Nakon još jedne iznimno teške utrke za Williams, Robert Kubica je kritički popratio nastup svoje momčadi. U skladu s prve dvije utrke, završio je na posljednjem mjestu, čak 16 sekundi iza momčadskog kolege Georgea Russella. Osvrćući se na utrku, izjavio je kako ne može dokučiti zašto toliko zaostaje za momčadskim kolegom s obzirom na to da je vožnja većeg broja krugova bila jedna od najjačih točaka tijekom prošlogodišnjih testiranja.

“Nakon što sam prešao na bolide nove generacije, trebao sam puno raditi na brzini u jednome krugu. No, s vožnjom većeg broja krugova sam oduvijek imao sreće. Ipak, kada sam vozio u Australiji cijelu utrku, moja brzina je jednostavno nestala i nisam mogao normalno voziti veći broj krugova.”

“Uopće nemam prianjanja. Uspio sam nešto napraviti u kvalifikacijama jer je prianjanje tamo nešto veće. Ali u usporedbi s vozačima i Russellom, uopće nemam valjano rješenje.”

Kubica nadodaje da s obzirom na to da je brzina prošlogodišnjeg bolida bila dobra, teže mu je prihvatiti da sada vozi vrlo nekonkurentan bolid.

“Činjenica je da je bolid nemoguće voziti kada se morate nositi s manjim prianjanjem ili s hladnijim gumama. Definitivno nisam imao takav problem prošle godine.

Poljak je pokušao razjasniti kako njegova momčad ima velikih problema s donošenjem konstantnih preinaka i poboljšanja. Zbog manjka nadogradnji i dobrih postavki bolida, kaže kako se muči svaki put kada izađe iz boksa na stazu.

“Ponekada su poboljšanja vidljiva dok se u drugim situacijama situacija pogoršava. Sve ovisi na kakvoj stazi vozimo i kakvi su vremenski uvjeti. Mislim kako smo u petak imali bolju brzinu u usporedbi s drugima, ali nikad ne znate kakvi su planovi drugih momčadi za ostatak vikenda.

Kaže kako zna da su se vremena promijenila te da je način postupanja u kriznim situacijama puno drukčiji nego u danima kada je vozio za BMW Sauber.

“Prije 10 godina bih u ovakvim situacijama vjerojatno više stisnuo. Vjerojatno bih napravio tri ili četiri brza kruga. No, tada bih završio u šljunku s istrošenim gumama. Osjećaj je kao da ništa ne mogu napraviti. A pokušao sam jako puno toga.”

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F1 fan

Invalidu Makni se, pusti mlade i sposobne da voze

avatar
Član
madgalico

Svi smo nadali nekom cudu ali izgelda toga ima samo u filmovima..eheh

avatar
Član
mody

zamijenit ce ga prije silverstonea