Bivši vozač Toro Rossa, Brendon Hartley, tvrdi kako je znao da neće voziti još jednu sezonu u F1 već nakon šeste utrke prošle sezone, VN Monaka.

Hartleyjeva prva sezona u F1 je bila ispunjena špekulacijama o odlasku iz Toro Rossa, sa glasinama o kontaktiranju McLarena od strane Red Bulla da ga zamijene za Landa Norrisa.

Prvak svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti i dobitnik utrke 24h LeMansa je uspio zadržati mjesto do posljednje utrke prošle sezone, no zamjena za njega je stigla dan nakon VN Abu Dhabija dovođenjem mladoga Britanca, Alexandra Albona.

Hartley je u svojoj kolumni za Britanske medije napisao kako je nakon utrke u Monaku bio strogo uvjeren da ga žele što prije zamijeniti u momčadi.

Hartley je opisao čitav vikend u Abu Dhabiju kao vrlo neugodno iskustvo zbog nesigurnosti oko vlastitoga mjesta u sportu.

“Sat vremena nakon posljednje utrke pozvan sam na sastanak, nekoliko minuta nakon izgubio sam mjesto u F1.”

Pitanja o Hartleyjevoj budućnosti u F1 počela su u medijima tjedan dana prije VN Monaka te kako on izjavljuje, od tada mu je bilo savršeno jasno da ga nakon nekoliko utrka određene osobe ne žele u sportu.

“Te večeri dok sam hodao pokraj staze u Monte Carlu, shvatio sam kako svaki krug na treningu, kvalifikacijama i na utrci može biti iskorišten protiv mene i mogao bih ostati bez mjesta u momčadi u roku od nekoliko dana.”

“Nedostajati će mi F1, lagao bih da kažem suprotno.”

“Vrata paddocka za mene definitivno nisu zatvorena te iskustvo koje sam prikupio u ovih godinu dana u vrhu motorsporta me čini jačim i spremnijim za iduće korake u mojoj karijeri,” rekao je Hartley

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

možda se vrati