Vozač Alfa Romeo Racing, Kimi Raikkonen je izjavio za britanske medije kako vjeruje da će Charles Leclerc  biti ogroman adut momčadi Ferrari ako se samo uspije koncentrirati na svoju vožnju i izbjegne dodatne komplikacije koje okružuju talijansku momčad.

Finac i Leclerc će se ove godine naći u obrnutim ulogama, mladi monegaški vozač je zamijenio Raikkonena u Scuderiji dok je Raikkonen otišao u garažu Saubera, odnosno Alfe Romeo Racinga.

U izjavi za medije, Raikkonen je nadodao kako je život vozača za momčad iz Maranella puno lakši ako se držite podalje od svih komplikacija unutar momčadi.

“Leclerc poznaje momčad, sa njima je već nekoliko godina tako da zasigurno nema osjećaj kao da dolazi u nepoznato.”

“Voziti za Ferrari je vrlo lijep osjećaj. Nekada zna biti teško, no znam da nisam ni prvi ni posljednji koji se tako osjeća. Biti će mu lakše ako izbjegava zbrku unutar momčadi i radi posao za koji je zadužen.”

Raikkonen isto izjavljuje kako je saznao za novost o mijenjanju Arrivabenea kao šefa momčadi preko prijatelja.

“Nisam imao pojma. Da budem iskren, ni ne želim znati jer nije moj posao da znam.”

U razgovoru o vlastitoj karijeri, Raikkonen govori kako mu je najvažnija činjenica da uživa u utrkivanju za momčad Alfa Romea.

“Ovdje je situacija opuštenija. Više se brine o utrkivanju, a manje o politici. To je lakše općenito za svakoga,” zaključio je Raikkonen.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Campioni macaroni!!!

avatar
Član
mika.KA

mislim da ce sada rajko procvjetat!
a leclerc hmm… zajeban je taj ferrari!