Robert Kubica, vozač Williamsa, u Monaku je osvojio 18. mjesto. Prvi put ove sezone na jednoj utrci nije ostao posljednji u poretku. Vjeruje da je ušutkao svoje kritičare nakon veoma dobrog vikenda u Monte Carlu, gdje je pokazao da ozljede nisu utjecale na njega te da se može boriti.

Izuzev jednog okretanja u četvrtak, Kubica je imao vikend bez problema i ravnopravno se nosio s bržim bolidima, a nakon dodira s Antonijom Giovinazzijem klasificiran je kao 18.

“Očekivao sam dobru utrku u Monaku. Mislim da je dosta ljudi mislilo da neću moći okretati volan”, izjavio je Kubica.

“U ovoj ne tako idealnoj situaciji, mislim da sam odradio solidan posao i mogu biti zadovoljan. Naravno, krajnji rezultat je mogao biti bolji, ali tako je kod utrkivanja.”

“Mnogi su govorili da će mi prvi zavoj biti problem. Međutim, problema s prvim zavojima nemam, kao niti s prvim krugom kad je velika gužva. U toj situaciji oslanjate se na instinkt.”

Poljak je imao odličan prvi krug. Prestigao je momčadskog kolegu Georgea Russella i Giovinazzija. Ubrzo se našao ispred Charlesa Leclerca i Nica Hülkenberga koji su imali kontakt pa morali u boks.

U jednom trenutku bio je čak ispred Sergija Pereza jer je ostao na stazi za vrijeme perioda sigurnosnog bolida. Do trenutka kad je imao kontakt s Giovinazzijem, bio je na 15. mjestu.

“Na startu sam uspio nadoknaditi dvije pozicije. U prvom krugu još uvijek tražite pravi momentum za gume i tempo.”

“Nakon sigurnosnog automobila znao sam da ih mogu zadržati iza, ali i da moram u boks. Postojala je mogućnost za kišu pa sam ostao vani. Kiša se pojavila, ali samo kap-dvije tako da se naša strategija nije isplatila.”

O incidentu s Giovinazzijem nije imao puno zamjerki:

“To je utrkivanje. U nekim situacijama jednostavno ne možete puno toga napraviti. Tako je, kako je.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F1 fan

Ušutkao si kritičare 18._ mjestom bravo majstore odmah nek te uzmu umjesto botasa u merđu