Meksikanac koji vozi za momčad Racing Pointa, Sergio Perez, traži vodeće ljude da razmisle o konfiguraciji šikane na stazi u Monte Carlu koja se nalazi na izlasku iz tunela, odnosno šikanu Nouvelle. Perez smatra da vozači koji presjeku šikanu trebaju biti kažnjeni.

U utrci prošle nedjelje Perez se sukobio s Kevinom Magnussenom koji je presjekao tu istu šikanu te je završio utrku ispred Pereza sve dok mu nije uručena vremenska kazna od pet sekundi. Perez je na kraju završio 12., a Magnussen 14.

“Razočaran sam. U Monaku ima samo jedno mjesto za pretjecanje i kada ga iskoristite bolid ispred presiječe šikanu i više nemate prilike,” rekao je Perez.

“To je zasigurno nešto o čemu moramo pričati. Da budem pošten, bolid ispred vam da mjesta za pretjecanje ali onda on nema gdje skrenuti.”

29-godišnji Meksikanac vjeruje da bi dobro rješenje bilo da se doda šikana u izletnoj zoni kao što postoji u Monzi.

“Mislim da bi trebala postojati šikana za one koji presjeku zavoj da izgube malo vremena.”

“To je nešto o čemu bi se trebalo razgovarati za iduću godinu,” zaključio je.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

da ali kasnih 90ih su je proširili jer je bila oštra i brza nakon onog sudara vozaca i saubera 1994 sada je široka ispora jako sporo se ulazi išta je najgore mnogi onde siječu šikanu koja je prevelika šikana,najvca u f1, to treba smanjiti i ubrzati