Sebastian Vettel tvrdi kako ne traži krivca u Ferrariju za propali pokušaj s intermediate gumama u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana.

Vettel i njegov momčadski kolega Kimi Raikkonen jedini su vozači koji su izašli na intermediate gumama početkom trećeg kvalifikacijske runde, no oba su se vratila u garažu nakon samo jednog kruga jer je staza još uvijek bila suha.

Kako bi stvar bila još gora za Ferrari, kiša je počela padati krajem tog kvalifikacijskog kruga, pa je Sebastian Vettel završio tek deveti.

“Mislim da smo se odlučili na te gume jer je nakon pet-šest minuta počela padati kiša, bilo je u nešto u zraku,” rekao je Vettel te dodao,” Ne krivim nikoga.”

Na pitanje tko je donio odluku, Vettel je odgovorio da je to nevažno.

Vettel je krenuo u jedan brzi krug krajem kvalifikacija, no napravio je grešku u 14. zavoju VN u Suzuki te će zato krenuti tek u petom redu na poziciji broj devet.

“Staza je još uvijek bila uredu. Napravio sam grešku u jedinom krugu koji sam zapravo imao što mi nimalo nije pomoglo.”

“Odluka je nažalost bila takva da smo ispali glupi, no da je kiša krenula ranije bili bi najpametniji.”

“Kao što sam rekao, to je bila momčadska odluka. Očito nije bilo dovoljno mokro, a ni kiša nije došla na vrijeme,” tvrdi četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel.

Kimi Raikkonen imao je malo više sreće od momčadskog kolega pa je zauzeo četvero mjesto u kvalifikacijama pa će sutra startati iza dva Mercedesa te Nizozemca Maxa Verstappena.

Finac smatra kako je Ferrari dobro prošao nakon kockanja s gumama.

“Imate dvije opcije i jedna je dobra, a druga nije. Mi smo nažalost pogriješili, no barem nije bila totalna katastrofa. Uspjeli smo odvesti jedan krug.”

“Mislim da smo dobro prošli,” zaključuje Finac.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
rolu

STAVIO SAM 2000KN NA HAMILTONA DANAS NA KLADIONICI ZIHER JE ZIHER PRVO BOTAS GA MORA PROPUSTITI I SVI OSTALI DRUGO FREND ČARLI NA TO SVE PAZI KOEFICIJENT JE 1.6 HVALA VAM BAŠ SAM LUD STO VAS PRIJE NISAM SLUSAO. JAVIM VAM SE SUTRA JESAM DOBIO.

avatar
Član
dadoMKCG

Ta ta ta ta ta ta ta ta. Yes! Grazzie ragazzi. Qui a casa loro. Ahahah ha ha ha ha. Grazie, Grazie mille. Grande macchina, grande lavoro. Tutta la squadra grande strategia.

avatar
Član
west 44

Da da to je njegovo kreveljenje ,sva sreća pa ga nečujem često!!!

avatar
Član
Desmosedici

Ne mogu vjerovat kako sve ovo pođe za rukom Ferrarijevom Pitwallu. Znanje i umjetnost je i sve pogrešno napravit. I tu te može zadesit nesreća pa da nešto pođe u redu, onako kako treba. Ovo je stvarno umjetnost.

avatar
Član
johhan peacedohan

Krivo je more, što bi rekli Divlje jagode