Hamilton: Izjednačiti Fangiov broj titula zvuči nestvarno

Nakon osvojene pete titule na utrci u Meksiku Lewis Hamilton je izjavio da je čudan osjećaj, pomalo i nestvaran, osvojiti petu titulu i izjednačiti se po broju titula s legendarnim Juanom Manuelom Fangiom.

Za titulu mu je bilo dovoljno sedmo mjesto. U teškoj utrci u kojoj se borio da održi gume na životu završio je četvrti te možda nije na način kakav je zamišljao osigurao titulu, no peta titula je tu.

“Čudan je osjećaj. Osvojio sam titulu, no ona nije osigurana ovdje. Osigurana je napornim radom tijekom cijele sezone. S Mercedesom sam povezan od svoje 13. godine. Fangio, koji ima legendaran status, je također osvajao titule u Mercedesu. Sve je ovo nestvarno.”

“Utrka je bila teška. Dobro sam krenuo no onda ne znam što se dogodilo, samo je bilo bitno završiti utrku. Želim se zahvaliti svojoj obitelji, posebno ocu, i momčadi jer bez njih ne bi uspio ovo ostvariti,” oduševljeno je izjavio Hamilton.

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zeljac

Lujo je kao vino , što stariji to bolji.

Desmosedici

Ima ti neka bolest kod Plavca malog, kad je vino staro, obliznivaš se misleći kako će to biti vrhunska kapljica, otvoriš ga a ono ..ciknulo.

Desmosedici

Ne volite Plavac mali? To vam je najbolje crno vino. Hahahaha!

Desmosedici

Fangio je osvojio jednu titulu i pola, zapravo dvije trećine druge, sa Mercedesom. Pitate se kako? Evo ovako. Fangio je 1951. svoj prvi naslov Svjetskog prvaka osvojio sa Alfa Romeom, 1954. sezonu je počeo sa Maseratijem, dvije pobjede, pa zatim nastavio sa Mercdesom, četiri pobjede i osvojio drugi naslov, 1955. cijela sezona sa Mercedesom i treći naslov, 1956. sezona sa Ferrarijem i četvrti naslov, 1957. sezona sa Maseratijem i peti naslov. Nevjerovatni vozač, sa četiri momčadi pet naslova. Ako Bog da dogodine će se i Seb moć pohvalit da je dostigao Fangia i da mu je to sve nestvarno jer… Read more »

modesto

ti protiv lewisa iszo kaoni na vetminom portalu plaču svi tamo nisam ni za ferari ni mercedes ali nije fangio bio prvak 1956 s ferarijem nego maseratijem, lewis je osvojio naslobve zasluženo dominira vec godinama ,samonadam se da ce ostatak momčadi dogodine bit jači

mika.KA

i u sezoni koja je imala 8 utrka 🙂 8 vozaca ferrarija!

Desmosedici

Ja vidim da ti ne vidiš dobro slova, tekst ti je pun tipfelera. Tako nisi dobro vidio ni podatak da je Fangio 1956.-te ipak bio Svjetski prvak sa Ferrarijem a 1957.-me sa Maseratijem.

Desmosedici

A Mika moje pametno.. Nije Ferrari imao 8 nego 9 vozača, Maserati 13 vozača, Gordini 6 vozača, Wanwall 6 vozača, Conught Alfa 5 vozača i još nekolko ekipa sa po par vozača. Takva su vremena bila, sve u svoje vrijeme. Što je tu čudno? Naravno najbolji vozači u najboljoj momčadi, Fangio i Moss u Ferrariju.

mika.KA

malo razmisli zasto ferrari ima najvise naslova.
samo malo logike.
cim je dosla konkurencija ššššš
eto pa mi reci zasto u MS eri ferrari imao znak fiat,danas alfe!?

Desmosedici

Mika moje pametno, ti se nešto kao pokušavaš sprdat sa FIAT-om. Jeli tebi poznato kolika je to korporacija, otkad postoji, što sve proizvodi i što sve ima u svome vlasništvu? Znaš li da su FIAT i Mercedes počeli tu negdje istodobno početkom 20.st. serijski proizvoditi vozila. Jesi li kad vidio FIAT grandi motori sa promjerom stapa od 1050 mm i znaš li što je to? Pa vidiš li tko je u cijelom ovom našem svijetu financijski i tehnološki sposoban napravit vrhunsku PU za F1? FIAT i Mercedes kao prva liga, Renault i Honda zasad kao druga liga, a ostalih nema.… Read more »

mika.KA

vozio 147 redizajn,sada vozim FIAT bravo (198)!
toliko o meni 😉
znas sve zasto ima ferrari znak fiata ili drugih ali kada netko trubi ono za mclaren-mercedes ili sada mercedes.al dobro,to je druga prica.

modesto

desmodeci idi na vetmin portal ne možeš usporedivat 50e i sada svejedno je li vozio 1956 za ferarili maserati on je bio prvak s različitim autima to su bila druga vremena, ja govorim ove sezone ferrari je bio prosječan ostali loši ,tako da mercedes je opet dominirao drugim dio sezone, ali ne možeš govoroti protiv lewisovih titula osvojio je zasluženo

Desmosedici

Tko je rekao da Lewis nije zasluženo osvojio svoje titule? 2007. -me mu je tako malo falilo, nije imao sretan dan, Kimi je to iskoristio i zasluženo osvojio titulu, 2008.-me mu je sreća vratila ono što mu je oduzela godinu ranije i osvojio je titulu u zadnjih par stotina metara. 2014.-ta mi je malo problematična, mislim da je Rosberg trebao osvojiti, ali imao je peh sa nekoliko čudnih kvarova, što je tu je, Lewis je to iskoristio i osvojio titulu, 2015.-te opet sasvim zasluženo prvenstvo, 2017.-te isto tako i ove sezone isto tako zaslužena titula. Ferrari je imao alat i… Read more »

Desmosedici

A dobro. Pojasnite mi vi što udarate ove minuse, znači li to da Lewis nije zasluženo osvojio svoje titule ili..što?

mika.KA

neki ce rec da si povezan sa mclarenom od 13god!

Desmosedici

Upravo tako, preko Mclarena je bio povezan s Mercedesom. Što je tu čudno ili sramotno?

mika.KA

znaju oni koji trebaju na sta mislim 😉

Related Posts