Izvršni direktor Liberty Medije Greg Maffei okrivio je Bernieja Ecclestonea za neke “stare grijehe” u odnosu s organizatorima utrka. Zbog lošeg rukovođenja, novi vlasnici su se navodno našli u problemima. Dokaz za to je kritičan status pojedinih Velikih nagrada poput onih u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Meksiku i Velikoj Britaniji. Sve od navedenih utrka još nemaju obnovljene ugovore koji bi im osigurali domaćinstvo na još nekoliko godina.

Maffei kao najveći problem smatra dogovore s organizatorima u kojima stoje preveliki iznosi koji se moraju isplaćivati kako bi se trkaći vikend (i svi popratni sadržaji) održao. Po Maffeiu, Ecclestone je napravio čak i predobar posao: Za svoju korist.

“Bernie je napravio dobar posao. Predobar čak. Promotori su ostali bez raspoloživih sredstava.

“Dobili smo puno neželjenih posljedica. Svi mogu vidjeti cijene koje organizatori naplaćaju. A i Bernie je mnogima od njih napomenuo da troše previše novaca. To nam nije puno pomoglo,” napomenuo je Maffei.

Maffei je izjavio kako je, od novih utrka, utrka u Africi visoko na popisu za organizaciju.

“I dalje mislimo organizirati utrku u Miamiju, ali uz to se veže puno problema. Gledamo i neke alternative u Americi, Las Vegas na primjer. gledali smo i za različite mogućnosti u Africi. Isto tako pokušavamo učvrsnuti položaj utrka u zapadnoj Europi. Tamo imamo stvarno jaku publiku i navijače,” kaže Maffei.

Kaže kako je Liberty Medija već prije naglasila kako joj je cilj zadržati neke stare utrke u kalendaru dok istovremeno uvodi neke novitete koji bi se mogli pokazati financijski isplativima.

“Uvijek pokušavamo učvrstiti neke stare položaje, one u zapadnoj Europi, primjerice. Također pokušavamo uvesti i nove lokacije poput Vijetnama, još jedne utrke u Kini te eventualno jednoga dana i utrku u Africi”

Kaže kako je zbog osjetljivosti pregovora još uvijek prerano govoriti o novim nadopunama u kalendaru.

“Nismo spremni još ništa potvrditi. Ali pažljivo odvagujemo na kojim područjima se moramo učvrsnuti a na kojima želimo zabilježiti novi rast,” kaže Maffei.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

šta ce nam vietnam jop jedna ulična još jedna u kini azijska i opet jutarnje utrke ne zelim gledat azijske staze vratite stare staze ili neke bolje destinacije samo ne azija, pa eccelstone je sve kriv točno on je htio i koreju i ndiju,bahrein, abudabi,,,, pola staza treba izbcit iz kalendara,,voilio bi las vegas nego miami,,zandvort,nugbugring,imolu

avatar
Član
Pratiteljcro

Vijetnam izgleda kao ni jedna druga staza u kalendaru i treba joj dati sansu, na papiru je to raj za pretjecanje.