Charles Leclerc o timskim naredbama: Nije bilo nikakvih problema za mene

Vozači Ferrarija ponovno su imali timske naredbe tijekom utrke. Dvaput su Sebastian Vettel i Charles Leclerc zamijenili redoslijed, ali prva izmjena je bila prespora. Do trenutka kad je Leclerc stigao ispred Vettela, Max Verstappen je otišao predaleko. Unatoč tome, Leclerc u razgovoru nakon utrke nije previše krivio tempo donošenja odluka.

“Nije bilo nikakvih problema u prvom dijelu. Bio sam brži, ali je teško kad netko iza vas kaže da je brži. Nakon toga, pustili su me da prođem, a ja sam mogao nastaviti voziti svoju utrku.”

Neočekivano, Leclerc je stavio tvrde gume u svom odlasku u boks. Razmatrajući to sada, Leclerc misli da je to bila prava opcija.

“Ne mislim da je to bila loša odluka. Mogli bismo s njima ići do kraja utrke, ali gume se nisu ponašale kako se očekivalo. Isto je bilo i na mekšim gumama, da budem iskren,” dodao je Leclerc.

Svoj stav o naredbama je iznio i Vettel.

“Dodatno ćemo o tome raspravljati nakon vikenda unutar momčadi. Početkom utrke nisam imao problema da propustim Charlesa jer je bio brži. U drugom dijelu utrke nisam bio skroz siguran da je on na drugoj strategiji, a nakon što je to postalo jasno propustio me naprijed. Pokušao sam staviti Maxa pod pritisak, no na kraju je poredak ostao nepromijenjen,” rekao je Sebastian.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
helgrozd

Lupetate i jedan i drugi, tj. isti ste. Ni jedan nije htio propustiti bržeg suvozača dok vam to nisu naredili iz boxa. Stvar je vrlo jednostavna:
Vetel ‘oštetio’ gume na startu, nema ‘tempo’ -> pusti bržeg timskog kolegu i sve ok.
Leclerc ima sporije gume, nema ‘tempo’ -> pusti bržeg timskog kolegu i sve ok.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, a Mercedes nepovratno odmiče i povećava samopouzdanje.

Desmosedici

Sve si rekao kako treba. Stalno čine sebi štetu. Tako je bilo i prošlih sezona. Očito nema sposobnog taktičara..ili taj nema ovlasti niti hrabrosti, jedno je uvjetovano s drugim, da preuzme odgovornost i složi pravu taktiku na utrci. Bez toga ne ide. Mercedesov bolid je trenutno bolji ali nije Red Bullov i on ne smije stalno razdvajati Ferrarije niti biti ispred njih.

F1 fan

Sta misliš da su jedan drugog odmah propustili da bi bilo kakve razlike? Možda bi ali možda mogli doći blizu verstapena. A ne bi uhvatili mercedes ni mercedesi išli 4 puta u box

F1 fan

Da su išli 4 puta u box

helgrozd

Da je npr Leclerc bio ‘pušten’ na vrijeme tko zna u kojem bi smjeru otišla utrka. Ovako je Mercedes bez ikakvog pritiska i neke ‘posebne’ taktike odvezao utrku s lakoćom koja zapanjuje.

klepesina

Jel stvarno mislis da bi Leclec nesto uradio npr zaprijetio mercedesu da ga je vetel pustio,nebi ni dosao u situaciju da zaprijeti mercu jucer je merc bio iskljucen iz tih kombinacija i samo je kvar mogao pokvarit 1-2 merca shvati to

Desmosedici

Mislim da protiv Mercedesa nije bilo nikakve šanse. Međutim, Ferrariji su mogli i trebali biti ispred oba Red Bulla.

Related Posts