Službeno: Charles Leclerc potvrđen kao novi vozač Ferrarija!

I dok su prije nekoliko trenutaka na svojim službenim stranicama objavili kraj suradnje s Raikkonenom, upravo sada momčad iz Maranella potvrdila je potpisivanje ugovora sa Charlesom Leclercom.

Leclerc će tako postati drugi najmlađi vozač Ferrarija, odmah nakon Ricarda Rodrigueza. Osim toga, postat će prvi član Ferrarijeve akademije koji je promoviran u seniorsku momčad.

“Snovi se ostvaruju… Vozit ću za Scuderiju Ferrari sljedeće sezone u F1. Neizmjerno sam zahvalan momčadi na pruženoj prilici,” napisao je Leclerc na svom Twitter profilu.

“Hvala Nicolasu Todtu na podršci od 2011. godine. Hvala mojoj obitelji. Hvala osobi koja više nije dio ovog svijeta, ali kojoj dugujem ovo što se sada događa, Papa. Jules, hvala ti na svemu što si me naučio, nikad te nećemo zaboraviti.”

“Hvala svima koji su me podržavali i vjerovali u mene,” stoji u izjavi.

26 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ferrari 012

Hvala Kimmi veliki si vozač i želim ti sve najbolje. Žao mi je bilo Mase a sad tebe još više.

miroGP

Drago mi je sto kimi ide u drugu momcad tamo ce biti svoj, nece morati raditi za druge. A sto se tice leclerca odlican vozac ali sigurno je da ce biti vozac br 2 isto ce raditi sto i bottas. Nitko ne zna kakav ce ferrari biti nagodinu, moze biti bolji a moze i losiji. Isto tako vidjet cemo kako ce se leclerc i koliko brzo prilagoditi ferrariju. A kimi ce sada voziti svoje trke i za sebe, avettelu ce se sve vratiti ono sto je radio webberu u red bullu.

Desmosedici

Ljudi moji svijet F1 i velike momčadi se ne vrte oko nekog vozača nego vozač oko njih. Vettel će biti prvi vozač u Ferrariju dok bude bolji od momčadskog kolege. Kad to više ne bude. otići će u neku drugu momčad ili se pomiriti da bude drugi vozač. Tako vam to funkcionira u vrhunskom sportu. Nema tu mnogo sentimenta. Kad najveći nogometaši ostare i više ne mogu igrati na vrhunskoj razini dobiju nogu iz npr. Real Madrida i svakog velikog kluba.

FerrariHR

Hvala Kimiju za sve šta je napravio u Ferrariju. Dalje nastavlja u malo slabijoj momčadi koja može samo profitirat dolaskom iskusnog vozača.
Dok jednom na “smrkne” drugom ne svane, Leclercu životna prilika. Nadam se da će pokazat talent i opravdat ukazano povjerenje. Pozdrav svim Kimijevim navijačima.

F12013

😉✌️
Koliko god Kimi bio drag, i meni i tisućama drugih, vrijeme je da se stvari promjene u Ferrariju. Mlada krv Charlesa će još dodatno motivirati momčad.
Kimi će definitivno ostaviti traga u Sauberu iduće dvije sezone. Kimijevo iskustvo će dići Sauber još ljestvicu iznad. Ne bih se čudio da za dvije godine budu novi Lotus.

Mike-ferrari

Dobro dosao i da nam se zdravo nakupis bodova u konstrumtorskom prvenstvu
Zivio

teo_S

Ovom dogadjaju sam se nadao ali i ocekivao ga. Kimiu svaka cast ali vec godinama nije bio vozac za top momcad.
Od malog ocekujem vec od Australije ugrozavanje Seba i u najmanju ruku da mu bude blizu sto i nebi trebao biti problem s obzirom na trenutne Kimijeve voznje. Bude li takav razvoj situacije, Seb ce dati petama vjetra kao i 2014. U svakom slucaju CL ce biti lakse iduce godine protiv Seba nego sto je bilo Luji 2007. s Ferdom. Mali ce imati godinu iskustva iza sebe a Seb je labilnog karakterai sklon samounistenju.
Radujem se 2019. 😁

mika.KA

kimi je dobar ako ne i odlican vozac!
sada sta je bilo unuter momcadi to samo oni znaju.
budes vidio sljedecu sezonu!

teo_S

Dobar, da. Odlican je bio zadnji puta 2007.
Koliko vremena je proslo od tada?
Od 2014. do danas u Ferrariju je vozio protiv dvije reference, sto je napravio u tih pet sezona?

Lambo

Kaj pričaš gluposti. A 2012 i 2013. Lik je odličan vozač. Zbog strategije izgubio bodova i podija.

teo_S

Pogledati komentar iznad 😉

mika.KA

kazem,tko zna kakvi su dogovori bili unutar momcadi.jer procurila informacija da je za vn italije kimi trebao propustiti seba u prvom zavoju a kada je cuo da je to TO sa ferrarijem odbio poslusati naredbe.bas me zanima ostatak sezone.

