U Mercedesu je pred početak utrke u Kanadi bila prava drama. Pred početak su primjetili kvar na hidraulici na bolidu Lewisa Hamiltona te je bila potrebna hitna promjena. A da bi kvar uklonili morali su u jutro pred utrku izvaditi cijeli motor iz bolida, pronaći kvar, ukloniti ga i vratiti motor nazad. To su uspjeli uraditi bez kršenja pravila parc fermea, te je Hamilton mogao nastupiti u utrci bez ikakve kazne.

“Što je izgledalo kao jednostavna pobjeda ustvari nije bila nimalo lagana. Ujutro smo morali rastaviti bolid na tisuće dijelova kako bi popravili kvar na hidraulici. Nismo bili sigurni da ćemo startati u utrku a kamoli je završiti i još pobijediti. Momčad je odradila savršen posao unatoč tome što je pola ekipe bilo prehlađeno ili imalo gripu.”

“Uz to, pojavio se problem na Strollovu motoru te nismo bili sigurni hoće li se i nama dogoditi isto. Iako tako nije izgledalo izvana, vikend je bio vrlo težak,” rekao je Toto Wolff.

Mercedes je za utrku u Kanadi dopremio novu specifikaciju motora za tvorničku momčad i ostale ekipe koje koriste njihove motore. Problem su stvarale visoke temperature te je motor bio u opasnosti od pregrijavanja. Dodatan stres za cijelu ekipu je zadao Hamiltonov napad na Vettela te je Lewis motor stavio pod dodatan stres.

“Mislim da je Lewis htio na stazi prestići Sebastiana kako bi pobijedio u izravnom dvoboju na stazi, umjesto nakon primjene kazne od pet sekundi. To nije bilo idealno jer je temperatura motora i kočnica bila na rubu, no razumijem tu Lewisovu odluku, on je ipak trkač u duši,” zaključio je Wolff.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
MS791

Joj tog vašeg kmečanja poslije utrke kako je bilo ovo ono mi pun kufer. Isto ko i Hamilton ne prođe utrka da taj ne kmeči na radiju ovo ono nije dobro.