McLaren odgovorio Renaultu o “tajnim nadogradnjama”

Britanska momčad McLaren ostvarila je sjajan uspjeh u kvalifikacijama za Velike nagradu Francuske. Lando Norris i Carlos Sainz krenuti će s pete i šeste pozicije, a ono o čemu se veći dio vikenda pričalo bile su tzv. “tajne nadogradnje”.

Naime, McLaren je opovrgnuo sve tvrdnje francuskog Renaulta, inače njihovog dobavljača motora i glavnog konkurenta za četvrto mjesto u poretku konstruktora, o navodnim “tajnim nadogradnjama” koje koriste kako bi poboljšali performanse svojih bolida.

Norris je tijekom treninga i kvalifikacija vozio izvanredna vremena što je samo podiglo dodatnu prašinu u paddocku. Koliko je napredovao tim iz Wokinga govori činjenica da su na prošlogodišnjoj utrci u Francuskoj ispali u Q1 te ostvarili 16. i 18. poziciju. Ove godine su brži samo bili dva Mercedesa te po jedan Ferrari i Red Bull.

Sainz i Norris će na startu u retrovizorima imati Daniela Ricciarda koji starta s osme pozicije i koji je u kvalifikacijama zaostajao pet desetina sekundi. Renaultov vozač smatra da McLaren ima “nešto u rukavu”:

“Oba McLarena su nas pobijedila. Sigurno imaju neke tajne nadogradnje o kojima nitko ne zna”, izjavio je Australac.

“Njihov tempo je bio impresivan i mi ga nismo mogli pratiti. Mislim da je osma pozicija naš maksimum i mogu reći da sam zadovoljan.”

Ovakav uspjeh nije očekivao ni Norris koji nije krio zadovoljstvo nakon kvalifikacija:

“Momčad je obavila sjajan posao. Nalazimo se ispred onih, ispred kojih i trebamo biti”, izjavio je mladi Britanac.

“Čuo sam neke glasine da se u Renaultu priča da mi imamo neke tajne nadogradnje… da budem iskren, nismo očekivali ništa spektakularno. Jednostavno je bilo bolje od očekivanog. Sutra će već biti puno teže.”

“Bili smo veoma brzi u prvom treningu. Mislili samo da je to to, ali smo onda u istom ritmu nastavili dalje. Iz nekog razloga, bolid se ove godine ponaša različito, sve je od staze do staze. Vidjeli ste što je bilo u Kanadi.”

“Danas smo ostvarili dobar rezultat i nastavit ćemo s radom kako bismo bili još bolji”, poručio je Norris.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Faddianta

Znate li gdje naći jednu ženu za jednu noć? Dobrodošli u >>>> http://Webdate.icu

scenario 7

Hahahah u Renaultu razvijaju teorije zavjere umjesto bolid… Norris kaže da McLaren treba saznati koji je izvor i razlog ovakvog tempa. Nisu ni oni sigurni zašto se bolid tako dobro ponaša od prvog dana. Izgleda da je razlog specifičan za stazu. Što ga brže otkriju i razumiju, to ćemo prije gledati McLaren u borbi za vrh.

Related Posts