Hamilton: Ovo što radimo je za povijest

Pet dvostrukih pobjeda u isto toliko utrka. To je učinak Mercedesa u 2019. godini nakon utrke u Španjolskoj gdje je Lewis Hamilton prošao prvi kroz cilj ispred svog momčadskog Valtterija Bottasa. Sada je već nedvojbeno da će ovaj rezultat njemačke ekipe ostati upisan u povijesti Formule 1.

Današnja utrka je bila praktični riješena prije prvog zavoja gdje je sjajni Hamilton prestigao Bottasa koji je ostvario treći uzastopni pole-position. Finac je imao odličan tempo u jučerašnjim kvalifikacijama postigavši vrijeme koje je bilo za šest desetinki brže od Hamiltonovog, ali ga je problem sa spojkom koštao slabog starta u današnjoj utrci i prepuštanja vodeće pozicije Lewisu.

Nakon što je preuzeo vodstvo, Hamilton je suvereno vozio do kraja i do svoje 76. pobjede u karijeri.

“Ovo je povijesno što radimo s dvostrukim pobjedama. Danas sam se uspio iskupiti za slab tempo u jučerašnjim kvalifikacijama,” rekao je nakon utrke Hamilton.

“Jučer mi je sve bilo kao noćna mora, ali današnji tempo je bio prilično dobar. Uživao sam u utrci i sretan sam zbog ovakvog ishoda. Imao sam nekih problema s balansom prije utrke, morao sam uraditi neke izmjene, čak i one koje se tiču mog stila vožnje i to se danas isplatilo.”

Za današnji uspjeh velike zasluge idu nadogradnjama koje su inženjeri Mercedesa donijeli u Barcelonu. S novim aerodinamičnim paketom Bottas je jučer bio brži za osam desetinki od Sebastiana Vettela koji danas nije mogao bolje od četvrte pozicije.

“Donijeli smo nadogradnje i očito su donijele napredak. Svi su radili naporno i u svim poljima smo napredovali. Ponosan sam na sve u tvornici i zahvalan na njihovom predanom radu,” zadovoljan je bio peterostruki svjetski prvak.

Mercedesova dominacija stvorila im je prostor od ogromnih 96 bodova viška u odnosu na Ferrari u poretku konstruktora dok se na vodeću poziciju u poretku vozača vratio Hamilton koji je ovog puta osvojio 26 bodova – 25 za pobjedu i jedan za najbrži krug te je sad sedam bodova ispred momčadskog kolege.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Matija02121991

Naravno,Mercedes je Mercedes….u ovakvim bolidima bi i Russel i Kubica bili prvi i drugi….A da Hamiltona i Bottasa stavis u danasnji williams isto bi bili na zacelju poretka kao i svi drugi vozaci da ih stavis u williams…..gledam i Formulu2 i Formulu3,tamo u nizim serijama ima cetverostruko vise pretjecanja i akcije na stazi nego u Formuli1….Mercedesi onu naprijed i mozes ih samo gledati u guzicu.

klepesina

Vazda je bilo il znas napravit auto il ne znas dobar auto plus dobar vozac dobitna kombinacija.Ja znam da bi tebi godila dominacija ferarija al cekaces jos dugo dotad se ti drz formule 3 i uzivaj u kartingu

mika.KA

vozac,bolid,strategija i ŠEF=momčad! to je dobitna kombinacija

josip599gtb

Zaboravio si još jedan bitan faktor… A to je sreča

klepesina

Sreca?????

mika.KA

ispravak,ne za povijest vec je povijest

Related Posts