Kubica razumije zašto i dalje postoje sumnje u njegove mogućnosti

Robert Kubica je izjavio kako razumije zašto neki ljudi i dalje sumnjaju u njegovu sposobnost vožnje bolida F1. Priznaje kako bi i on sam, da je šef momčadi, također sumnjao.

Iduće godine u ožujku, nakon osam godina, ponovno ćemo vidjeti mnogima omiljenog Poljaka u akciji za upravljačem Williamsa. S 35 godina na leđima bit će drugi najstariji vozač (od njega je stariji samo Kimi Raikkonen).

Robert kaže kako se već naslušao pesimističnih stavova te shvaća kako mnogima još nije jasno kako može voziti bolid, no time se ne opterećuje.

“Da sam šef momčadi i ja bi sumnjao. No, ova godina je bila jako korisna jer sam dokazao da ja to mogu. Bilo je upiranja prstom u moju desnu ruku, ali želio sam uspjeti, i uspio sam.”

“Ekipa Williamsa mi je vjerovala, i to povjerenje neću iznevjeriti. Oni što sumnjaju i dalje prvo pitaju za moju ruku, a ja im samo mogu reći da čekaju i vidjet će što sve mogu postići,” rekao je Robert.

Claire Williams ima puno povjerenje u Kubicu i njegovu sposobnost upravljanja bolidom, inače ne bi dobio ugovor.

“Mnogo sam vremena ove godine provela zajedno s Robertom i mogu samo reći da sam zadivljena koliko se trudio i pomagao ekipi svojim povratnim informacijama u simulatoru. Iskazao se kao testni vozač, dokazao da se može utrkivati i na stazi, a sad želimo da svojim povratnim reakcijama sa staze i svojim zalaganjem diže moral momčadi te ih potiče da proizvedemo što bolji bolid,” izjavila je Claire Williams.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Za mene je ovaj vozac “baby Alonso”. Sretno majstore.

Related Posts