Prema dostupnim informacijama, na stazi u Silverstoneu bi se mogao održati unutarsezonski test sljedeće sezone. Naravno, uvjet je da staza ostane u kalendaru jer bi se test održao u tjednu nakon utrke.

Nakon utrke u Francuskoj momčadi su raspravljali o stazama na kojim bi se mogao održati unutarsezonski test. Bahrein će sigurno i dalje ostati domaćin jednog testa, a staza u Barceloni je pod upitnikom. Postoji još nekih opcija za test i sve su staze u Europi. Jedan test će se održati prije ljetne stanke. Naravno, pazit će da se test ne održi na nekoj stazi ukoliko je odmah idući vikend druga utrka.

“Mi smo spremni za održavanje testa. Naravno, uvjet je ugovor za održavanje utrke jer u suprotnom neće ta opcija biti razmatrana,” rekao je Stuart Pringle, šef Silverstonea.

Momčadi će i dalje imati osam dana predsezonskog testa u Barceloni, bez obzira hoće li tamo biti utrke iduće sezone ili neće. Bahrein je ozbiljna prijetnja stazi u Barceloni za domaćinstvo predsezonskog testa no troškovi puta i prijevoza opreme Bahreinu ne idu u korist.

Šef staze Catalunya želi da se na toj stazi održi predsezonski test unatoč mogućem izbacivanju iz kalendara.

“Staza u Barceloni je dobro mjerilo za cijelu sezonu. Ovdje momčadi mogu prikupiti puno korisnih informacija s kojima mogu razviti bolid koji radi na svim drugim stazama. Mislim da je to dovoljno dobar argument da i dalje ostanemo domaćini predsezonskog testa,” rekao je šef staze Catalunya Vicenc Aguilera.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o