Vozači Mclarena Fernando Alonso Stoffel Vandoorne su kažnjeni zbog ignoriranja plavih zastava tijekom utrke za VN Brazila. Obojica su dobili kaznu od 5 sekundi na njihovo vrijeme utrke. Alonso je dobio kaznu tijekom utrke te je s 16. pao na 17. mjesto.

Vandoorne je kaznu dobio nakon utrke. On je pao s 14. na 15. mjesto. Također, obojici su dodana dva kaznena boda na licencu čime je ukupan zbroj skupljenih kaznenih bodova i kod Alonsa i kod Vandoornea sada 3. Ovo nema nekog efekta jer nijedan od njih dvojice neće voziti iduće sezone.

Nakon starta s 17. (Alonso) i 20. (Vandoorne) mjesta, cijelu su utrku proveli u borbi s vozačima Williamsa. Čak je nakon dugo vremena Vandoorne prestigao Alonsa u direktnom dvoboju na stazi.

“Imali smo dobar prvi dio utrke. Uspjeli smo ostati duže na stazi do promjene guma te smo imali najsvježije gume za zadnji dio utrke. Prestigli smo i vozače Williamsa na stazi. Možda izvana nije izgledalo kao savršena utrka, no izvukao sam maksimum te sam zadovoljan,” rekao je Stoffel.

Alonso je vrlo rano išao u boks. Uz sporu promjenu guma nije uspio puno profitirati. Iako je nakon drugog odlaska u bokseve imao bolji tempo te je prestigao oba Williamsa, zbog kazne je izgubio jedno mjesto od Sirotkina.

“Bila je teška utrka. Kockali smo se s ranim odlaskom u bokseve, ali bez rezultata. Na srednje mekim gumama nismo imali brzinu a ni zaustavljanje nije bilo perfektno. Ukratko, bili smo prespori te su nam bodovi bili nedostižni, kakvu god strategiju odabrali,” razočarano je izjavio Alonso.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
spacedoc

ovo je ni manje ni više sol na ranu alonsu na ovu sezonu