Red Bullovi najbrži na prvom slobodnom treningu u Meksiku!

Red Bullovi vozači Max Verstappen i Daniel Ricciardo su zauzeli prvo i drugo mjesto na prvom slobodnom treningu u Meksiku, a iza njih se našao Carlos Sainz.

Odličan trening za Renault je potvrdio i Nico Hulkenberg, koji se našao na četvrtom mjestu. Peti i šesti su bili Hamilton i Bottas, dok su se na sedmom i osmom mjestu našli Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel.

U prvoj desetorici su se našli još Brandon Hartley i Nicholas Latifi.

TIJEK TRENINGA:

u 17.00 sati je krenuo prvi slobodni trening na Velikoj Nagradi Meksika. Prvi vozač na stazi je Lando Norris, koji ponovno upravlja McLarenom Fernanda Alonsa.

Vozači ovoga vikenda imaju na raspolaganju hypersoft, ultrasoft i supersoft. Temperatura zraka je 18 stupnjeva, a staze 23 stupnjeva.

Vozači su sam početak prvog slobodnog treninga proveli u garažama. Prvo vrijeme je tek nakon 17 minuta postavio Kimi Raikkonen – 1:19.798s.

Vettel je odvozio šest krugova na hypersoftu i vrlo brzo se požalio ekipi da nema smisla voziti na tim gumama. Izgleda da ih je staza uništila.

Nakon 45 minuta treninga, ostaje snažan dojam kako je staza izrazito prljava te takvi uvjeti otežavaju posao vozačima. Većina vozača su sa sobom uzeli veliki broj hypersoft guma, a to bi mogao biti problem ukoliko će degradacija biti ovako ekstremna.

Raikkonen je imao sitan incident te se izvrtio na stazi.

Hamilton javlja pitwallu kako konstantno ostaje bez snage u motoru, no iz Mercedesa kažu kako to mogu riješiti jedino u boksu.

Hartleyjeve hypersoft gume se doslovno raspadaju u komade, većina vozača je u ovom kasnom periodu treninga u boksu jer su uvjeti na stazi jednostavno neisplatljivi za vožnju.

Kraj treninga.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

šteta šta su uništili zadnji zavoj koji je bio najatraktivinji ikada ali najopasniji peraltada šta znači na španjolskom pazi se, ayrton ga je nazvao najopasnijim zavojom ikada,tamo je imao tezak udes 1991, mansellovo pretjecanje bergera 1990 u tom zavoju mnogi nazivaju najboljim pretjecanjem ikada,, mexico j e najbrža staza ukaklendaru vozi se i do 365 kmh brza i o d monze……ova staza ce odgovarat verstapenu i lani je pobjedio

klepesina

Zasto bi odgovarala redbulu kad znamo da nemaju krajnju brzinu zasto njima a ne ferariju i mercu naprimjer kad znamo da su to dva brza bolida,samo pitam

modesto

ovo je jedina staza koja bi red bullu mogla odgovarat

Pratiteljcro

Tocno to. Unisten je “potpis staze” micanjem tog zavoja i dodavanjem one sramotne shikancuge… Samo taj “malen” potez cini stazu 100% dosadnijom jer je maknut taj zavoj gdje je u proslosti bilo najvise akcije.
https://www.youtube.com/watch?v=VTAsZ2S1beQ

modesto

pratitelj tako je nije dosadna s taza jer je najbrža…ali taj zavoj je usporen ali nisu ga mogli nekako proširiti ne znam,šteta

johhan peacedohan

Neko se iz mase pitao hoce li Renaultove i Hondine PU imati astmu.

Desmosedici

Da. Ja sam se pitao kako će disati Renaultova i Hondina PU, hoće li imati astmu. Sve ćemo doznat u kvalama u Q3, jeli tako?

Related Posts