Daniel Ricciardo postavio je najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga na ulicama Singapura. Odmah iza njega smjestio se njegov momčadski kolega, Max Verstappen. Iako su ih neki već otpisali, čini se da imaju realne šanse za pobjedu u utrci. Treće najbrže vrijeme treninga postavio je Sebastian Vettel.

Drugi slobodni trening na rasporedu je u 14:30.


Tijek slobodnog treninga:

Zelena svijetla! Započeo je prvi slobodni trening na stazi Marina Bay. Iako svakog dana postoji mogućnost pljuskova, to se neće dogoditi tijekom prvog treninga.

Vozačima su dostupne tri komponente guma: soft, ultrasoft i hypersoft.

Lance Stroll se izvrtio u zavoju broj 2, no uspijeva se vratiti na stazu. U međuvremenu njegov momčadski kolega postavlja prvo brzo vrijeme.

Valtteri Bottas je imao veliko proklizavanje kroz prvi zavoj staze, no uspio je zadržati bolid dalje od ograde.

Problemi za Raikkonena. Iz momčadi mu javljaju o “dugačkoj promjeni, oko pola sata”. Pitali su ga želi li ostati u bolidu, no i sami znamo za što se Finac odlučio.

Nakon pola sata trening Lewis Hamilton preuzima vrh poretka ispred svog momčadskog kolege.

Daniel Ricciardo postavlja najbrže vrijeme treninga na hypersoft gumama. Za sada jedino Mercedes još nije koristio najmekšu komponentu guma.

Fernando Alonso opet u problemima. Španjolac javlja nedostatak snage u bolidu. Čini se da je došlo do gubitka hidrauličnog pritiska.

Charles Leclerc se zaustavlja kraj staze sa slomljenim prednjim ovjesom. Udario je u zid u zavoju broj 13. Monegaški vozač se ispričava momčadi.

Kraj treninga! Sljedeći je na rasporedu u 14:30.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o