Horner: Vettelov povratak 2012. pokazuje da borba za naslov nije gotova

Povratak Sebastiana Vettela u borbu za naslov 2012. godine pokazuje da ovogodišnja borba za naslov još nije gotova, smatra Cristian Horner, koji je godinama surađivao s četverostrukim svjetskim prvakom.

Pobjeda Lewisa Hamiltona na VN Singapura ostavila je Nijemca na čak 40 bodova od vodstva u prvenstvu. Do kraja sezone ostalo je šest utrka i 150 dostupnih bodova. Međutim, 2012. godine Vettel je u svega pet utrka anulirao Alonsovu prednost od 42 boda, te na kraju postao prvakom iste godine.

“Obično je jako dobar pod pritiskom. Zasigurno neće odustati, u sličnoj situaciji bio je i 2012. godine,” rekao je Cristian Horner.

“Zasigurno je razočaran Lewisovom pobjedom u Singapuru, no Ferrari je vrlo brz. Do kraja sezone je još šest utrka, čak 150 bodova je u igri. Svašta se još može dogoditi, ali Lewis ima veliku prednost.”

Iako smatra da borba za naslov još nije gotova, svjestan je velike Hamiltonove prednosti.

“Izgleda da Lewis trenutno kontrolira borbu za naslov. Mora biti konstantan do kraja sezone, dok se Ferrari treba boriti da bi se vratio u borbu za naslov,” kaže Horner.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

da bar se ponovi 2008 i borba do zadnjeg zavoja ali hamilton je prvak 99 posto

madgalico

Ako Vettel uspije uzet naslov iz ove pozicije onda mu skidam kapu do poda. Napokon bi imao naslov sa kojim se moze ponositi… 😉

Pratiteljcro

Dobar komentar. Like

Ross Brawn

Taj Horner je zbilja tupav i uspoređuje dvije kompletno drugačije situacije. Tad je Vettel u dominatnom bolidu zaostajao za Alonsom koji je u inferiornom bolidu zahvaljujući svojim maestralnim vožnjama vodio u prvenstvu te da mu se tad nisu dogodile dvije nezgode u Beligji i Japanu osvojio bi taj naslov. Dok ove godine imamo dva manje-više slična bolida po performansama gdje jedan vozač u jednom od tih bolida zasad radi bolji posao od vozača u drugom bolidu i to je to.

F1 fan

Ekipa i momčadski kolega rade bolji posao, ispravak samo.

Mike-ferrari

Da i vozio je kompletniji bolid kakav merc ima ove godine
Ferrari je brzi cak i puno brzi ali.kad se stvari poklope
Stizu neke nove manje vise slicne konfiguracije staza pa cemo vidjeti kome bolje legnu
Pod konfiguracije mislim na bitno drugacije od Singapura

mika.KA

sve ok ali luji su bitni bodovi a ne pobjeda na utrci.mislim da bi odmah potpisao da do kraja ima druga i treca mjesta.

ciki-f1

Da do kraja sezone osvaja samo 2. i 3. mjesta ne bi osvojio titulu.

mika.KA

istina ALI u protivnom do kraja sezone seb mora onda imati sva prva mjesta.

ljuba7

Ferariju nazalost trebaju drugi vozaci( Alonso, Rikardo, Verstapen, Hulkenberg), posto trenutni vozaci nisu dorasli najkomoletnijem bolidu ove godine. Jedina sreca je sto dogodine stize mladi Lekler.

teo_S

Jesi nesto izostavio u racunici?

FerrariHR

Hamilton😀

Tow Pie Pie

Ali velika je razlika što sada vozi za Ferrari a onda je za RB, razlika u taktiziranju ogromna. Ferrariu već duže vrjeme fali odličan strateg za utrku.

mika.KA

da,tada se borio protiv ferraria i sto iz sezone u sezonu pokazuju kako lako potrose prednost (ferrari).

Related Posts