Lambo

Da ima svakakvih izjava. Jedna je da je od mađarske odbiio propustiti vetela. I od tada se znalo da je kraj. Možda bude vlasnik f1 momčadi jednog dana. Ili predsjednik nekakav u f1. Jedino kaj je sigurno da če biti opušten u sauberu. Drago mi je da se vratio baš tamo. Sad budem opet igrao GP4 2001. Hehehehe

Desmosedici

I što je napravio? Nešto pametno? Nisam znao kako je dogovoreno u Ferrariju pa sam bio jako ljut na Seba i razočaran što je odmah napao Kimija, ovaj ga nije propustio a Lewis sve to iskoristio. Sad znam da Seb nije napravio ništa glupo nego Kimi što ga nije odmah propustio prema dogovoru. Da je Seb poveo, pobijedio bi, a Kimi bi isto bio drugi, ali Lewis nebi dalje od trećeg mjesta.

dansla

“Seb nije napravio ništa glupo nego Kimi” ? Ma da , sad je Kimi kriv , da nije Kimi možda otepo krilo Sebu ?

Desmosedici

Tako je. Čudno mi je bilo da Seb odmah onako neoprezno napada Kimija, a to je ustvari bio dogovor koji Kimi nije ispoštovao. Timke je doveo Seba u situaciju da ga Lewis napadne sa desne strane i tada Seb radi grešku što ne propušta Lewisa nego želi pod svaku cijenu zadržat poziciju. Mogu ga razumjet u ovim okolnostima, umjesto da po dogovoru povede utrku pada na treće mjesto a onda mu se dogodilo još gore, dotakne Lewisa, izvrti se i ode na začelje. To se ne smije događati u velikim uštimanim momčadima koje se bore za naslove prvaka.

George

Pa i sam je kmečavac izjavio da se može boriti i protiv 3 bolida, pa eto, mislim da će ga mali dobro stisnuti, a isto tako mislim da će KIMI u Alfi koju sada tehnički vodi vrhunski inženjer Simone Resta, pokazati da nije za otpis, ne bih se čudio da Alfa iduće godine bude četvrta momčad prvenstva, i da osvoji pokoje postolje ! Zapravo sam siguran da će sa novim Ferrarijevim motorom , Alfa biti strelovito najbrža u razvoju, žao mi je Ricciarda, jer će Renault opet biti tamo gdje je i ove godine, a o Force Indiji da ne… Read more »

bemveešeset

Prije ce leclerc bit prvak nego vettel

west 44

U Ferrariju se apsolutno ništa neće dogodit dolaskom ovog dečkića osim pomlađivanja vozačke postave. Znači ovaj ima da čkomi i uči ,trpi,radi za ekipu sve dok je Vettel tamo a tek kad ovaj ode onda tko zna!!!

antisha17

Naravno da se hoće dogoditi. Konačno će se znati ko je vozač 1 a ko 2. To je ono što ima Mercedes.

west 44

Znači da pojasnim,Ferrari će nastaviti svoju desetlječima dugu tradiciju prvog i vodonoše samo ovaj puta s mlađim vozačem!!!

Desmosedici

Sve pogrešno pričaš, ne znaš. Dogodine će se vidjet prava vrijednost Vettela i malog Leclerca. Mali će se vjerojatno još učit da dostigne Seba. Bitno je da budu uvijek blizu jedan drugoga da mogu taktički odigrat utrku. Sjećam se Regazzonia i Laude. Lauda je doveden da uči i pomaže velikom Clayu, Talijanu, miljeniku Enza Ferrarija i tifoza. I što se dogodilo? Lauda se odmah pokazao kao brži i kvalitetniji vozač. Te prve sezone je još učio. prikupljao znanja a slijedeće je eksplodirao. Nitko mu više od vozača u svijetu F1 nije bio ravan. Znači, Ferrari ga nije sputao i uništio… Read more »

F12013

Dobar komentar. Iz tvojih usta u Božje uši!

mika.KA

mali,sretno u ferrariju!
pokazi zube sebu 😉

F12013

Ferrari hrabar. To je put naprijed. Postali su kao Red Bull prije par godina. Svi ih kopiraju. A sad i mladi vozač, slična priča kao Verstappen, ali još bolja. Volim ovaj novi hrabri Ferrarijev pristup. Charles, vrijeme je da malo probudiš Sebastiana hahah. Opustio se uz Kimija!
Nova sezona će biti strašno zanimljiva!

Worf

ako ove godine vettel ne osvoji, tek ce mu slijedece godine postat stvarno zahebano. novi konkurent stize.

Related Posts