Bivši Mercedesov mladi vozač Pascal Wehrlein će u novoj sezoni imati ulogu Ferrarijevog razvojnog vozača. U 2018. taj su posao odrađivali Daniil Kvjat Antonio Giovinazzi. Kako su obojica dobili trkaće mjesto za 2019., Ferrari je krenuo u potragu za novim razvojnim i testnim vozačem, i našao ga je u Pascalu.

Wehrlein je u F1 proveo dvije sezone, 2016. i 2017. u Manoru a potom u Sauberu. Krajem 2018. mu je istekao ugovor s Mercedesom te više nije vezan za njih što mu je i otvorilo vrata prema poslu u Ferrariju.

Također, svoje će dužnosti imati i u Formuli E gdje će voziti za momčad Mahindre. Kako zbog ugovora s Mercedesom koji je bio na snazi nije bio u mogućnosti voziti na prvoj utrci u Saudijskoj Arabiji, tako će svoj debi u električnoj Formuli imati u prvoj utrci u 2019. u Maroku.

Još nije poznato hoće li Ferrari imati i drugog razvojnog vozača. Jedino je dobro poznato kako razvojni vozači puno donose ekipi, kao što smo mogli svjedočiti u prošloj sezoni. Primjerice, u Kanadi na treninzima u petak Vettel je bio nekompetitivan. Nakon rada razvojnih vozača Kvjata i Giovinazzija u bazi u Maranellu bolid je proradio i odveo Vettela do prve startne pozicije u kvalifikacijama i pobjede u utrci.

Vettel je također naglašavao kako je uloga razvojnih vozača važna te je bio svjestan da bez njihovog doprinosa neke rezultate ne bi postigli.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Sramota od Mercedesa, nisu mu nigdje našli mjesta u F1, čak ni da “vozi” simulator. Eto, Oconu su barem dali simulator.