Max Verstappen, vozač Red Bulla, odradio je drugi dio kazne koju je zaradio nakon Velike nagrade Brazila ove subote kada je bio na međunarodnom programu sudaca organiziranog od strane FIA-e u Genevi.

Program se odvija jednom godišnje počevši od 2017. godine, a za cilj ima razmjenu iskustava sudaca iz raznih grana motosporta. Nizozemskom vozaču je bila određena kazna nakon incidenta s Estebanom Oconom nakon utrke na Interlagosu kada je francuski vozač izgurao Verstappena koji je u tom trenutku bio prvi.

Vozač Red Bulla je prvi dio svoje kazne odradio u Maroku u okviru runde Formule E gdje je bio član sudijskog aparata. Drugi dio je odradio u Genevi gdje je sudjelovao u nekoliko interaktivnih seminara u kojima su sudjelovali i Andy Priaulx, trostruki prvak WTC-a, Richard Millener koji je šef M-Sporta i šef BMW motosport odjela Jens Maquardt.

Tema seminara su bile vezane za ponašanje u nesrećama, razgovore sa sucima i ispravno odlučivanje u određenim situacijama.

“Dok se utrkivamo pokušavamo izvući ono najbolje i postići što bolji rezultat. Tako i suci rade svoj posao, a to je pronalazak najpoštenije odluke tijekom vikenda”, izjavio je Verstappen.

“Ovo je bila dobra lekcija za mene. Naučio sam dosta u Maroku gdje sam uživao gledajući kako funkcionira sudački aparat, a i ovdje [U Genevi]. Smatram da je veoma dobro posjetiti ovakav događaj.”

Preko 200 predstavnika je sudjelovalo na seminarima tijekom trodnevnog događaja.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

A jesu ga gadno kaznili! Dali mu u zimskoj pauzi da besplatno šeta po svijetu i zabavlja se. Neka ove sezone polupa svima ona nova prednja krila kad ga pokušaju preteć, a ovi neka ga kazne sa besplatnim ljetovanjem u ljetnoj pauzi.

avatar
Član
Desmosedici

A vi, nemojte mi davati minuse, nego me “kaznite” i platite mi da moram gledat utrku F1, recimo u Italiji, Austrijiu ili Mađarskoj.