Verstappen: Nema smisla biti u F1 ako je incident s Leclercom za kaznu!

Pobjednik utrke u Austriji Max Verstappen je bio vrlo oštar nakon utrke po pitanju istrage incidenta između njega i Charlesa Leclerca pri prestizanju za vodstvo. Rekao je da bi trebalo ostati kući i ne utrkivati se u F1 ukoliko suci dodijele kaznu za taj incident.

“To je čvrsto utrkivanje. Koja je svrha uopće se utrkivati ako su ovakve situacije za kaznu,” kratko i oštro je izjavio Verstappen.

Leclercu je prva pobjeda izmakla za dlaku iako je od početka utrke sve upućivalo na njegovu pobjedu. I on je imao svoje viđenje situacije.

“Utrka je bila odlična do završne faze kada sam imao potrošnju jaču od očekivane te sam očekivao Maxa vrlo blizu u završnim krugovima. Sačekat ću odliku sudaca. Mislim da je situacija sasvim jasna prema onome što sam vidio iz bolida, no kako je to izgledalo izvana ne znam. Vidjet ćemo što će suci odlučiti.”

“Bio sam izvana, kao i prethodni krug kad je ostavio sasvim dovoljno prostora, tj širinu bolida. Isto nije uradio u idućem krugu kad me prestigao. Morao sam ići široko i nisam imao priliku za obranu,” izjavio je Leclerc.

Ovo je bila prva pobjeda za Hondu od 2006. i pobjede Jensona Buttona u Mađarskoj. Očekivano, Max i cijela ekipa su presretni.

“Imao sam dobru brzinu na pravcu, a i u zavojima sam mogao prestizati. Vrlo sam sretan zbog cijele ekipe i Honde kao dobavljača. Pobijediti ovdje je nevjerojatno,” presretan je bio Verstappen.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

šta bi rekli za kontakte piqeta i mansela ovo je kamilica

Desmosedici

OK, tada se to nije kažnjavalo i važilo je isto pravilo za svakoga. Danas se nekoga kazni a nekoga ne kazni, a na ovom portalu se za isti potez nekoga popljuva a nekoga veliča. E, to nije u redu.

White Lion

Ja zaista ne kuzim simpace Ferraria, sta je falilo ovom pretjecanju ? Po svim zakonima fizike Leclerc nije mogao ici u taj zavoj izvana i prestici Verstapena i ovdje Verstapen nije uradio potpuni okretaj volana prema njemu da ga namjerno onemoguci vec je drzao skroz udesno i jednostavno drzao svoj pravac, cisto ko suza. Verstapen kojeg bas i ne volim je drzao unutrasnju stranu staze i obojica su kasno kocila, a to sto Leclerc nije htio pustit pa se nasao izvan staze nije Verstapenov problem. Brzi i bolji vozac danas je opet pobjedio kao i u Montrealu, pravda je zadovoljena… Read more »

FerrariHR

Simpaču svega osim Ferrarija, od tebe niti ne očekivamo drugačije viđenje situacije. Udara ga prvom gumom bogati, udara ga, pogledaj iz nekoliko kuteva na stranim portalima. Šta je Leclerc trebao, mahnut bijelim rupčićem? Nastavlja vozit a ovaj ga izgurava vani, ali kad ti to tako kažeš, onda mora da je tako.

scenario 7

Previše nagađaš, nije sve tako jednostavno. Nisam simpatizer Ferraria ali mi je apsolutno jasno zašto je incident pod istragom. Da je tako kako ti kažeš bilo bi “No further action” i prije kraja utrke.

White Lion

Evo rijeseno, cisto pretjecanje kao suza ali posto su to vjecite zrtve iz Ferraria koje uvijek traze krivce za izgubljene utrke moralo se provjeriti kao i u slucaju VAR-a u nogometu tako da se nitko ne moze zalit (osim Ferraria naravno)

FerrariHR

Kako ti to znaš fino kazat, ali kad od nekoga drugog dobiješ po repu onda je druga priča.

aprenrecaj

Sto se tice kaznjavanja mogu reci da suci u ovakvim situacijama ili moraju uvijek kaznjavati ili nikada jer u suprotnom ne bi imalo smisla,ako se Verstappen ne kazni ispada da je Ferrari dva puta ostecen za cistu pobjedu sto onda stvarno nije u redu, po meni su Vettela onda trebali kazniti da na sljedecoj utrci starta 5 mjesta nize,a isto tako i sad Verstappena,a ne oduzimati pobjede, a uz to bi Verstappen trebao vratiti film nazad i podsjetiti kako je njemu bilo kad je zbog Ocona ostao bez pobjede, onda se isao tuci s njim,a sad je to samo utrka… Read more »

Hardex

👍

Desmosedici

Mislim da nema ništa bod kazne. Tu se radi o interesnoj politici..Hondu treba stimulirat da se održi i zadrži u ovom takmičenju..Ferrari je tu uvijek i bit će uvijek, on je siguran..njemu će se na kraju odužit na način da mu daju malo više novaca za svoj brand, uspjehe, vjernost takmičenju..Nažalost, to vam je to..To vam je život uopće..današnji svijet.

Bilal

Ok stvarno treba omogiciti odnosno dati vecu slobodu utrkivanja ali Max malo si se zeznuo znaci kad treba raspravljati o tvom incidentu gdje si kriv netreba gledati F1 niti voziti bolide a kad tebe izguraju sto se slabo desava obracunavas se fizicki smjesno.

Related Posts