton je dugo godina u momčadi, njihov veliki šampion i izgradio je svoju mrežu oko sebe..jednu veliku simbiozu sa momčadi..on može sam donijet odluku, može se oglušit o naredbu sa Pitwalla ako procijeni da mu to ne odgovara, može odredit taktiku i za drugog vozača..tako vam je to..nešto vrlo slično kao Schumacher u svoje vrijeme u Ferrariju..ni tada mi to nije bilo drago, jednostavno ne volim te stvari..draži mi je onaj jedan Kimijev naslov kada ga je jedva dobio, nego dva Schumijeva 2002. i 2004. kada je bila superdominacija kao što je u ovoj hybrid eri slučaj sa Mercedesom.

TORPEDO

Još prije početka prvenstva sam rekao kako će Leclerc pobijediti Vettela,a to dokazuje iz utrke u utrku. Čisti primjer toga je borba sa Verstappenom,jednostavno Verstappen nije imao šanse,gledao sam kako se inteligentno postavlja na stazi,kako prikoči točno tamo gdje treba da ne bi ovaj dobio momentum za proći ga. Dok je Vettel druga priča,ovaj ga prošao dok si rekao keks.. Jedina stvar koja mi je žalosna…Ferrari je iz utrku u utrku sve gori…Mercedes konstantno prvi,Red Bull ga prati,a Ferrari polako ali sigurno zaostaje…ustvari već su i Red Bullovi isto brzi ako ne i brži…jadno i žalosno za jedan Ferrari…i tako… Read more »

FerrariHR

Odličan komentar.

Desmosedici

Rekao sam da će Charles napravit budalu od Maxa pri prvom slijedećem dvoboju, jer je prirodno brži i inteligentniji vozač.

klepesina

Jeste podvig uradio odbranio se sa crvenim brzim gumama dok je Max bio na zutim koje znate da su sporije itoo dosta lol.Max bi ga preskocio da je bio na istim crvenim.Malo stavite prst na celu u ferariju nije honda vise sporija od vas vec isto brza cak i brza negdje

Desmosedici

Nije Honda brža, to je još uvijek najlošiji PU, nego bolid Red Bulla odlično menadžira gume..Gume su ključ ove sezone a ne PU.

klepesina

Da mu nebi Vetela sa svojim torpediranjem Maxa nebi primirisao 3 mjesta plus nebi se odbranio od Maxa da nije bio na crvenim brzim gumama a Max na zutim koje su sporije 0,700 po krugu prst na celo ferari

Hulk91

Leclerc je pokazao sta zna i to da moze bit agresivniji, on i Max su brutalni vozaci i bit ce ih zanimljivo gledat u buducnosti F1..to sto se Vetel zabio u Maxa nije neki odraz na Leclercovo 3mjesto i tih 0,700 u gumama kad ga je pokusao preteci jer zapravo sve je do menadžiranja guma sto Red Bull bolje radi..Leclerc je pokazao veliko umijece utrkivanja i inteligenciju ove sezone jer ga je jako tesko preteci a on to radi brutalno, u austriji je Max imao puno bolje gume i trebalo mu je dosta krugova na kraju izgurivanje da ga zaobiđe… Read more »

FerrariHR

Bravo. Ono je jučer bilo perfektno. Samo tako dalje.

Related Posts