FIA je odlučila kako više neće istraživati slučaj oko naguravanja Maxa Verstappena i Estebana Ocona. Nizozemac je već dobio kaznu za nesportsko ponašanje u obliku dvodnevnog rada za opće dobro. Također, donesena je odluka kako Ocon neće biti dodatno kažnjen zbog sudjelovanja u sudaru tijekom utrke. Upravno tijelo je očito zaključilo kako bi bilo najbolje da oba vozača razriješe razmirice između sebe.

Charlie Whiting je povodom ove odluke dodatno zaključio slučaj. Izjavio je kako se ni jedan element incidenta više neće analizirati.

“S dečkima smo već obavili razgovore. Nije više potrebno razvlačiti temu.”

“I sami znate koliko se puta slična situacija dogodila u prošlosti. Možemo progledati kroz prste kad se dogode dodiri na stazi, ali imamo nultu toleranciju prema svakom fizičkom pokazivanju sile,” objašnjava Whiting.

Whiting je također uzeo u obzir nekoliko komentara izrečenih nakon utrke. Podsjetimo kako je Christian Horner odmah zauzeo stranu uz svog vozača izjavom kako je Ocon sretan ‘što je ostalo samo na naguravanju’. Poslije je ipak objasnio kako neće tolerirati ni jedan oblik nasilja. Whiting kaže kako su takve izjave relativno normalne za nekog tko je izgubio utrku.

“Nije bilo baš lijepo od Hornera, ali pretpostavljam da bi svatko tako reagirao nakon poraza.”

Horner je podsjetio na povijest odnosa između dva vozača, navodeći 2010. godinu kao početak rivalstva. Tada su Verstappen i Ocon radili prve korake u kartingu.

“Bilo je iskra još tamo 2010. kada su vozili karting. Nisam siguran kojim riječima su se prozivali i kako su međusobno postali neprijatelji. Svi smo razgovarali poslije utrke, mogu razumjeti reakcije u afektu, ali nipošto ne opravdavam nasilje,” objašnjava Horner.

Bivši vozač Red Bulla, Mark Webber, kritizirao je odluku da Verstappen bude kažnjen nakon sukoba. Horner, pak, vjeruje kako je svaki emocionalni ispad normalan jer vozači F1 su ipak ljudi od krvi i mesa, ne roboti.

“I u drugim sportovima vidimo kako igrači gube živce. Zato postoji sudac kako bi ih obuzdao. Premda nisam siguran da je između Maxa i Estebana bilo vrijeđanja, sve je ostalo unutar granica normale,” zaključuje Horner.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
hildaraney

Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef.

posjetiti>>>>> http://www.WebJob33.Com