Rosberg: Leclerc je zaslužio više vremena u pokušaju da sustigne Mercedes

Svjetski prvak iz 2016. godine, Nico Rosberg, je nakon utrke u Kini izjavio kako je prema njegovom mišljenju Leclerc trebao dobiti ipak malo više vremena da sustigne dva Mercedesa, a da nije trebalo tako brzo mijenjati pozicije sa Sebastianom Vettelom.

Podsjetimo, u 11. krugu utrke je iz Ferrarija došla naredba prema Leclercu da propusti svog momčadskog kolegu jer je prema njima u tim trenutcima Vettel bio brži i imao je više šanse da sustigne dva Mercedesa.

To je već treći put u tri utrke da je Leclerc dobio upute iz bokseva koje su išle sve na ruku Vettela. Prvi put nije smio napasti Vettela u Australiji, u Bahreinu je dobio istu naredbu ali je prednost u brzini bila prevelika te je jednostavno prošao Vettela na pravcu, i sada treći put u Kini.

”Ta odluka o propuštanju Sebastiana u utrci je jako teška za vozača. On je poslušao momčad te za sada mora živjeti s time. Očito je da je on u ovom trenutku drugi vozač Ferrarija”

”Nisu mu dali pravu priliku da pokaže brzinu koju je imao, nakon samo jednog kruga upozorenja da će morati propustiti Vettela ako ne ubrza, dobio je naredbu da ga propusti. Na kraju su u Ferrariju još i pogriješili sa strategijom te je Leclerc završio i iza Maxa, što ga je zasigurno još dodatno oneraspoložilo,” rekao je Rosberg.

Nakon VN Kine, Vettel je prešao Leclerca u poretku vozača za jedan bod, ali je već na velikih 31 bod od vodećeg čovjeka prvenstva – Lewisa Hamiltona. Kao što znamo, Mercedes je u sve utrke do sada uzeo prva dva mjesta te je ispred Ferrarija čak 57 boda.

”Stvarno se nadam da Ferrari može malo podignuti nivo igre, ovo za sada ne izgleda obećavajuće. Nadam se da će iz Maranella vrlo brzo uzvratiti udarac Mercedesu,” zaključio je Rosberg.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZX10R

Leclerc će sigurno pokazati zube a tako i treba biti,ali ni seb nije od jučer
Ovaj put je seb dobio na poklon 3 mjesto
Ferrari ko ferrari taktika užas,sami sebe pokopaju
Ovdije na portalu ima ljudi koji bi puno bolje odradili taktiku ferrarija

paalfi

Rosberg najmanje bi morao o toj temi govoriti… sjetite se samo mađarske kad je javno rekao brownu da ce pustiti hameltona ali da se zna da očekuje da se usluga vrati…. istina vračena je sezonu kasnije…. bio prvak…. a što se tiče ferarija charslovo vrijeme tek dolazi…. po meni dečko neka samo stisne zube i nagazi gas što više može, i neka pritišče samo je pitanje koliko vetel bude uspio podnjeti….a na vettlu je da opravda svoje naslove….

Desmosedici

Slažem se, sve si dobro napisao.

antisha17

Jesam ja jedini koji misli suprotno? Australija – Vettel brži cijeli vikend, zbog greške strategije i starijih guma nije bio konkurentan Leclercu, a taj isti Leclerc nije bio u mogućnosti dostići Mercedese. I naravno da neće dopustiti da zbog greške u strategiji ispašta Vettel koji je cijeli vikend bio brži te ga zato ne propuštaju ispred. Bahrein – Leclerc brži cijeli vikend, odličan tempo i bio je brži od Vettela, prošao ga i na kraju nažalost MGU i kratki spoj jedan cikindar ugasili. Nažalost. Kina- Vettel brži vikend. U utrci Leclerc dobiva bolju poziciju na startu. Cijelo vrijeme na početku… Read more »

Pratiteljcro

Samo mala ispravka U australiji je bio brzi Leclerc, skoro cijeli vikend ali je zbog pogreske u R3 slozio malo slabiji krug pa startao iza vetela.

Desmosedici

Antisha sve si napisao kao da sam ti ja diktirao. Sa svim se potpuno slažem. Jedina greška Ferrarija je bila što nisu odmah slijedeći krug iza Seba pozvali i Charlesa na izmjenu guma. Mercedesi su napravili dupli box, pozvali obojicu u istom krugu a to su mogli jer je razmak između njih bio taman koliko je potrebno, nekih 5 sekundi. Ferraiji su bili na neku 1,5 sec. pa nisu mogli dupli box, ali je trebalo odmah krug iza to napravit.

Related Posts